een frisse start van het tuinseizoen zomerzoen

Een frisse start van het tuinseizoen

Een frisse start van het tuinseizoen

Na maanden van winterslaap begint de natuur weer tot leven te komen, en dat betekent dat het tijd is om jouw tuin klaar te maken voor het lenteseizoen! Met een beetje zorg en aandacht kun je jouw buitenruimte omtoveren tot een prachtig paradijs waar je kunt genieten van de warmere dagen die voor ons liggen. Vorige week zaterdag scheen de zon en zijn wij begonnen met het klaarmaken voor de lente van onze tuin. Hier zijn drie eenvoudige stappen om je tuin en je tuintafel lenteklaar te maken:

 

Stap 1: Verjong je Planten in Potten

Éen van de beste manieren om je tuin nieuw leven in te blazen, is door al je planten in potten een verfrissingsbeurt te geven. Begin met het snoeien van eventuele uitstekende takken en verwijder dode bladeren om je planten er fris en gezond uit te laten zien. Vervolgens is het tijd om ze te verpotten. Kies voor verse potgrond en zorg ervoor dat de potten voldoende drainage hebben. Meestal doen wij dit door in de bodem een flink aantal gaten te boren. Daarop komen dan drainagekorrels en daarop weer potgrond. Deze zal ervoor zorgen dat je planten de beste start krijgen voor het komende groeiseizoen. Elk seizoen shop ik nieuwe potten. Deze keer ben ik gevallen voor beige potten. Dat vind ik in onze tuin zo mooi combineren met fris groen, wit en zwart.

 

Stap 2: Weg met groene aanslag

Na de winter kan je terras en tuinmeubilair bedekt zijn met lelijke groene aanslag. Gelukkig is het verwijderen ervan een eenvoudige klus met een groots resultaat. Ik heb hiervoor een handige én goedkope tip. Meng gelijke delen water en azijn en breng dit aan op de aangetaste gebieden. Laat het een paar minuten intrekken en schrob vervolgens met een borstel of bezem. Spoel alles ten slotte af met water en je zult versteld staan ​​van het verschil!

Vergeet niet om ook elke tuinstoel een goede schoonmaakbeurt te geven, zodat je optimaal kunt genieten van je buitenruimte. Hiervoor gebruik ik Dasty van Wibra. Even insprayen, in laten trekken en met warm water en een doek alles droogmaken.

 

Stap 3: Geef je tuintafel een make-over

Een eenvoudige manier om je tuin een nieuwe uitstraling te geven, is door je tuintafel te restylen. Begin met het schoonmaken van het oppervlak en verwijder eventuele vlekken of vuil. Ook dat doe ik met azijn en water. Even laten inweken en dan met een harde borstel of schuursponsje de groene aanslag verwijderen.

Overweeg vervolgens om nieuwe accessoires toe te voegen. Deze keer heb ik gekozen voor 2 grote windlichten die ik al een tijd geleden kocht. Mooi vind ik het ook om wat lentebloeiers (zoals narcissen of blauwe druifjes) in een pot op tafel te zetten. Dit zal niet alleen je tafel nieuw leven inblazen, maar ook een uitnodigende sfeer creëren voor buiten BBQ’s en lange zomeravonden.

 

Met deze drie eenvoudige stappen kun je je tuin in een handomdraai lenteklaar maken en klaarstomen voor de warmere maanden die voor ons liggen.

Dus trek je tuinhandschoenen aan, pak je gereedschap en ga aan de slag – je tuin zal je dankbaar zijn!