Bali met tieners 2023

Bali met tieners 2023

Het is nu echt zover. Ik ga met mijn tiener op reis naar Bali, Lombok en Singapore. We hebben deze reis in mei al uitgestippeld samen en kunnen niet wachten om aan onze reis te beginnen. We vliegen via Dubai en Singapore (waar we een hele dag hebben om rond te kijken) door naar Bali. Om op het vliegveld door de douane te komen, duurt lang. Erg lang als je er al een lange vlucht op hebt zitten, moe bent en gewoon lekker wilt slapen. Eigenlijk zouden we direct een taxi nemen naar Ubud maar op het allerlaatste moment heb ik dit omgezet naar een airport hotel om op dag 2 uitgerust naar Ubud te vertrekken. Ik boekte Hotel Harris bij het vliegveld en dit hotel heeft echt een fan-tas-tisch ontbijt.

Dag 1 Bali op naar Ubud

Na een heerlijke nacht in het hotel Harris, vlakbij het vliegveld, nemen we na een heerlijk ontbijt bij Harris (echt fantastisch) een taxi naar Ubud.

Thuis heb ik de app Grab al geïnstalleerd en dat werkt echt super handig. Je geeft het adres op waar je naartoe wilt en je ziet direct wat de kosten zijn.
De taxichauffeur was er binnen 3 minuten en na een 2 uur durende rit waren we in Ubud.
Mijn dochter en haar vriend stonden ons al op te wachten.
We zitten echt in een prachtig hotel genaamd Mooi
NAAM HOTEL INVOEGEN
Check de filmpjes op mijn Instagram en Youtube. Alles is in coronatijd gerenoveerd en we krijgen een kamer bij het zwembad. Echt zo mooi. De inrichting lijkt een beetje op ons vakantiehuisje dus ik voel me direct helemaal thuis.
We lopen een rondje door Ubud en gaan lunchen bij
ADRES LUNCH TOEVOEGEN
Daarna lopen we even door de straat waar het apenbos aan is en reserveren we een tafeltje voor vanavond. Niet te laat want onze fietstocht start al vroeg.
Ik ga nog even naar de massage want mijn schouder doet zeer van het dragen van mijn rugzak en koffer.
Tot morgen. Bye.

Dag 2 in Ubud / Bali met tieners

Vandaag starten we met een lekker ontbijt in ons hotel. We mogen kiezen uit 2 verschillende ontbijtjes en sapjes. Het ziet er allemaal heerlijk uit en zo smaakt het ook.

Om 8.30 uur worden we opgehaald door een chauffeur voor ons uitje vandaag: we gaan fietsen over de rijstvelden. Heel veel zin in.
TOUR FIETSEN INVOEGEN
De chauffeur is keurig op tijd en we blijken met een groep Nederlanders te zijn. Ook leuk.
Via een paar smalle straatjes in Ubud fietsen we met onze fatbike naar de rijstterrassen boven Ubud. Het is best wel een klim met de fiets. Heb je geen goede conditie dan kan het wat tegenvallen. Ik zou de tour ook zeker ‘s morgens boeken, de tour later is echt wel erg warm.
Maar de fietstocht is geweldig. Echt fantastisch. Elk straatje is er een ander uitzicht en die kleuren. Zo gaaf.
De gids geeft uitleg over de rijstvelden en we gaan ook kijken bij een traditionele Balinese familie en een koffieplantage.
Daarna lekker wat drinken bij een restaurantje en een banaantje eten en we fietsen naar beneden. Vooral mijn zoon vond dat fantastisch want dan ga je dus berg af. Ohlala dat gaat hard.
Omdat ik zoveel energie verbruikt heb, gaan we nasi goreng met saté eten. Niet koolhydraatarm voor mij maar het mag een keertje.
Na de tour zijn we moe en duiken we het zwembad in bij ons hotel. Wat later sluiten ook mijn dochter en haar vriend aan. Zoonlief besluit bij het huisje van dochter te gaan zwemmen en ik loop even Ubud in voor een lekkere koffie.
KOFFIETENTJE INVOEGEN
Ook neem ik nog een lekkere massage. Gisteren was zo goed bevallen. Vandaag kies ik de hoofdmassage voor € 3.50. Heerlijk. 45 minuten gemasseerd en ik loop door de winkelstraat ook nog even naar het huisje van mijn dochter.
Omdat mijn zoon nooit op de foto wil, beloof ik hem altijd sushi. Dat lost hij meteen ‘s avonds in en we gaan sushi eten bij
ROUGE
Hij had dat op Tiktok gevonden als beste sushirestaurant.
Ik koos sashimi, groente en een biefstuk. Omdat het nog best vroeg is liepen we door de winkelstraat naar een markt. Onderweg kwamen we een soort paleis tegen waar een dansshow zou zijn. Het kostte € 6 pp en we hebben een uur met bewondering zitten kijken.
Daarna lekker slapen en dag 2 was ook weer een feit. Het gaat zo snel hier.