naar Puglia in de herfst

Naar Puglia in de herfst

Naar Puglia in de herfst

Ben jij op zoek naar een vakantiebestemming voor in de herfst dan is het zeker een overweging waard om voor Puglia te kiezen. Puglia ligt in het Zuiden van Italië. In de hak van de laars zeg maar. Puglia wordt ook wel Apulië genoemd. Albanië ligt aan de andere kant van de zee op ongeveer 85 kilometer. De hoofdstad van Puglia is Bari. Wij reisden de laatste week van september naar Puglia en vlogen op 1 oktober terug. In dit blog vertel ik jou alles over onze route en het reizen naar Puglia in de herfst. Favoriete restaurantjes en hotspots. Enjoy!

 

Ciao Tutti | hallo iedereen | naar Puglia in de herfst

 

Voordat je naar Puglia reist. Wij vlogen met Transavia lekker vanaf Eindhoven.

 

 1. er zijn 3 vliegvelden waar je gemakkelijk op kunt vliegen. Bari en Brindisi zijn het meest voor de handliggend. Wij vlogen op Napels omdat het anders qua tijden echt niet uitkwam. Wij vlogen van Düsseldorf naar Napels met Eurowings en betaalden € 225 per ticket.
 2. in Puglia regent het maar 11 uur per jaar
 3. de temperatuur eind september/begin oktober is gemiddeld 26 graden overdag. ’s Avonds is het wat frisser en heb je een jasje of vest nodig.
 4. in deze periode is het ’s avonds om 18.45 uur donker
 5. het gemakkelijkste reis je in Puglia met een huurauto die je op het vliegveld kunt ophalen
 6. huur een wat grotere auto. Ze rijden als gekken hier.
 7. ’s middags tussen 14-16.30 uur is in de meeste stadjes echt alles gesloten. Zelfs een wat grotere supermarkt.
 8. eten doen de Puglianen vanaf 19.30 uur.
 9. Italianen ontbijten met zoetigheden in deze regio. Nergens met een broodje kaas of ham. Aangezien ik geen koolhydraten eet (dus ook geen zoetigheden) moest ik dat vooraf wel even regelen met de hoteleigenaar. Of zelf mijn ontbijt halen in een supermarkt.

 

Telefoonkosten in het buitenland | heel goedkoop

Heb jij een abonnement dat alleen in Europa je 4G of 5G dekt? Dan heb ik iets heel handigs ontdekt. Vroeger kocht je dan in het buitenland een belkaartje bij een telefoonwinkel. Je had dan een nummer uit het buitenland en je what’s app werkte alleen nog. Maar bv. bij het bekijken van je bank moest je dan je Nederlandse sim-kaartje in de telefoon stoppen en daarna weer je buitenlandse sim-kaartje.

Dat is nu verleden tijd met een e-sim. Het werkt als volgt:

 1. klik op deze link voor elk land ter wereld
 2. check of jouw telefoon voldoet aan de eisen
 3. vraag de e-sim aan met de link uit 1.
 4. je betaalt en dan krijg je na een paar minuten een code die je kunt scannen (je maakt een foto met je telefoon en dan komt er een link in te staan)
 5. nu zitten er in je telefoon 2 sim-kaarten
 6. je nieuwe sim-kaart zet je aan zodra je in het land van bestemming bent

Dag 1 van Napels naar Matera

Omdat we graag de omgeving rondom Gallipoli wilden bezoeken, boekte ik ergens tussen deze plaats en Napels airport een overnachting. Echt niets wetende over de geschiedenis van Matera. Achteraf vonden we dat allebei echt de allermooiste stad die we gezien hebben.

We reden Matera binnen en parkeerden onze huurauto om het hoekje bij onze overnachtingsplek. Super vriendelijke ontvangst en de eigenaresse vertelde ons direct over Matera en we kregen een plattegrond mee. We besloten maar eens te gaan kijken en vielen van de ene verbazing in de andere. Matera staat bekend als stad van de Sassi (grotwoningen) en ligt op 400 meter hoogte. Je loopt een route van een kilometer of 5 door de oude stad. Loop dezelfde route ’s avonds nog een keertje. Het is dan nog mooier door alle lichtjes.

