koolhydraatarm gourmetten

koolhydraatarm gourmetten

Koolhydraatarm gourmetten

Is het raar als ik je vertel dat wij gemiddeld 1 keer per maand gourmetten? En dan natuurlijk voor mij koolhydraatarm gourmetten. Ik vind gourmet en BBQ de meest gemakkelijke maaltijden om koolhydraatarm te eten. Voor mezelf maak ik extra veel groenten en voor de rest serveer ik er aardappeltjes of stokbroodjes bij.

koolhydraatarm gourmetten

Welke groente bij koolhydraatarm gourmetten?

Gisteravond hebben we weer gegourmet en ik dacht: “laat ik eens een foto maken van de groente die ik serveer bij het gourmetten”.

 • aubergine, paprika, courgette
 • champignons gevuld
 • groene asperges met ontbijtspek
 • witlof
 • radijs

Zoals je ziet, neem ik allemaal groentes met weinig koolhydraten. Ui en wortels zul je bij mij weinig tegenkomen omdat deze heel veel koolhydraten bevatten en deze van invloed zijn op mijn bloedsuiker.

koolhydraatarm gourmetten

Italiaanse groente bij koolhydraatarm gourmetten

Omdat ik geen boter of olie gebruik op onze nieuwe gourmetplaatjes heb ik de eerste ronde deze groentes gebakken zodat de olijfolie een beetje in kon trekken op het gourmetplaatje. Het vorm een lekker laagje voor de vleesjes. Ik maakte ruim een uur voordat we gingen eten een mengsel van:

 1. olijfolie
 2. Italiaanse kruiden
 3. witte wijn azijn
 4. peper & zout

Dit mengsel roerde ik goed door en ik sneed plakken van 1 cm van de aubergine, paprika en courgette. Deze liet ik een uur marineren in het mengsel. Er was nog een beetje over. Deze heb ik gebakken en staan nu in de koelkast. Deze eet ik vanmiddag bij mijn lunch. Yammie.

koolhydraatarm gourmetten

Gevulde champignons bij koolhydraatarm gourmetten

Nog een topper die ik gewoon voor iedereen serveer. Maak de champignons goed schoon met een borsteltje. Dan haal je met een mesje het steeltje eruit. Deze holte vul je met een beetje kruidenboter. Deze keer kocht ik kruidenboter bij Lidl en lette ik op dat deze weinig koolhydraten bevatte. Meestal maak ik kruidenboter zelf van roomboter en wat bieslook met peper en zout. De champignons bak je op hun kontjes (dus met de kruidenbotervulling naar boven). Zodra deze gesmolten is, is de champignon klaar om te eten.

Asperges in een jasje bij koolhydraatarm gourmetten

Deze groene asperges haalde ik deze keer bij Lidl. Ik blancheerde ze even in heet water zodat ze knapperig blijven. Daarna rolde ik ze in plakjes ontbijtspek. Let even op als je kiest voor katenspek. Dit kan wel eens veel koolhydraten en suikers bevatten.

 

Gesmoorde witlof bij koolhydraatarm gourmetten

Snijd de harde kern uit de witlof en snijd het stronkje doormidden. De bladeren was je goed onder de kraan en ik dep ze droog met keukenpapier. Daarna in een schaaltje wat olijfolie er overheen, samen met een klein beetje erythirol en peper en zout. De witlofblaadjes bak je op je bakplaatje. Soms vul ik deze ook met kruidenboter maar heb ik deze keer niet gedaan omdat ik de champignons al gevuld had.

 

Radijsjes bij koolhydraatarm gourmetten

Met de radijsjes doe ik weinig. In smalle schijfjes snijden en deze bakken. Als ik dit ooit vertel tegen andere mensen die ook kha eten, verbazen ze zich hier altijd over. Radijsjes zijn echt super lekker om kort te bakken in een beetje roomboter of olie. Probeer het maar eens.

 

Voor het vlees koop ik meestal gewoon lekkere stukjes vlees bij de slager. Bij kant en klare gourmetschotel is veel gemarineerd en de marinade bevat vaak suikers. Dat vind ik jammer en daarbij vind ik een puur stukje vlees ook lekkerder om te eten. Ik kies bijvoorbeeld: kip, varkenshaas, filetlapje, biefstukje. Wat ik ook vaak doe is vlees bij de slager halen dat in de aanbieding is. Ik neem dan meteen 2 lapjes meer. Die doe ik thuis samen in een zakje in de vriezer en zo heb ik altijd mijn eigen gourmetpakketje in de vriezer. Soms marineer ik het vlees nog wel eens met een beetje soyasaus en knoflook- en uipoeder.

Deze keer hadden we ook een stukje zalm en gamba’s erbij. Meteen weer de goede vetjes van de zalm binnen tijdens koolhydraatarm gourmetten.

 

Trouwens spruitjes zijn ook erg lekker maar had ik deze keer niet in huis. Spruitjes bevatten iets meer koolhydraten maar ook weer heel veel vezels. Ik kook deze even voor en dan bak ik ze op het gourmetplaatje.

 

Lees meer:

 

waar koop ik keto

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.