3 tips om te besparen op je abonnementen Zomerzoen

3 tips om te besparen op je abonnementen

3 tips om te besparen op je abonnementen

Als je wilt besparen op je maandelijkse uitgaven, is het verstandig om eens kritisch te kijken naar je lopende abonnementen. Misschien ga je ervan uit dat je ze allemaal nodig hebt, maar je kunt bijvoorbeeld gewoon naar de Eredivisie kijken zonder tv abonnement via een app op je Smart TV of telefoon. Zo zijn er misschien wel meer abonnementen die je weliswaar gebruikt, maar makkelijk kunt vervangen voor een voordeligere optie. Wist je bijvoorbeeld dat er in veel gevallen groepskortingen mogelijk zijn? Ook kun je door abonnementen tijdig stop te zetten voorkomen dat je er langere tijd aan vast zit en zo onnodige kosten besparen. Kun je ook wel wat tips gebruiken? Lees hier drie manieren waarop je kunt besparen op je abonnementen.

Wees kritisch

Ben je een van de vele mensen die ooit vol goede voornemens een abonnement voor de sportschool heeft afgesloten en vervolgens bijna nooit gaat? Sporten is gezond dus geef vooral niet op, maar het is wel de moeite waard om een keer te berekenen of de kosten wel opwegen tegen de keren dat je er daadwerkelijk gebruik van maakt. Grote kans dat het voordeliger is om per keer te betalen of bijvoorbeeld een strippenkaart aan te schaffen die langere tijd geldig is.
Hetzelfde geldt voor abonnementen op tijdschriften, kranten en magazines. Lees je ze allemaal trouw of kun je je abonnement beter opzeggen en af en toe wat losse exemplaren kopen voor de vakantie?

Deel de kosten

Ga eens na welke abonnementen jij en je partner, gezin of vrienden allemaal hebben en kijk welke mogelijkheden er zijn om deze te delen. In veel gevallen kun je namelijk groepskorting krijgen, of voor een gereduceerd tarief personen aan het abonnement toevoegen. Dit geldt bijvoorbeeld voor veel streamingdiensten, maar ook telecomproviders bieden mogelijkheden om data te delen met vrienden en zelfs op OV abonnementen kun je besparen door deze te delen.
Dit kan je maandelijks tientallen euro’s schelen, dus zeker de moeite van het onderzoeken waard!

Noteer de opzegdatum

Je hebt het vast weleens gehad: je hebt een abonnement met gratis proefperiode afgesloten, vergeet op tijd op te zeggen en zit vervolgens vast aan een abonnement waar je geen gebruik van maakt. Of je hebt een abonnement met tijdelijke korting afgesloten en betaalt na deze periode elke maand meer dan je eigenlijk van plan was. Een simpele bespaartip is dan ook om altijd de einddatum of opzegtermijn goed te noteren, zodat je altijd op tijd kunt beslissen of je je abonnement na deze periode aan wilt houden. Met deze simpele tips kun je maandelijks flink besparen op de kosten van je abonnementen!