Hotel Matera: Hydria Rooms

Eten: Stano Matera

Ik zal in dit blog telkens de Booking.com-link doorgeven. Als ik een locatie wil boeken dan kijk ik of de locatie ook zelf een website heeft om te kunnen boeken. Dat levert de locatie zo’n 14% extra op (commissie van booking.com). In deze tijd voelt dat toch prettiger voor mij om ze wat extra’s te gunnen.

Naar puglia in de herfst

Matera

 

Naar puglia in de herfst

Matera

 

Naar puglia in de herfst

Matera

Dag 2 van Matera naar Porto Cesareo & Gallipoli & Otranto

We reden van Matera naar Porto Cesareo. De inwoners noemen het de Malediven van Italië. Die beleving hadden wij toch niet. Het is een mooi stadje maar je krijgt nog veel meer moois te zien tijdens de rondreis.

Wij hebben heerlijk gelunched aan het strand vlakbij een soort van kasteel (gewoon bij de supermarkt wat lekkers gehaald). Daar hebben we de foto gemaakt hieronder. Soms vind ik dat toch wel fijner dan eten in een restaurant. Als ik iets haal in de supermarkt, kan ik zelf het aantal koolhydraten bepalen door goed verpakkingen te lezen. En soms vinden we lunchen in een restaurant ook teveel tijd kosten en willen we graag door. Vooral op een dag als deze met veel kilometers voor de boeg en plekjes die we echt willen zien.

Daarna reden we naar Gallipoli en parkeerden de auto bij de haven tegen het oude centrum aan. We reden trouwens onze hele route met 4G aan en Google Maps. Super handig. Ik keek zodra we ergens wilden parkeren even op internet waar een (gratis) parkeerplek was.

Gallipoli heeft een mooi rond oud centrum dat wat hoger gelegen is. We dronken ergens een heerlijke koffietje en hebben rondgeslenterd. Daarna zijn we de auto weer ingegaan want we wilden in Otranto nog een vet mooi plekje zien voordat het donker zou worden.

Mooie beachclubs in Porto Cesareo: TogoPorto of Bahia Porto Cesareo

Puglia rondreis in de herfst

Porto Cesareo

 

Puglia rondreis in de herfst

Gallipoli

Gallipoli

 

We wilden echt voor het donker op deze magische plek zijn. Cava di Bauxite heet het en het ligt vlakbij Otranto. De mooiste foto’s maak je later in de middag met je rug naar de zon toe.

Hoe kom je op deze plek? Google op Cava di Bauxite en dan vertelt Google waar je moet zijn. Het is niet heel gemakkelijk te vinden maar er rijden vast wel andere auto’s die er ook naartoe gaan. Je parkeert op de parkeerplaats en betaalt € 3. Dan loop je het pad af richting zee en gaat rechts (bij een weide waar paaltjes en prikdraad staan). Daar wandel je weer naar beneden en dan kom je bij deze plek uit. Er zijn vast en zeker meer mensen die je achterna kunt lopen. Wij vonden het magisch en waren blij dat we hiervoor een lunch in een restaurantje hebben laten schieten.

 

Puglia rondreis in de herfst

Cava di Bauxite | Otranto

 

Overnachten deden we in Otranto. Ik keek ’s middags in Gallipoli op Booking.com en vond Masseria Bandino. Het was erg goedkoop (waarschijnlijk omdat we lastminute een kamer boekten). We betaalden € 68 voor de overnachting zonder ontbijt. We kwamen aan op een landgoed met 3 gebouwen en verbaasden ons. Het zag er prachtig uit. Een Ibiza-achtige receptie en de kamer was groot, net als de badkamer. Echt een prima overnachtingsplek. Het zwembad ziet er heerlijk uit maar wij kwamen aan toen het nog net niet donker was en we hadden honger. Op dus naar Otranto om te eten.

