De verschillende soorten gereedschap voor ieder klusje Zomerzoen

De verschillende soorten gereedschap voor ieder klusje

De verschillende soorten gereedschap voor ieder klusje

Tijdens de zomer is het een perfecte gelegenheid om je woning volledig onder handen te nemen. Zo zijn er vast wel dingen die je anders zou willen of plekken die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Maar wat heb je hier allemaal voor nodig? Bij mastertools.nl kun je profiteren van een hoop soorten gereedschapsmerken, alleen wel is het handig om te weten wat je precies nodig hebt.

De tuin maaien

Mocht je tijdens de warme dagen met de tuin aan de slag willen gaan, is het als eerste belangrijk om veilig te werk te gaan. Ga dus op zoek naar hittebestendige tuinhandschoenen. In de warmte raken machines en andere apparaten verhit en om te voorkomen dat je jezelf verbrandt, zijn deze handschoenen erg fijn. Je hebt uiteraard een grasmaaier nodig, maar wist je dat er meerdere types zijn om uit te kiezen? Een grasmaaier op accu heeft een grotere vrijheid om te bewegen, want je hoeft niet na te denken over de stroom. Een elektrische maaier kun je daarentegen weer oneindig gebruiken zonder dat hij leeg loopt.

Ophangen van decoratie

Ook in het huis is werk belangrijk, want je wilt toch dat het een bepaalde sfeer heeft. Mocht je het een en ander willen ophangen, moet dit zo secuur mogelijk gedaan worden. Buiten de boormachine en een hamer die je nodig hebt, is het ook slim om te denken aan een waterpas. Hiermee kun je namelijk precies zien of iets recht hangt. Dit is met het blote oog lastig te zien. Nog iets om op te letten, is dat je niet zomaar alles overal kunt ophangen. Ook muren hebben onder andere een gewichtsbeperking en het is dus goed om te kijken wat het maximale is dat een muur aankan. Niet ieder type muur kan ook alle bevestigingsmethoden aan. Zo heeft een gipsplaat muur soms speciale pluggen nodig voor extra stevigheid.

Vervanging van sloten

Je hebt een hoop soorten sloten om uit te kiezen voor de buitendeur, maar ook de deuren in huis. Een schuifslot wordt meestal gebruikt bij schuifdeuren en ramen en een cilinderslot is erg populair voor de buitendeuren, want het zorgt voor goede beveiliging en is daarnaast alsnog makkelijk te bedienen. Voor het plaatsen van een cilinderslot heb je de standaard gereedschappen nodig, zoals een schroevendraaier en boormachine. Ook een breekmes is handig om overtollig materiaal weg te halen, maar ieder cilinderslot is ook weer anders. Dus het kan geen kwaad om een expert om wat hulp te vragen.

Opbergen van spullen

 

Wat ten slotte nog een hele klus is, is het netjes en veilig houden van je gereedschap. Ook hier zijn een aantal handige accessoires voor. Een gereedschapstas kent iedereen wel, maar soms is dat niet genoeg. Je zou dan op zoek kunnen gaan naar een koffer die hiervoor geschikt is. Tijdens de zomer heb je een koele plek nodig voor je gereedschap, want als je het in de hitte laat, kan het voor problemen zorgen. Denk aan verkleuring of uitdroging. Als iets van bijvoorbeeld hout is gemaakt, kan de zon dit materiaal uitdrogen en broos maken. Dit kan het gereedschap breken en dat wil je absoluut uiteraard niet.

 

Lees meer: interieurinspiratie voor de winter