keuken pimpen voor en na

keuken pimpen voor en na | een andere keuken voor een klein budget

Keuken pimpen voor en na

Onlangs kochten wij een vakantiehuisje voor de verhuur in het mooie Noord-Limburge Sevenum. Ik kan altijd wel redelijk goed ergens doorheen kijken. Heb in mijn leven al zoveel verbouwd en ook 2 keer een nieuwe woning gebouwd. Ergens doorheen kijken lukt me het beste ’s avonds in bed. Dan doe ik mijn ogen dicht en lijkt het alsof ik in de ruimte ben. Super handig als je gaat verbouwen. De keuken was blauw met een houtkleur. Echt super mooi;-) #NOT. Dus ik ging op zoek naar manieren om de keuken te restylen. Hoe ik dit deed lees je in dit blog: keuken pimpen voor en na.

 

keuken pimpen voor en na Zomerzoen

de before van de keuken in ons vakantiehuis

 

De keuken pimpen voor en na | waar begin je

Als eerste hebben we de bovenkasten weggehaald. Helaas kan 1 bovenkastje boven de kraan niet weg omdat hierin een boiler bevestigd is. De boiler is net een paar maanden oud en het is een beetje onzin om deze te verhuizen of vernieuwen. We besluiten dit kastje te laten hangen. Alle andere bovenkastjes inclusief de afzuigkap worden er wel afgehaald. Ik kook eigenlijk altijd zonder afzuigkap. Heb thuis zo’n mooie die in het kookeiland wegzakt en denk dat ik deze 2 keer per jaar aan heb. Als alle bovenkasten weggehaald zijn, zul je al zien dat je een zee van ruimte hebt. Voordat ik in dit koophuis woonde, huurde ik. Ook daar had ik de bovenkasten verwijderd en deze op zolder neergelegd. Ik heb ze weer teruggehangen toen ik het huurhuis verliet.

Denk van tevoren na over de uitstraling van je nieuwe keuken. Ik ben fan van deze deurgreepjes van Yessential. Hieronder deel ik een kortingscode voor jou. Ook ben ik fan van de deurpanelen van dibond van Drukland.nl.

 

Wil jij ook graag deurgreepjes bij Yessential bestellen? Wij mogen je een korting van 10% aanbieden met de code: Zomerzoen10 

 

keuken pimpen voor en na

 

Wat is stap 2 bij de keuken pimpen voor en na

Daarna haal je alle deurtjes van de kastjes. Vaak kun je de scharniertjes eraf halen met een kliksysteem. Leg alle kastjes met de achterkant op een fijne hoogte zodat je goed kunt schilderen. Omdat ik een Ibizavibe in ons vakantiehuisje wil, heb ik gekozen om de keuken dezelfde kleur te verven als de wanden. Alleen de wanden verf ik met muurverf en de keuken met primer en houtlak. Voor de verf ben ik echt absoluut fan van Vesting in Bussum. Hele fijne showroom waarin je goede uitleg krijgt. Keuze uit ontelbare mooie knappe kleuren die je in proefpotjes voor een paar euro kunt bestellen.

Stap 1: kastjes reinigen met de verfreiniger van Vestingh en warm water

Stap 2: kastjes afdrogen met een theedoek die niet pluist

Stap 3: kastjes verven met de primer op kleur van Vestingh

Stap 4: kastjes verven met de houtlak op kleur van Vesting

Check de site van Vestingh voor instructievideo’s en kleuren. Ik heb alles geverfd in de kleur mushroom. Een hele mooie warme kleur.

De achterkant van de deurtjes is nu geverfd.

 

Kosten:

verfreiniger Vesting € 9

primer op kleur Vestingh € 40

houtlak op kleur Vestingh € 72

 

keuken pimpen voor en na Zomerzoen

keuken pimpen voor en na

 

Keukenblad verven keuken pimpen voor en na

Stap 1: blad reinigen met de verfreiniger van Vestingh en warm water

Stap 2: blad afdrogen met een theedoek die niet pluist

Stap 3: blad rollen met de primer op kleur van Vestingh

Stap 4: blad verven met de houtlak op kleur van Vesting

Stap 5: blad coaten met de 2-staps wandcoating van Vestingh

Het blad heb ik een week heel goed uit laten harden. We zijn in de tussentijd met vakantie geweest;-) Nu is je blad helemaal klaar voor intensief gebruik

 

Kosten:

verfreiniger Vesting € 0 (deze heb je ook voor bovenstaande nodig. 1 fles is voldoende)

primer op kleur Vestingh € 0  (deze heb je ook voor bovenstaande nodig. op de site kun je uitrekenen hoeveel je nodig hebt)

houtlak op kleur Vestingh € 0 (deze heb je ook voor bovenstaande nodig. op de site kun je uitrekenen hoeveel je nodig hebt)

wandcoating Vestingh € 81

 

keuken pimpen voor en na Zomerzoen

Stap 3: keuken pimpen voor en na

Stap 3 vond ik het allerleukste om te doen. Dat is namelijk de voorkant van de keukendeurtjes voorzien van de panelen. Hoe heb ik dit gedaan?

Stap 1: zoek op een site met gratis foto’s een foto die je aanspreekt. Ik vind de houten panelen erg gaaf en zag deze ook terugkomen bij een hotel op Ibiza. Ik ben gaan zoeken naar een foto met zo’n houten paneel. Check even goed of de foto gratis is. Er zijn ook foto’s die je hiervoor kunt kopen en waarvoor je een klein bedrag betaalt.

Stap 2: bestel de panelen op de site van Drukland. Ik koos voor het materiaal dibond. Heb ook een proef laten maken met forex maar dibond vond ik echt veel en veel mooier en het prijsverschil is minimaal. Bij Drukland kun je deze panelen op de mm nauwkeurig op maat laten drukken. Ik was gemiddeld € 27 per keukenkastje kwijt. Al na een paar werkdagen kwam de bezorger de panelen brengen.

Stap 3: bevestig de panelen met montagekit op de voorkant van de keukenkastjes. Onze panelen bestelde ik bij Drukkerij Drukland.

Stap 4: verbluf je over het resultaat. Echt fantastisch en op deze manier hebben we voor weinig geld een compleet nieuwe keuken.

 

keuken pimpen voor en na Zomerzoen

 

keuken pimpen voor en na

 

keuken pimpen voor en na Zomerzoen

gebruik een lijmklem om het paneel goed vast te zetten

 

Totaalbedrag restyling keuken € 445

We hebben ook een nieuwe spoelbak en kraan gekocht. De spoelbak was een rib uit ons lijf want het was een zeer afwijkend formaat. Maar heb je een gewone keuken dan is deze echt veel goedkoper te vinden. Onze spoelbak kostte € 198 en de kraan was € 58. De planken waren € 5 per stuk bij de sloper in Asten. De tegels hebben we gehaald bij de tegelhandel in Tienray en waren € 59 per doosje (dacht ik).


Wij hebben de bovenkastjes verwijderd in de keuken in ons chalet. We hebben een rijtje witte Marrakech tegeltjes geplaatst als spatrand en we hebben 2 oude planken bevestigd in de hoek waar eerst de magnetron stond.

Laat ons hieronder weten wat je van onze keukenmetamorfose vindt.

 

keuken pimpen voor en na

 

Meer blogs lezen:

 

 

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.