Otranto is een superleuk stadje met leuke winkeltjes rondom bij de haven. Echt een kruip-door-sluip-door-stadje. Ik had honger en zat laag met mijn bloedsuikers. We kozen een visrestaurant in de haven. Prachtig uitzicht maar daar is echt ook alles mee gezegd. Ik durf niet eens het restaurant hier te noemen. Dat doe ik je niet aan. De rekening was ook nog het hoogste van de hele week uiteten (€ 88) voor een voor, hoofd en koffie na. Dus als ik in de rest van dit blog geen hoteltip of eettip geef, was het niet zo fantastisch;-)

Hotel Otranto: Masserio Bandino

 

Dag 3 van Otranto naar Lecce

We starten deze dag bij weer een bezienswaardigheid die we graag wilden bekijken. We haalden ontbijt in een supermarkt in Otranto en namen dat mee naar Torre Sant Andra. Zoek het even op Google. Parkeer aan de zee op de gratis parkeerplaats. Wij waren al vroeg in de ochtend en er was nog niemand. Wat een fantastische plek voor een zondags ontbijtje. Helder blauw water en je kunt via een trapje naar beneden lopen.

bezoeken Lecce in de herfst

Torre Sant Andra

Lecce bezoeken in de herfst | naar Puglia in de herfst

Over Lecce had ik wisselende verhalen gelezen. De één vond het fantastisch en echt een verrassing. De ander vond het wat tegenvallen. We gingen op zondag naar Lecce en hoopten op de antiekmarkt op 1 van de pleinen. In Lecce kun je net buiten de stadsring gratis parkeren. Je loopt dan in een kleine 2 kilometer naar de binnenstad. Lecce is een mooie stad waar je heerlijk rond kunt slenteren. Als je ons vraagt Lecce of Matera dan zeggen we allebei 100% Matera.

Lecce bezoeken in de herfst

Lecce

Koffie of lunch: All’ombra del barocco (heerlijk plekje midden in de stad)

 

Najaar in Puglia

 

Ostuni

Na ons bezoek aan Lecce reden we naar de Masseria waar we het langste zouden blijven namelijk 3 nachten vlakbij Ostuni. We zagen Ostuni al liggen boven op de berg. Een prachtig wit stadje dat autovrij is.

We parkeerden onder op een gratis parkeerplaats. Alle parkeerautomaten waren afgeplakt en we namen een soort van tuk-tuk voor € 40 om de stad te bekijken. De chauffeur vertelde dat er in het oude stadsdeel van Ostuni maar 100 mensen woonden. Hij woonde er samen met zijn oma. Hij reed met de tuk-tuk als een malle door de kleine straatjes. Echt prachtig. Op deze manier weet je al waar een aantal dingen in de stad zijn. De straatjes zijn zo smal dat je denk dat zijn tuk-tuk echt nooit gaat passen. Je wordt bovenaan het plein weer afgezet. Wij zijn onze weg naar boven gelopen. Niet de hoofdweg genomen maar rechtsaf een heel smal straatje ingegaan. Wow wat een prachtig. Het ene restaurantje na het andere. Op de trappen liggen kussens waar iedereen met een biertje of cocktail (vooral Aperol is favoriet) in de hand zit te kletsen. Heel erg chill. We eten bij een visrestaurantje. Eigenlijk wilden we naar een restaurantje dat vaak getipt wordt op internet maar dat zit vol. Later deze week nog maar eens proberen.

Komende dagen zullen we elke dag even in Ostuni komen. We vinden het prachtig en slenteren lekker samen door smalle straatjes, drinken koffietjes op smalle trapjes en terrasjes met prachtig uitzicht. Heerlijke stad om een aantal dagen te verblijven en je zicht ook nog eens megacentraal als je andere prachtige pittoreske stadjes wilt bezoeken. Dat ligt allemaal op 15-20 km rijden vanaf Ostuni.

 

Dat zouden we echt iedereen adviseren. Slaap in de buurt van Ostuni want dan zit je overal vlakbij en op dit stadje raak je niet uitgekeken.

Najaar in Puglia

Ons hotel in Ostuni is een masseria iets buiten Ostuni (zo’n 3 km). Net te ver om te lopen en ’s avonds is het ook echt donker en er is geen voetpad. De masseria ligt iets van de weg vandaan en er is een overkapte stalling voor onze auto. Het pand is super mooi aan de buitenkant en het zwembad is in 2020 vernieuwd. Er zijn 7 kamers die groot zijn. De meubels zijn echt Italiaans. De badkamer is netjes maar wel wat ouder. We hoorden ’s morgens vanaf 5 uur wat gerommel en kwamen erachter dat de kok, huishoudster dan start met het bakken van zoetigheid. Als je komt ontbijten komt dat allemaal net uit de oven. Ik had vooraf maar even met Google translate gezegd dat ik geen suikers en koolhydraten mag eten. Speciaal voor mij kwam er 3 dagen een ander eitje op tafel. Met kaas en courgette, roerei en de laatste dag ei met tomaat. Super lekker. De yoghurtjes komen van een biologische boerderij. Zo heerlijk heb ik ze nog weinig gegeten. Ook de sapjes zijn bio. Het zwembad is heerlijk om ’s middags even lekker te luieren voordat we ’s avonds weer de stad in gingen.

