Dagje vrij? zo besteed je deze nuttig. Zomerzoen

Dagje vrij? Zo kun je deze nuttig vullen

Dagje vrij? Zo kun je deze nuttig vullen

Vaak heb je zo een dag nodig om even uit te rusten van al het werk dat je al de hele week doet, maar het kan ook een moment zijn om dingen te doen waar je normaal gesproken niet aan toe komt. Zo vind je hier een aantal voorbeelden van een dagje vrij? Zo kun je deze nuttig vullen. 

Schoonmaak

Misschien ligt er al wel een tijdje een to-do list op de kast en als dat niet zo is, kan het wel handig zijn om deze te maken. Zo weet je precies wat er gedaan moet worden, wanneer je hier de tijd voor hebt en kun je alles gemakkelijk afvinken. Onder schoonmaak valt natuurlijk een hoop, misschien kom je wel plekken tegen die weer eens een nieuw likje verf nodig hebben.
Sikkens verf is van alle markten thuis. Zo kun je verf vinden voor binnen, maar ook buiten het huis. Mocht je in de zomerperiode buiten aan de slag willen gaan, zijn er wel wat dingen om goed op te letten. Als je in de volle zon schildert kan de verf te snel opdrogen, waardoor dit strepen achterlaat. In de ochtend of late middag zijn dus de perfecte momenten om te schilderen. Een primer is ook handig, vooral als de muur bijvoorbeeld een andere kleur heeft.

Lichaamsbeweging

Een vrije dag kun je ook besteden door aandacht te geven aan jezelf, want ook dit is niet al te onbelangrijk. Dit kun je doen door een yoga class te volgen of een heerlijk stukje wandelen. Het hoeft helemaal niet zo intensief te zijn, maar dit soort activiteiten zorgen goed voor je mentale welzijn. Het kan een stressverminderende werking hebben en ook nog eens zorgen voor een betere nachtrust. Waarom zorgt dit zo goed voor je geest? Nou, lichaamsbeweging stimuleert de productie van endorfines. Dit noem je ook wel gelukshormonen en de beweging zorgt voor betere bloedtoevoer. Hierdoor kun je je hersenen beter concentreren.

Vrijwilligerswerk

Buiten jezelf is het helpen van anderen toch ook altijd iets moois en zeker ook nuttig. Er is werk genoeg en je kunt dus vast wel ergens terecht. Je zou bijvoorbeeld bij lokale organisaties kunnen aankloppen. Hierbij kun je denken aan jeugdcentra of voedselbanken. Ziekenhuizen en andere medische sectoren kunnen daarnaast de hulp ook goed gebruiken. Houd je meer van natuur? Kun je het beste terecht bij plekken, zoals parken of milieugroepen.

Tijd doorbrengen met geliefde

Door werk en drukte vergeet je vaak jezelf, maar ook de mensen om je heen. Mocht je geen klusjes meer in huis hebben of even toe zijn aan wat anders, kun je ook nog altijd naar andere toe. Met vrienden en familie kun je heerlijk ontspannen en bijkletsen. Samen een activiteit doen is ook helemaal geen slecht idee. Met het mooie weer kunnen jullie gezellig picknicken of als je meer van de beweging houdt, is een middagje bowlen niet te missen.

 

Lees meer: interieurinspiratie voor de winter