Valencia bezienswaardigheden

Valencia bezienswaardigheden

In mei gingen mijn dochter en ik naar deze prachtige Spaanse stad. In dit blog over Valencia bezienswaardigheden vertellen wij alle tips over onze fantastische dagen in deze bijzondere stad. Mijn dochter doet dit jaar eindexamen HAVO en we zijn na het eerste tijdvak gegaan. Even lekker samen opladen na een drukke tijd van duiken in examenboeken.

 

Bezienswaardigheden Valencia | de tips die wij kregen

We zagen op social media een aantal vrienden die eerder dit jaar naar Valencia gingen en we vroegen hen om tips. Dit zijn de tips die ze alle drie gaven:

 

 1. huur een fiets om op eigen houtje rond te fietsen en mooie dingen te ontdekken | Wij hebben een fiets gehuurd via Getyourgide. Daar boek ik eigenlijk altijd als ik een stad bezoek. Het mooie is dat je tot 24 uur van tevoren kunt annuleren.
 2. Ciudad de las artes | dit is wat iedereen heeft gezien in Valencia. Het wetenschapsmuseum en het aquarium in Valencia. Je kunt dit aan de binnenkant bezoeken maar de buitenkant is natuurlijk helemaal fotogeniek.
 3. Barrio del carmen | Deze karakteristieke wijk met kerk en klooster met de naam Carmen Calzado met prachtig plein. Dit is het hart van het oude centrum van Valencia met veel overblijfselen uit de middeleeuwen zoals de moorse stadsmuur. Dwaal door de doolhof van straatjes als je door de oude poorten loopt.
 4. Port Saplaya | in een kleine 40 minuten fiets je naar het plaatsje Port Saplaya. Dit is een havenstadje dat ook wel klein Venetië wordt genoemd. Kleine bootjes, grachtjes omringd door kleurrijke huisjes. Het lijkt echt op Venetië maar dan wwat kleiner. Zoek hier even de rust op.
 5. L’Umbracle | Je herkent één van de gebouwen aan de constructie die lijkt op een skelet en de muziek die je al van verre hoort. Het gebouw uit de Stad van Kunst en Wetenschap  is ontworpen door een beroemde architect. Het gebouw is open sinds 2001 en je kunt het herkennen aan een witte skeletachtige constructie en aan de wit/blauwe tegeltjes. Loop vooral naar de kant van de weg. Het staat nu vol met bijzondere palmbomen, sinaasappelbomen en klimplanten waaronder kamperfoelie, rozemarijn en lavendel. Daarom ruikt het heerlijk.
 6. Ajuntament de Valencia | het gemeentehuis van Valencia. Mooi om even langs te lopen of fietsen.
 7. Plaza de la Virgen | Dit plein kom je vast en zeker een aantal keer tegen tijdens je trip naar Valencia. Het plein ligt achter de bekende kathedraal. Op het plein een grote fontein en kunst op de vloertegels. Je strijks hier heerlijk neer op de talloze terrasjes die om het plein heen liggen
 8. Jardin del Turai | park van 9 km lang in Valencia. Hier komt het sociale aspect om de hoek kijken. Vooral ’s avonds en in het weekend komt de bevolking hier bij elkaar om wat te eten, bij te praten en gezellig een spelletje te doen.
 1. Palacio de Justicia | hier kom je vast en zeker langs. Een prachtig gebouw dat je verstelt doet staan van de pracht en praal.

 

Heerlijk eten in Valencia

 1. Capitan Grill Burguer | de allergrootste hamburgers van de wereld
 2. Veel tips hebben wij via dit blog opgezocht: lekker eten in Valencia

 

Hippe strandtenten in Valencia

 1. Marina Beach
 2. Aqua Valencia hier kun je lekker wat drinken
 3. La mas bonita | ligt aan het einde van de boulevard. Er zijn weinig hippe tentjes in de buurt dus deze valt wel op. Het interieur is erg mediterranees met wit en blauw. Is het erg warm? Vraag dan of je in de tuin mag zitten.

 

Fietshuur in Valencia

 1. je kunt een fiets huren via Getyourguide maar ook via Valencia bikes.