keuken hout beton zomerzoen

keuken hout beton

Keuken hout beton

Ons gezin is vanaf september vorig jaar samengesteld. We wonen dan met 2 volwassenen en 4 kinderen in het huis dat ik 5 jaar geleden kocht. Mijn 2 kinderen wonen natuurlijk al in dit huis maar de 2 bonuskinderen van mijn vriend komen ook in ons huis wonen. Dat vereist van iedereen wat aanpassingen. Na 5 jaar met ons drieën in ons huis gewoond te hebben, zijn we nu een aantal dagen per maand met zijn zessen. De andere dagen zijn we met zijn vieren. Om voor iedereen een fijne plek te creëren, hebben we besloten om ons huis te gaan verbouwen. Van zolder tot kelderkast. Voor keuken inspiratie ben ik vooral gaan zoeken op bedrijven die mooie producten verkopen zoals Veneta. Alles gaan we onderhanden nemen. Ik vind het belangrijk dat iedereen een fijn en geborgen plekje heeft in huis met de keuken als centraal middelpunt.

Ook willen we graag een keuken van hout i.c.m. beton. Hieronder lees je alles over onze zoektocht naar de perfecte keuken voor ons.

 

 

keuken hout beton zomerzoen

De oriëntatiefase van onze nieuwe keuken

 

keuken

Nadat we besloten hadden om de keuken te vernieuwen zijn we zelf aan de slag gegaan. We hebben een copie van de bouwtekening laten maken bij de copyshop. Deze hebben we op de keukentafel uitgeklapt en toen zijn we gaan schetsen. Welke mogelijkheden voor een nieuwe keuken waren er? Er is nu een L-opstelling. Willen we dat nog steeds in de nieuwe keuken? Of willen we liever een keuken met een apart kook- of spoeleiland? Allemaal vragen die we eerst zelf wilden beantwoorden voordat we naar keukens gingen kijken.

keuken hout beton zomerzoen

gordijnen

Op onze slaapkamer hebben we gekozen voor linnen gordijnen. Dat vind ik zo mooi en tijdloos. Ik weet zeker dat ik die over 10 jaar nog steeds mooi vindt. Op onze slaapkamer hebben we gordijnen van Veneta en daar zijn we zo tevreden over dat we geen moment hoefden te twijfelen. De gordijnen in de nieuwe keuken komen hier ook vandaan.

Het verschil tussen een kook- en een spoeleiland | betonnen keukens

Het grote verschil tussen een kook- en een spoeleiland is dus de kookplaat of de spoelbak in het keukenblad. Je kunt er ook voor kiezen om naast elkaar te koken en te spoelen. Bij ons was het belangrijk om zoveel mogelijk de bestaande leidingen te hergebruiken. Mijn huis heeft een warmtepomp en we waren er inmiddels wel achtergekomen dat het fijn zou zijn als er zo min mogelijk in de vloer en muren gekapt hoeft te worden. Wij kozen voor een kookeiland met daarin ook een spoelgedeelte. Dan zouden we achter dit kookeiland een grote kastenwand kunnen maken. Met een koffienisje want dat vind ik echt zo gezellig.

keuken hout beton zomerzoen

Materiaal van de keukenkastjes

Daarna begon de leuke zoektocht en was Pinterest en fantastisch inspiratieplatform voor ons. Dagelijks waren we te vinden op deze inspiratiesite en we maakten een bord aan waarop we allebei onze mooiste inspiratieplaatjes konden pinnen. Elk week gingen we de pins bekijken die we allebei verzameld hadden. Al snel zagen we dat we een zwarte en een houten keuken allebei heel mooi vinden. Ik redeneer dan heel praktisch. Als we nu een houten keuken kiezen en we willen over 5 jaar iets anders, dan verven we deze wel zwart. Andersom gaat lastiger. We kozen voor een keuken van eikenhout. Ook weer tijdloos en erg mooi i.c.m. zwart en linnen.

Het keukenblad

Onze huidige keuken heeft een blad van natuursteen. Super handig want je kunt er ook een warme pan opzetten. Maar allebei hadden we heel veel foto’s van keukens met een blad van beton op onze Pinterestborden gepind. zijn we daar allebei helemaal verliefd op. Dat zou het moeten worden in onze nieuwe keuken. We hebben door de timmerman die ook onze keuken gemaakt heeft, een mal voor het blad laten maken met uitsparingen voor kookplaat en Quooker en wasbak. Maar ook voor de afzuigkap die verzonken in het blad komt. De vloer in onze keuken is van beton ciré en we hebben het keukenblad in dezelfde kleur laten maken.

Het allerleukste moment | de nieuwe keuken

De keuken hebben we besteld bij een timmerman in ons dorp. Samen met hem zijn we eiken planken uit gaan zoeken bij een houtleverancier. Voor de kleur heeft hij 3 proefjes laten maken in de spuiterij. Ik heb een warme kleur eiken gekozen. Het blad lijkt van beton maar is in feite een houten geraamte met daarop betonciré. Bij de timmerman hebben we ook de apparatuur besteld. We vinden het prettig om alles bij 1 persoon uit te besteden.

 

 

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 kids

Groet Angeliek