huzarensalade koolhydraatarm zomerzoen

huzarensalade koolhydraatarm

Huzarensalade koolhydraatarm

Huzarensalade koolhydraatarm is een heerlijke vervanger van echte huzarensalade. Die vind ik erg lekker en vooral gemakkelijk met warm weer. Ik kocht deze altijd bij de groenteboer in ons dorp. Hij maakt deze nog echt op de ouderwetse manier zoals ook mijn moeder en oma deze maakte. Maar ja… wel met aardappelen. Ik heb de groenteboer gevraagd wat erin zat en ben dit gaan namaken met bloemkoolrijst. Echt zo lekker. Mijn gezin vindt deze net zo lekker als de huzarensalade van de groenteboer. Mijn versie is veel goedkoper en gezonder voor ons allemaal. Maak deze vooral een grote bak zodat je er een paar dagen van kunt eten als lunch/diner. Soms eet ik ook wel eens een bakje als ontbijt;-)

huzarensalade koolhydraatarm zomerzoen

Ingrediënten huzarensalade koolhydraatarm 4 personen

  • bloemkoolrijst (zak uit de winkel)
  • half uitje (koolhydraatbeperkt)
  • klein blikje erwtjes met worteltjes (koolhydraatbeperkt)
  • zilveruitjes van Kesbeke
  • mayonaise (ik neem Jean Batton met rood etiket)
  • augurkjes van Kesbeke
  • gerookte kip of een dikke hamplak of dikke kipfiletplak (kijk goed naar de koolhdyraten)
  • peper en zout

 

Hoe maak ik koolhydraatarme huzarensalade

Ik spoel als eerste de bloemkoolrijst even goed af onder de kraan. Daarna blancheer ik deze even. Dus net de kook er overheen. Het lekkerste vinden wij als deze nog beetgaar is. Houd je van wat gaarder, kook dan de bloemkool wat langer. Giet de bloemkoolrijst af in een vergiet en laat deze afkoelen. Dan ga ik de dressing maken. Ik gebruik 4 eetlepels mayonaise en een scheutje van het nat van de zilveruitjes. Daar nog wat peper en zout bij en de dressing goed doorroeren. Snipper een klein uitje heel fijn en snijd augurkjes en zilveruitjes in kleine stukjes. Ook de worteltjes snijd ik wat kleiner net zoals het vlees dat ik erin doe. Als de bloemkoolrijst is afgekoeld doe je alles in een kom en roer je het goed door elkaar. Laat het minimaal 4 uur in de koelkast staan dan trekken de smaken goed door elkaar. Dit blijft minimaal 3 dagen goed in de koelkast maar dan is het bij ons al lang op.

 

Andere koolhydraatarme blogs van Zomerzoen

 

Wat serveer ik bij huzarensalade koolhdyraatarm

  • gevulde eitjes
  • plakjes zalm
  • tomaatjes gevuld met tonijnsalade
  • wat fruit: framboosjes, aardbeien en blauwe bessen bevatten de minste koolhydraten
  • asperges in rolletjes ham gewikkeld

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.