cake koolhydraatarm zomerzoen

Cake koolhydraatarm

Cake koolhydraatarm

Als ik iets miste sinds de tijd dat ik suikervrij en koolhydraatarm eet, is wel iets lekkers bij de koffie of op een verjaardagsfeestje. In het begin hoorde ik vaak als ik naar een feestje ging: “wat moet ik dan voor jou kopen als wij gebak eten?”. Sinds ik deze cake bak, zeg ik altijd: “niks speciaals doen voor mij, ik neem zelf wat lekkers mee”. Dan weet ik ook precies wat erin zit. Want vaak kochten ze heel goedbedoeld een suikervrij gebakje bij de bakker waarvan ik bij voorbaat al wist dat ik hierop giga ging pieken door de zoetstoffen en het meel die ze gebruiken. Deze cake ontstond eigenlijk toen ik op een zaterdagmiddag vanalles in een bakblik gooide. Niet van echt te onderscheiden. Mijn kinderen eten deze ook gewoon en vinden deze heerlijk.

cake koolhydraatarm zomerzoen

Ingrediënten cake koolhydraatarm

75 gram roomboter

115 gram erythirol

150 gram roomkaas

6 eitjes

1.5 theelepel bakpoeder

1 theelepel himalayzout

150 gram amandelmeel (let op de koolhydraten)

sap van een halve citroen en wat citroenrasp

bakvorm

 

Hoe maak ik cake koolhydraatarm?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten + de roomboter in een schaal. Ik laat de roomboter even smelten in een steelpannetje. Doe er als laatste de eitjes bij en mix nog 5 minuten zodat je een luchtig beslag krijgt. Daarna vet je de cakevorm goed in. Dit kun je doen met het laatste restje roomboter uit je steelpannetje of met een bakspray (handig). Giet het beslag in je cakevorm en zet in de oven voor 50 minuten op 180 graden. Ik heb een stoomoven en doe er een beetje stoom bij. Heb je geen stoomoven, kijk dan na 45 minuten even met een sateprikker of de cake gaar is. Soms gebruik ik ook wel eens muffinvormpjes die ik in de airfryer zet. Ik heb bij Action een grote muffinvorm (siliconen) gekocht en deze heb ik in 2 stukken geknipt met elk 4 vormpjes. Deze passen precies in mijn airfryer. De aifryer zet ik op 160 graden en dan kijk ik na 25 minuten even of het deeg gaar is door er met een sateprikker in te prikker. Blijft er nog iets aan de prikker hangen dan is het deeg nog niet klaar.

 

Hoe bewaar je deze cake koolhydraatarm?

Zodra de cake klaar is, laat ik deze goed afkoelen. Dan snijd ik er plakjes van die ik per 4 stuks invries. Is er iemand jarig dan neem ik een plakje mee. Wil ik het extra lekker maken dan smeer ik er een dikke laag roomkaas op. Soms heb ik ook nog wat blauwe bessen staan (even koken in een pannetje). Dat ziet er erg mooi uit als je dat een beetje op de roomkaas laat druppelen. De cake blijft zeker 6 weken goed in de vriezer. Ik eet dit trouwens ook wel eens als ontbijt of lunch.

 

waar koop ik keto

Meer blogs lezen:

  1. koolhydraatarme ontbijtkoek
  2. koolhydraatarme cheesecake
  3. mascarponetoetje koolhydraatarm
  4. koolhydraatarme muffins
  5. slagroomtruffels koolhydraatarm

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste en koolhydraatarme recepten.