zelf kapsalon maken met kip | koolhydraatbeperkt
Zelf kapsalon maken met kip koolhydraatarm
Voordat ik koolhydraatarm ging eten, aten wij regelmatig een kapsalon met kip. Niet uit de shoarmazaak maar lekker zelfgemaakt en natuurlijk hoorden daar knapperige frietjes bij. Toen ik een aantal jaar geleden stopte met het eten van suiker en koolhydraten dachten mijn kinderen dat zelf kapsalon maken met kip koolhydraatarm nooit meer bij ons zou voorkomen. Niets is minder waar. We eten het nu misschien nog wel vaker omdat ik het gemakkelijk vindt en iedereen smult ervan.
Wat heb je nodig voor zelf kapsalon maken met kip koolhydraatarm
Mijn ingrediënten zijn voor 4 personen:
- 3 kipfilets
- chilipoeder, paprikapoeder, kaneel, uipoeder en knoflookpoeder
- olijfolie
- 2 stuks koolrabi (6 gram koolhydraten per 100 gram, daarom is dit recept koolhydraatbeperkt)
- (cheddar)kaas
- ijsbergsla
- Belgische mayo (of mayo met zo weinig mogelijk suikers en koolhydraten)
- roomkaas
- slagroom
- peterselie of bieslook
- eventueel verse knoflook ipv knoflookpoeder
Welke stappen volg je voor zelf kapsalon maken met kip koolhydraatarm
Kip: ik snijd de kipfilets in kleine stukjes (niet te groot). Vaak doe ik dit ’s morgens al zodat de kruiden lekker in kunnen trekken. De kipblokjes kruid ik met chilipoeder, paprikapoeder, ui en knoflookpoeder. Misschien zou je het niet verwachten maar ook een beetje kaneel mag niet ontbreken. Het mengsel ruikt al zo heerlijk. Deze kruiden meng ik door de kip, samen met een klein scheutje olijfolie. De olijfolie doe ik er nu ook al bij zodat de kip malser wordt. Zet het mengsel weg in de koelkast.
Knoflooksaus: ook deze maak ik een aantal uur van tevoren. Ik meng 2 eetlepels Belgische mayonaise met 2 eetlepels roomkaas. Goed roeren zodat er geen klontjes meer in zitten. Als dit mengsel te dik is voor een saus dan giet ik er een beetje slagroom bij. Door dit mengsel roer je knoflookpoeder (verse knoflook kan ook) en wat peterselie of bieslook. Zet het mengsel weg in de koelkast.
Net voordat je gaat eten: zelf kapsalon maken met kip koolhydraatarm
Koolrabi: schil de koolrabi en snijd deze in smalle frietjes. Ik doe dat gewoon met een mesje. Deze kook je beetgaar in een pan water. Giet de koolrabi af in een vergiet en bak daarna de koolrabi in de airfryer met een klein scheutje olijfolie. Ik zet de airfryer op 200 graden en 10 minuten. Regelmatig omschudden en kijken of de koolrabi niet te donker wordt. Een plakje kaas laat je smelten op de warme koolrabi.
Kip: intussen bak je de kip knapperig in de olijfolie en kruiden. Warm houden totdat je de kapsalon gaat maken.
IJsbergsla: deze in flinterdunne reepjes snijden
Als de koolrabi en kip klaar is dan maak de schaaltjes of borden klaar. Eerst een laagje koolrabi met kaas. Daar bovenop de kipstukjes. Als laatste de ijsbergsla en de knoflooksaus.
Smakelijk!
PS. Als mijn zoon daarna moet voetballen, maak ik ook wel eens deze kipshoarma met echte frietjes van aardappel. Na 30 minuten fietsen en 1.5 uur intensief sporten kan hij anders wel eens wat te laag komen zitten met zijn bloedsuiker en dat wil ik natuurlijk niet.
Lees meer:
- heel veel koolhydraatarme recepten die gemakkelijk zijn om te maken
- alles over jouw bloedsuiker | review van het boek Glucoserevolutie
Mijn naam is Angeliek en ik blog over
- ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
- stoppen met insuline spuiten
- koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
- geweldige hotspots
- mijn reizen
- interieurs
- en mijn 2 tienerkids
Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.
Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.