Een tiny house kopen als belegging

Een tiny house kopen als belegging

Zo vaak droomde ik van een een tiny house kopen als belegging. Het was een regelmatig terugkerende droom die maar niet verdween. In 2016 vond ik dat ik er iets mee moest gaan doen. In eerste instantie was die niet met een tiny house maar met een vakantiewoning. Ik zocht het prachtige pittoreske stadje Zierikzee in Zeeland uit om daar een vakantiewoning te kopen. Maar dat liep even anders.

 

Een tiny house kopen als belegging

 

 

Meer over een tiny house kopen als belegging | waarom verkocht ik na 1.5 jaar?

Wil je weten waarom ik al na 1.5 jaar mijn tiny house verkocht heb? Die vraag is niet zo moeilijk te beantwoorden. Ik kwam er namelijk achter dat ik iets gekocht had dat vrij schaars was. Door corona durfden we het nog niet aan om vakantie te vieren in het buitenland en zat mijn tiny house alle nachten (op 11 na) in een heel jaar vol. Het is net zoiets als met een huis. Als je het goed kunt verkopen, moet je dat soms maar gewoon doen en op zoek gaan naar een nieuwe droom. Ander bijkomend voordeel was dat ik heel graag een cursus wilde maken over de aankoop, verkoop over beleggen in een vakantiewoning. Die kon ik zelf online op dat moment nergens vinden en is zeker erg waardevol als je zelf op het punt staat om te gaan kopen.

 

Een tiny house kopen als belegging

Terug naar Zierikzee

Ik bekeek daar een aantal woningen met de makelaar. Totdat ik me realiseerde dat als er een lekkende kraan zou zijn, ik degene was die het probleem moest oplossen. Of als de schoonmaakster plotseling ziek zou worden, ik in mijn auto moest stappen om mijn huisje zelf schoon te maken. Zelf woon ik tussen Eindhoven en Venlo. Dat is wellicht niet zo heel erg handig. Dus project Zierikzee was gesloten.

Een tiny house kopen als belegging

Zomer van 2019: ik kocht een tiny house als belegging.

In de zomer van 2019 zag ik dit tiny house staan op een site van Droomparken. Ik ben gaan kijken en was echt op slag verliefd. Eindelijk was mijn droom werkelijkheid geworden en ging ik definitief kopen.

Ik koos voor een Droompark waar mijn huisje gebouwd zou worden. En toen kwam het uitzoekwerk.

  • hoe werkt het met de Belasting ?
  • krijg ik BTW terug van de aankoop?
  • moet ik me inschrijven bij de KvK
  • wie heft betaalt de toeristenbelasting?
  • hoe gaat de verhuur?
  • welke marketing is nodig? welke verhuurplatforms zijn er?

 

Op alle vragen die je hierboven kunt vinden, heb ik een antwoord. Door schade en schande wijs geworden zeg maar. Ik heb er een bijna 90 minuten durende turorial over opgenomen.

  • wat zou ik zeker nog een keer doen?
  • wat zou ik echt never nooit meer doen. Maak niet dezelfde fout als ik heb gedaan.

 

Een tiny house kopen als belegging

Hoe ging de verhuur van mijn belegging in een vakantiehuis?

Vanaf februari 2020 ben ik gaan verhuren en direct was er de eerste lockdown. Maar vanaf 1 mei 2020 kon ik eindelijk volop gaan verhuren. Ik maak gebruik van het netwerk van Droomparken, maar verhuurde ook zelf via mijn website, mijn Instagram en mijn Pinterest. Maar ook via Airbnb en Booking.com. Dat gaat overigens heel gemakkelijk. Zodra ik een reservering binnenkreeg, gaf ik dat door in het boekingssysteem van Droomparken en zij verzorgen de rest.

De verhuur liep vanaf 1 mei 2020 als een malle. Er waren slecht 11 nachten dat ik niet vol zat.

Ik vond het verhuren ook gewoon echt leuk om te doen. Het allereerste contact met mensen als ze een vakantiehuis aan het uitzoeken zijn. Echt geweldig.

Een tiny house kopen als belegging

 

Resumé na 1.5 jaar? Het was een fantastische droom die ik waargemaakt heb. Ik heb alles zelf geregeld en heb mijn ondernemersrugzak weer met heel veel wijze lessen aangevuld. En wie weet in de toekomst. Stiekem ben ik toch wel weer aan het kijken naar iets anders. Hoe dat eruit ziet? Ik heb nog geen idee. Maar dromen en ultiem vakantievieren mogen altijd toch?