Doorkijkkerkje in België zomerzoen

Doorkijkkerkje in België | de allermooiste fietsroute ooit

Doorkijkkerkje in België

Dit doorkijkkerkje in België had ik op Facebook al zo vaak voorbij zien komen. Afgelopen weekend zochten we een mooie route om te fietsen en bedacht ik ineens: “dat is een leuke route”. Toen ik de route ging plannen zag ik dat je naast het doorkijkkerkje ook langs de zwevende kapel fietst en ook heel veel mooie kastelen en landhuizen onderweg tegenkomt. Wij vonden de fietstocht echt een aanrader. Ik neem je mee in de allermooiste fietsroute ooit.

Doorkijkkerkje in België zomerzoen

Fietsroute langs het doorkijkkerkje in België

Dit zijn de knooppunten die wij gefietst hebben: 152 – 154 – 155 – 156 – 157 – 536 – 158 – 160 – 164 – 163 – 161 – 169 – 168 – 134 – 135 – 189 – 147 – 172 – 180 – 171 – 149 – 148 – 153 – 152

Wij hebben de auto geparkeerd bij de Stroopfabriek in Borgdeel. Daar kun je ook nog even naar het toilet. Het parkeren is gratis. Let wel op: op zaterdag is er een vlooienmarkt op het terrein ’s morgens. Als je heel vroeg bent, is de markt nog aan de gang. Wij waren rond 11.30 uur en toen waren ze de markt aan het opruimen.

Adres Stroopfabriek:

Stationsplein 8
3840 Borgloon
België

Het kerkje is wel even zoeken. Je zag veel andere mensen ook zoeken die te voet waren. Er zijn 2 parkeerplaatsen aan de doorgaande weg. Bij de parkeerplaatsen staan bordjes want het laatste stuk (10 min. lopen) kun je namelijk niet met de auto bereiken maar alleen met de fiets of te voet. Het staat niet heel goed aangegeven. Wij lopen meestal naar de richting waar veel mensen vandaan komen maar het was echt opvallend rustig op een zaterdag in september. Dus deze tactiek werkte hier niet;-) Als je vooraf op Google maps zoekt op het kerkje dan heb je een idee welke kant je op moet lopen.

 

Over het doorkijkkerkje Between the Lines in België

Between the Lines, ofwel “Tussen de Regels” in het Nederlands, is een intrigerend kunstwerk in Borgloon, België, dat de verbeelding van bezoekers prikkelt. Dit kunstwerk, ontworpen door de architect Gijs Van Vaerenbergh, is een doorkijkkerkje dat zich naadloos vermengt met het omliggende landschap.

Het doorkijkkerkje, dat bestaat uit 100 op elkaar gestapelde lagen van staalplaten, creëert een fascinerend spel van licht en schaduw, waardoor het lijkt alsof het helemaal uit elkaar valt en tegelijkertijd samensmelt. Het is een bijzondere ervaring om door de transparante structuur te wandelen en de omgeving door verschillende perspectieven te bekijken. Het kunstwerk verandert voortdurend met het verloop van de dag en de seizoenen, waardoor het altijd nieuwe en adembenemende uitzichten biedt.

Between the Lines is niet alleen een visuele traktatie, maar ook een symbool van de dialoog tussen architectuur en natuur. Het nodigt bezoekers uit om na te denken over de relatie tussen menselijke creatie en de natuurlijke omgeving. Het doorkijkkerkje heeft Borgloon op de kaart gezet als een bestemming voor kunstliefhebbers en trekt mensen van over de hele wereld aan om de magie van dit unieke kunstwerk te ervaren.

Kortom, Between the Lines in Borgloon is niet zomaar een kunstwerk; het is een meesterwerk dat de grenzen tussen kunst, architectuur en natuur op een betoverende manier verkent en iedereen die het bezoekt, met verwondering achterlaat.

Doorkijkkerkje in België zomerzoen

deze foto maakte ik rond 13.00 uur

Naar de zwevende kapel

Als je start bij de Stroopfabriek, kom je eerst bij het doorkijkkerkje. Daarna fiets je door velden vol met appels en peren. De wegen zijn glooiend wat een fantastisch vakantiegevoel geeft. Wij waren begin september en toen was het zo mooi omdat er zoveel fruit hing. Halverwege de route kom je bij het zwevende kapelletje. Wij hadden in een klein dorpje broodjes gehaald bij een bakkertje. Echt overheerlijk. Je kunt hier ook koffie drinken of een broodje op het terras bestellen. Maar wij besloten een picknickpakketje mee te nemen. Bij dit bakkertje wordt alleen cash of een Belgisch kaart geaccepteerd. Wij mochten, heel lief, betalen via de bank omdat het zelfs met 9 verschillende kaarten en Apple Pay niet lukte.

Bakkertij Swerten Cartuyvelstraat 21, 3870 Heers, België

Zwevende Kapel Romeinseweg-Brustem, 3800 Sint-Truiden, België

zwevende kapel in belgië zomerzoen

Eten op het terras

Toevallig kwamen we door Sint Truiden. Een groot dorp (of misschien wel een stadje). Daar hebben we overheerlijk gegeten op het terras bij Cosmo Café. Proef vooral de zalmtartaar en garnalenkroketten. Oh ja en de verse friet met parmezaanse kaas is ook overheerlijk. Wil je graag even rond winkelen? Dan is Sint Truiden echt perfect op deze fietsroute.

 

Vanaf Sint Truiden zijn we terug gefietst naar Borgloon en hebben bij de Carrefour supermarkt (waar we de auto geparkeerd hadden in Borgloon) lekkere kaasjes gehaald. We fietsten weer terug naar het Doorkijkkerkje en hebben daar prachtige foto’s gemaakt en lekker gegeten. Toen wij er waren was het nog steeds erg rustig. Wel was er een fotograaf met een stel dat een fotoshoot daar had. Beetje asociaal want iedereen wilde mooie foto’s maken. Maar goed met een beetje geduld lukte dat prima. Na prachtige foto’s zijn we terug gereden en als een blok in slaap gevallen. Dit was echt 1 van onze allermooiste fietsroutes ooit.

lekker eten met zomerzoen

Meer blogs lezen:

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.