 

Najaar in Puglia

Hotel Ostuni: Donna Nina

Eten Ostuni:

 1. Nudo e crudo (vis)
 2. Borgo Antico (mooie borrelplanken en vette muziek uit de jaren ’70 met uitzicht over zee)
 3. Taverna della Gelasia (in een tuin midden in de stad) Wij namen de borrelplank met kaasjes en vleesjes. Die kaasjes waren zo lekker.

 

Najaar in Puglia

Instagram fotopoints: bij Blanc Ostuni vind je het fotopunt met de blauwe deur dat je vaak op Instagram ziet. Als je op Google zoekt op view point Ostuni dan zie je onder bij onze parkeerplaats ook een view point. Vanaf daar kun je een prachtige foto van het stadje maken. Hierboven zie je 1 van de 2 hotspots voor Instagram.

Najaar in Puglia

 

Taverna della Gelasia

 

Dag 4: Alberobello & Locorotondo & Martina Franca

Alberobello

We begonnen de dag in Alberobello. Ik had gelezen dat hoe eerder je komt op de dag, hoe rustiger het is. Wij waren er rond 10.00 uur en het was maar een klein stukje rijden vanaf onze masseria in Ostuni.

We hebben geparkeerd aan de buitenkant van het stadje en moesten, dacht ik, € 3 betalen tot 12.00 uur. Midden in het stadje is een plein waar toevallig de fanfare een concert gaf. Bij het plein loop je een trap af en dan sta je in het stadje met alle trulli’s. Super gaaf.

Als je onderaan deze trap naar links kijkt dan zie je het Instagram view point met alle hoedjes.

trulli bezoeken in de herfst

 

 

Loop lekker rond. Drink een lekker koffietje buiten aan een statafel. Manlief had er ook een zelfgebakken stukje chocoladetaart bij en dat rook echt heerlijk. En voor de prijs hoef je het hier echt niet te laten.

trulli bezoeken in de herfst

 

We waren ruim voordat ons parkeerkaartje afliep weer terug bij de auto. 90 Minuten is wel prima om door het stadje te slenteren en een koffie te drinken.

Oh ja. Er zijn souvenierwinkeltjes en daar mag je op het dakterras foto’s maken als je iets koopt. Dus eerst kopen, dan de trap op naar het dakterras. Slim hé?

 

Locorotondo

Dit dorpje ligt niet ver van Alberobello vandaan dus wij planden een bezoekje aan Locorotondo ook op deze dag. Er leuk stadje en wat me het meeste bij is gebleven zijn de gehaakte kanten ringen die je overal in de straatjes vindt. Het waaide die dag een beetje (en een klein beetje motregen) en die cirkels waaiden zo lekker. Het deed me erg aan Ibiza denken.

Locorotondo in de herfst bezoeken

 

Martina Franca

Eigenlijk zouden we morgen Martina Franca bezoeken maar we hadden nog genoeg tijd voor de middagsluiting van de winkeltjes. Martina Franca ligt weer erg dicht bij Locorotondo en ook op de weg naar onze masseria. Dus we kwamen er eigenlijk toch langs met de auto.

