Weekendje Veluwe tips

Weekendje veluwe tips

Weekendje Veluwe tips

Afgelopen weekend was het eindelijk zover. We zouden naar de Veluwe gaan. Een weekend dat al erg lang gepland stond en waar we allebei erg naar uitkeken. Nog spannender en leuker vonden we dat we zouden gaan overnachten in een tiny house. Ik denk dat ik deze bijzondere huisjes een jaar of 5 geleden voor het eerst zag toen we door IJsland reden en vanaf dat moment wilde ik een keer in zo’n huisje slapen.

 

Weekendje Veluwe tips

Hoe beviel het slapen in een tiny house?

Ons vakantiehuis op de Veluwe was een houten tiny house. Precies zoals ik ze had gezien in IJsland. Onze auto konden we bij het huisje parkeren. Dat is erg fijn bij het uitpakken van de spullen. Nadat we het terras op kwamen gelopen, zagen we dat we met 4 huisjes in een cirkel stonden. Tussen 2 andere huisjes zagen we een hottub. We grapten al tegen elkaar dat dit wel erg romantisch is om daar ’s avonds onder de sterrenhemel met een wijntje en biertje te zitten.

 

Binnen in ons tiny house

Zodra we over de drempel stapten, viel het smaakvolle interieur ons op. Het zag er Scandinavisch uit met veel hout en zwart- en wittinten. De keuken was voorzien van een klein oventje, een spoelbak en een heerlijk Nespresso apparaat. De achterkant van de keukenwand was voorzien van zelliges. Dat vind ik altijd zo gezellig staan, die hebben we thuis ook.

Midden in het huisje was de trap naar boven en daar was 1 groot 2-persoons bed. We ploften op het bed en het dakraam viel ons meteen op. We zagen de zon door de bomen schijnen. De blaadjes waaiden zachtjes. Wat een heerlijk plekje dit. Het voelde alsof we in een boetiekhotel waren maar dan midden in een bos.

 

Weekend Veluwe tips

Ik vind de Veluwe echt één van de allermooiste natuurgebieden van ons land. Omdat het licht glooiend is, heb je ook direct een instant vakantiegevoel. Daarbij vind ik de Veluwe heerlijk omdat het bosrijk is. Heerlijk in de schaduw fietsen op een snikhete dag vind ik toch echt fijner dan een hele dag de zon op mijn hoofd.

 

 

Tips Hoge Veluwe

 

De eerste tip is absoluut Nationaal Park Hoge Veluwe. Er zijn 3 ingangen waar je het park in kunt komen: Hoenderloo, Schaarsbergen en Otterlo. Je kunt op deze 3 plekken je auto parkeren en een plattegrond kopen. Deze kost € 2.

De openingstijden zijn in juli van 8-22.00 uur en in augustus van 8-21 uur. Zoek altijd nog even de laatste updates op de website van het park op (mocht er iets veranderd zijn dan kun je dat daar vinden). Als je geen eigen fiets meeneemt, kun je bij alle 3 de ingangen een witte fiets pakken. Een dagkaart voor een volwassene kost € 11,30 en kinderen zijn € 5,65 (tarieven 2022)

 

Restaurant tip Veluwe

Het allerbeste restaurant vind ik Huisje James in Apeldoorn. Je parkeert je auto op het parkeerterrein bij Van der Valk. Daarna volg je de borden voor Huisje James. Je wordt dan opgehaald met een karretje en soms ook met paard en wagen. Nadat je stukje door de velden en de bossen hebt gereden, kom je aan bij een hele mooie locatie. In de wintermaanden word je verwelkomt met een knapperend haardvuur buiten voor een eerste hapje en drankje. Daarna is de avond één en al beleving.

 

Het toetje op de Hoge Veluwe: de Posbank

Als je de Veluwe bezoekt, ga dan ook echt naar de Posbank. Dit geweldige natuurgebied is een heerlijke plek om te wandelen en fietsen. Zet in je navigatie Posbank Rhenen. Daar vind je overal de borden naar de parkeerplaats. Bij de parkeerplaats vind je ook een aantal restaurants waar je een heerlijke koffie of een lunch mee kunt nemen of daar kunt eten.

Heel veel plezier op de Veluwe.