Keukentips voor meer orde en minder chaos! zomerzoen

Keukentips voor meer orde en minder chaos!

Keukentips voor meer orde en minder chaos!

Kun je verliefd worden op je keuken? Absoluut! Vandaag delen we enkele keukentips om jouw keuken om te toveren tot een plek waar alles op orde is en waar je de lekkerste recepten zonder chaos bereidt. Denk bijvoorbeeld aan etiketten online bestellen voor je kruidenpotjes tot handige manieren van het organiseren van je keuken.

Je voorraad in potten met labels

Je hebt vast allerlei laden en kastjes waar je nog al eens rommel en kruimels veroorzaakt door het openen van bepaalde producten. De zak bloem die openscheurt, de couscous die opengaat, en voor je het weet ontstaat er chaos. Een tip is het aanschaffen van potten en deze in een keukenlade op symmetrische volgorde indelen. Vervolgens kun je labels op de deksels plaatsen om gemakkelijk te zien wat er in elke pot of bus zit. Er zijn verschillende soorten labels beschikbaar, zoals krijt- of clip labels, waarop je ook de kooktijd van het product of de houdbaarheidsdatum kunt schrijven, neem eens een kijkje op de site van Avery voor de etiketten die het beste bij jou passen.

De welbekende rommellade

Je hebt er hier vast eentje van, de lade waar je werkelijk alles in verstopt: mesjes, kaasschaven, stickers, pleisters, dopjes, kurken, noem het maar op. Ondanks de rommel is het mogelijk om deze lade te organiseren. Lade-organizers zijn ontworpen om de lade geordend te houden. Items worden gegroepeerd, bijvoorbeeld met een bakje voor schilmesjes, een voor theelepels.

Bijpassende items bij elkaar

Een gangbare methode om keukenkasten in te delen is clusteren, waarbij je vergelijkbare items samen legt, zoals pannen bij pannen, borden bij borden en kruiden bij kruiden. Dit zorgt voor overzicht en rust in de keuken, omdat je duidelijk kunt zien wat je hebt. Een extra tip is om tactisch te clusteren: plaats pannen in de buurt van het fornuis, de prullenbak bij de gootsteen en schalen in de buurt van de oven. Een logische indeling voorkomt rondslingerende spullen en maakt het gemakkelijker tijdens het koken en bakken om het juiste
keukengerei te vinden.

Ruim je keuken apparatuur op

Bijna elk aanrecht is bezaaid met keukenapparatuur: airfryers, broodroosters, koffiezetapparaten, mixers, frituurpannen, tostiroosters en waterkokers. Ondanks dat ze handig zijn, nemen ze veel ruimte in beslag en kunnen ze rommelig ogen als ze niet regelmatig worden gebruikt. Het is verstandig alleen de dagelijks gebruikte apparaten, zoals het koffiezetapparaat en de waterkoker, op het aanrecht te laten staan. Denk aan het plaatsen van een frituurpan of airfryer in de schuur of een opbergkast. Zo behoud je een opgeruimde uitstraling in de keuken en heb je toch toegang tot alle benodigde apparatuur.