Martina Franca is leuk met een prachtig plein midden in het stadje. Het is toch weer heel anders dan Locorotondo. De huizen en gebouwen hebben een andere kleur. We kochten bij een plaatselijke slager echt de allerlekkerste ham en kaas om een koolhydraatarme borrelplank te maken. Nou ja… de borrelplank dachten we er even bij. We hebben alles opgegeten op een bankje bij het kerkje en er kwamen 3 bruiden voorbij dus we hadden een mooi uitzicht met alle feestelijk aangeklede gasten. Zou het in Italië ook gratis trouwen zijn op de maandag voor deze 3 bruidsparen?

favoriete bestemming in de herfstvakantie

favoriete bestemming in de herfstvakantie

Instagram hotspot in Martina Franca: vlakbij het kerkje midden in het dorpje vind je dit Instagramwaardige straatje

 

’s Avonds zijn we Ostuni ingegaan en hebben daar heerlijk gegeten bij het visrestaurantje dat ik hierboven al genoemd heb. Lekker ijsje gegeten op het grote plein.

 

Dag 5: Ceglie Massapica & Cisternino

’s Morgens bezochten we Ceglie Massapica. Ik had gelezen dat dit niet toeristisch zou zijn. Dat klopt. Het hele dorp sliep denk ik toen wij er rond 11.00 uur waren. Dit dorp staat bekend om de vele sterrenrestaurants en kookscholen. We hebben een keer rondgelopen maar zijn al vrij snel weggegaan. We besloten nog even in het mooie Ostuni rond te dwalen en dan aan het zwembad van onze masseria te gaan liggen.

Aan het begin van de avond gingen we naar Cisternino. Het dorp dat je vooral moet mijden als je vegetariër bent. Het is een klein dorpje waar je in het midden van het centrum komt door de smalle wirwar straatjes. Elk restaurant heeft hier een eigen slagerij met een vitrine waar je jouw stukje vlees kunt kiezen.

Aan het dorpsplein zit trouwens een mooie winkel met kleding van zijde. Ik heb een mooie sjaal als souvenir gekocht.

Puglia in de herfst bezoeken

 

naar Puglia op vakantie

Trattoria Bėre Vecchie

 

Puglia vakantie in de herfst

Cisternino

Eten in Cisternino: Trattoria Bėre Vecchie (als voorgerecht namen we de borrelplank. Zoveel lekkere dingen zaten daarbij. Ik ga de spekrolletjes thuis donderdag maken).

 

Dag 6: Masseria Salamina olijfolietour

Hier hebben we ons onwijs op verheugd. Een olijfolietour en -proeverij op Masseria Salamina. Overdag hebben we ons super vermaakt door te lezen bij het zwembad. De temperatuur is nog steeds boven de 25 graden en het is al begin oktober. Aan het einde van de middag rijden we op ons gemakje via binnendoorweggetjes naar Masseria Salamina. Daar hebben we om 18 uur een afspraak voor een de olijfolietour. Ik had eerst via hun website een contactformulier ingevuld. Maar kreeg geen antwoord. Daarna belden we en moesten we een dag later nog maar eens proberen want er was geen agenda. Dus we waren een beetje huiverig of onze afspraak wel door zou gaan.

We kwamen aanrijden via de toegangsweg en een soort van kasteel dook voor ons op. Wow wat een prachtige locatie. We hebben de auto geparkeerd en zijn rustig rondgelopen. Achter lopen paardjes, hebben ze een pluktuin en een locatie om bruiloften te vieren. Stips om 18 uur staan we samen met 2 andere stellen bij de ingang en verwelkomt de eigenaar ons. Hij vertelt een uur vol passie over de oogst van de olijven die half oktober van start gaat. Hij spreekt heel goed Engels. Ik zou echt wel reserveren. Er kwamen net voordat het 18 uur was nog 2 Nederlandse meisjes aan voor de tour maar zij moesten een dag later terugkomen. De eigenaar wil echt aandacht voor de 6 personen die de tour boeken. Daarna stond er een mooie tafel voor elk stel gedekt onder een prachtige tent die ook voor bruiloften gebruikt wordt. Daar mogen we de olijfolie proeven. Wij hebben om 20 uur ook nog een tafel geboekt in het restaurant. Boek je alleen de olijfolietour met wijn dan krijg je daar ook hapjes bij. Het restaurant is op de binnenplaats van deze prachtige masseria. We hebben heerlijk gegeten en rond 22 uur reden we weer terug voor onze laatste nacht in Ostuni. Morgen gaan we naar een ander paradijsje.

