Afvallen met koolhydraatarm eten danielle

Afvallen met koolhydraatarm eten | -27 kg gastblog

Afvallen met koolhydraatarm eten

Vorig jaar besloot ik om mijn levensstijl om te gooien met als gevolg dat ik mij fitter en energieker voel én ik verloor 27 kilo. Hoe ik dat deed? Ik ging afvallen met koolhydraatarm eten en vertel je hieronder hoe ik dat gedaan heb. Door oa koolhydraatarm eten en het starten met fitnessen thuis heb ik dit resultaat behaald. Een eigen dumbbell kopen maakte het mogelijk om thuis aan de gang te gaan met basic fitness oefeningen

 

Na mijn 3 zwangerschappen ging ik afvallen met koolhydraatarm eten

Mijn naam is Danielle. Ik ben 27 jaar en moeder van drie kinderen. Het is algemeen bekend dat je lichaam verandert als je kinderen krijgt. Dit was bij mij dan ook niet anders. Samen met de zwangerschap van onze oudste, nu 6 jaar geleden, kwam mijn ziekte om de hoek kijken. Mijn bijnieren, die je lichaam voorzien van het stresshormoon cortisol, werken niet. Van deze ziekte genezen gaat helaas nooit gebeuren, maar met de juiste medicatie kan ik een goed leven lijden.

 

Zwangerschappen en medicijnen

Deze medicijnen hebben een soortgelijke werking als Prednison. Je komt er van aan, je houdt vocht vast en je lichaam slaat vetcellen makkelijker op, met name rond de buik en heupen. Zonder deze medicijnen kan ik helaas niet leven, neem ik ze niet in dan functioneert mijn lichaam niet en zal ik komen te overlijden. Ondanks de nadelige gevolgen van de medicijnen ben ik dus erg blij dat ze bestaan! Deze medicijnen in combinatie met drie zwangerschappen in 5 jaar tijd lieten zijn sporen achter op mijn lichaam.

 

Ik baalde van mijn lichaam

In februari 2018 was het genoeg geweest. Wat baalde ik van mijn lichaam. Ik was veel moe, voelde me niet prettig en kleding kopen resulteerde in teleurstelling. Bijna 90 kilo gaf de weegschaal aan, te zwaar voor de 1.67 meter die ik lang ben. Ik begon mij in te lezen over koolhydraatarm eten. Ik melde me aan bij facebookgroepen over dit onderwerp en ging mijn eetpatroon onder de loep nemen. De zomer van 2018 modderde ik nog wat aan en met de start van het nieuwe schooljaar (september ’18) ging de knop om.

 

Waar zitten nu koolhydraten in?

Ik schrapte het brood, de aardappels, pasta en rijst uit mijn voeding. At ik dan alleen nog maar groente? Nee, ik heb nog nooit zo gevarieerd gegeten als toen ik koolhydraatarm ging eten! De dag begon ik met 2 gekookte eitjes met wat mayonaise, of Griekse yoghurt met wat rood fruit en lijnzaad. Tussen de middag is soep een favoriet, hier kun je veel gezonde producten in gebruiken. ’s Avonds probeer ik zoveel mogelijk te eten als de rest van het gezin, maar dan zonder aardappelen voor mij. Pasta vervang ik door sliertjes courgette, rijst door bloemkoolrijst. De richtlijn die ik gebruik is dat een product niet meer dan 5 gram koolhydraten per 100 gram bevat. Voor de rest hou ik geen hoeveelheden bij.

 

Eet ik nu helemaal geen koolhydraten meer?

Het is dus niet dat je helemaal geen koolhydraten eet, dit is vrijwel onmogelijk en zelfs gevaarlijk. Je lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid koolhydraten écht nodig om te functioneren. De Westerse wereld is gewend om veel koolhydraten te eten, veel meer dan je lichaam nodig is met overgewicht en de ontwikkeling van ziekten als diabetes als gevolg. Dit wil ik voorkomen en vandaar dat ik de koolhydraten flink ben gaan minderen. De kilo’s vlogen er af en inmiddels weeg ik 27 kilo minder en heb ik een gezond gewicht. Ik ging van een XL naar een M, soms zelfs een S.

Mijn gewichtsverlies en het koolhydraatarm eten riepen veel vragen op uit mijn omgeving en ik besloot er iets mee te doen, mijn Instagram werd geboren. Hierop deel ik wat ik zoal eet en beantwoord ik vragen van mensen die dezelfde levensstijl willen volgen. Want een levensstijl, dat is koolhydraatarm eten. Geen tijdelijk dieet, maar het aanpassen van je voeding.

 

 

Lees meer

 

Groeten Danielle