 

Ik vond de glazen zo mooi tijdens de olijfolieproeverij en… heb ze gevonden in Nederland. Als aandenken bestelde ik er 12. Heb nu al zin in het kerstdiner dit jaar.

olijfolieproeverij in Puglia

Masseria Salamina

olijfolieproeverij in Puglia

 

olijfolieproeverij in Puglia

Olijfolietour bij Masseria Salamina in Fasano

 

Dag 7: Monopoli & Porto Cesareo & Nina Trulli

Ook naar deze dag hebben we lang uitgekeken. Na het uitchecken stappen we de auto in en gaan richting Monopoli. Eerst een lekker koffietje bij een hippe beachclub. We twijfelen of we een hele dag zullen blijven maar we willen Monopoli en Porto Cesareo ook graag nog bezoeken.

Daarnaast volgt aan het eind van de middag het hoogtepunt van onze trip naar Puglia. Dus daar willen we ook op tijd zijn.

We parkeren iets verderop met de blauwe schijf en lopen naar Lido Bambu. Ik had deze opgezocht op internet. De beachclubs beginnen in Puglia nu te komen en ze hebben goed op Ibiza gekeken hoe een mooie beachclub eruit ziet. Lido Bambu is echt erg mooi en helemaal volgens de Ibizanormen. Je kunt een hele dag blijven en krijgt dan een polsbandje om. Wat je daarmee precies kunt doen, weten we niet en hebben we ook niet gevraagd. Ik zou als je later in de herfst gaat, even informeren of het nog open is. Wij reden hierna naar een andere beachclub (die met de beroemde blauwe deur op Insta) en ze waren al aan het afbreken.

Lido Bambu in de herfst bezoeken

Lido Bambu in de herfst bezoeken

Lido Bambu

 

Monopoli bezoeken in de herfst

Monopoli is een mooi plaatsje waar alles zich rondom de haven afspeelt. Je parkeert aan het begin van het centrum en dan loop je er in een paar minuten naartoe. Wij hadden onderweg lunch gekocht in een supermarkt en dat hebben we bij de haven opgegeten. Volg gewoon de bordjes met historisch centrum dan kom je altijd bij de blauwe bootjes uit.

De blauwe bootjes liggen in de haven in het water. Dat is een mooi gezicht.

Monopoli bezoeken in de herfst

Polignano a Mare

Ook op dit stadje hebben we ons verheugd want ik had hele mooie foto’s gezien op Instagram. Daar kijk ik trouwens vaak naar hotspots in een stadje. Zodra we in de auto zitten klik ik op Instagram en zoek op # en de naam van een stadje. Dan zie je wat de bezienswaardigheden daar zijn. Super gemakkelijk.

In Polignano had ik foto’s gezien van het stadje op de rots en dat was echt adembenemend mooi. Je komt er als volgt:

Google op Lungomare Domenico Modugno. Dat is een groot standbeeld in het stadje. Achter dat standbeeld loop je de trap af en dan kom je op de plek waar ik deze foto maakte. Een paar dagen later zagen wij op Facebook dat er 2 dagen daarvoor kampioenschappen duiken waren geweest vanaf dit punt waar je op kijkt op de foto.

Als je het dorpje inloopt (onder de boog door) dan kom je weer in een wirwar van straatjes met leuke winkeltjes.

Polignano a Mare in de herfst

Polignano a Mare

 

Eten in Polignano a Mare: bij Mint in het centrum

Na dit tweede stadje gingen we naar Nina Trulli Resort. Sinds we samen in IJsland waren een paar jaar geleden, boek ik de laatste nacht voordat we naar het vliegveld gaan een WOW WOW WOW-hotel. Een hotel dat een beleving is. Ik had dan ook best wat huiswerk gedaan voordat ik het Nina Trulli boekte. Je komt aan bij een grote poort en ze openen deze als je een aantal gegevens doorgeeft. Zodra je je auto parkeert komt er iemand je koffer dragen. En dan kom je in een zee van luxe terecht. Met maar 7 of 8 kamers is het heel knus. Alles ziet er perfect onderhouden uit. Het is ook nog niet zo oud als wij er zijn. Dacht 2 jaar. Er is een mooi zwembad en het uitzicht daar als de zon ondergaat gaat, is echt 1 van de mooiste die je ooit gezien hebt omdat je heel hoog zit. De moestuin is een all-you-can-eat-tuin. Heerlijk wat worteltjes en aardbeitjes plukken, afspoelen en opeten bij het zwembad. En dan de trulli waarin wij logeren. Deze is echt zo mooi en van alle gemakken voorzien. Ook voor het diner hadden we gereserveerd bij Nina Trulli. De keuken maakt alles zelf van boter en brood, tot aan de bonbonnetjes toe. Maar dat gaf voor mij een beetje problemen. Terwijl ik aan het zwembad lag, kwamen ze al vragen welke taartjes ik met het ontbijt mocht. Standaard worden 5 taartjes geserveerd. Maar helaas…. niet eentje was koolhydraatarm. Ze zagen er wel heerlijk uit trouwens. Ook tijdens het diner ging het een beetje mis met mijn dieet maar dat mocht de pret niet drukken. Heerlijk gegeten.

Het ontbijt in de ochtend is een à la carte. Je bestelt vanaf een kaart: zalm, eitjes, fruit, yoghurt, granola en heel veel koffietjes en thee maar ook verse fruitsapjes. Ik kon dus zelf mijn koolhydraatarme ontbijtje samenstellen en dat was heerlijk.

Het uitzicht tijdens het ontbijt is ook echt fijn. Je zit op de binnenplaats. Al met al is Nina Trulli 1 grote beleving en ik zou dit zeker een tweede keer weer boeken. Misschien gaan we ooit nog eens terug met de kinderen om daar gewoon 3 dagen lekker te relaxen. Wij vonden het elke euro waard en vonden het achteraf echt jammer dat we maar 1 nacht hadden geboekt.

is Nina Trulli de moeite waard

is Nina Trulli de moeite waard

 

is Nina Trulli de moeite waard

de keuken van Nina Trulli

 

is Nina Trulli de moeite waard

deze foto kun je op het dak van de trulli maken

is Nina Trulli de moeite waard

 

Bari

Op de terugweg naar Napels willen we Bari graag bezoeken. Ik heb vaak gezien dat er tickets naar Bari aangeboden worden en ik wilde graag weten of het leuk zou zijn als weekendtrip. Bari deed me een beetje denken aan sommige wijkjes in Barcelona. We hebben lekker rondgeslenterd en natuurlijk de pastavrouwtjes bezocht. Je vindt ze als volgt:

Zoek op Google Via delle Oreochiente op. Dat is een smal straatje achter het kasteel in de haven. Zodra je dit straatje inloopt zie je de pastavrouwtjes al zitten. Wel alleen in de ochtend. De vrouwen maken pasta die daar in de zon ligt te drogen en de mannen praten bij met een blikje bier in de hand. Echt super leuk om te zien.

is Bari een leuke stad

is Bari een leuke stad

 

Na ons bezoek aan Bari reden we naar Napels. Een autorit van ongeveer 3 uur maar wel een hele mooie tussen de bergen door. Een tijdlang heb je geen 4G maar het uitzicht maakt dat meer dan goed. In Napels had ik ’s morgens via Booking.com een goedkoop hotel geboekt bij het vliegveld. Alles was nieuw maar er ging zoveel mis. Dat adres durf ik in dit blog niet op te nemen.

Toen we uiteindelijk een parkeerplek hadden gevonden en ingecheckt hadden, was het donker. We besloten toch om Napels in te lopen. Het was rond 19.00 uur. Wat een drukte. Scootertjes, sirenes. Ik heb niet snel dat ik een stad te druk vind maar na 2.5 uur wandelen en eten, was ik helemaal klaar met Napels. Iets moois heb ik ook niet gezien daar. Ik was wel benieuwd of de bestemming ook een mooie weekendtip zou zijn maar die slag ik graag even over.

Wij vonden Puglia echt fantastisch en ik weet heel erg zeker dat we nog een keer terug gaan komen.

 

 

Mijn excursies boek ik altijd via Get Your Guide

 • heb je een vraag dan wordt er snel gereageerd met een antwoord
 • tickets tot 24 uur van tevoren te annuleren
 • goede prijzen
 • de kwaliteit van excursies is geweldig
 • alles rondom je trip is goed geregeld
 • excursies voor elke plek op de wereld boek je hier

excursies boeken buitenland

 

Shoppingtips Puglia in de herfst

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.

 

Groet Angeliek