sim only zomerzoen

3 redenen om voor een sim only abonnement te kiezen

3 redenen om voor een sim only abonnement te kiezen

 

Ben je toe aan een nieuw telefoonabonnement? Dan is dat niet altijd een makkelijke opgave. Integendeel zelfs. Er zijn ontelbaar verschillende mogelijkheden en dingen om over na te denken. Van hoeveel MB’s je gebruikt tot welke smartphone je kiest. Daarnaast willen we zo min mogelijk geld kwijt zijn aan onze telefoonrekening. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een sim only abonnement. Niet zonder reden, want hiermee kan je eenvoudig geld besparen op je telefoonrekening. 


Overweeg jij ook om voor sim only te kiezen? Maar ben je nog niet geheel overtuigd? Dan helpen we je graag wat tijd te besparen. Hier volgen drie redenen om voor een sim only abonnement te kiezen. 

1. Vrij om te wisselen van telefoon

 

Werkt je huidige telefoon nu nog gewoon goed? Dan is er geen enkele reden om voor een abonnement met toestel te kiezen. Dat levert alleen maar onnodige extra kosten op. Maar wat als je sim only abonnement over een jaar nog altijd loopt en je toestel het dan plotseling wel begeeft? Geen enkel probleem! Je bent met een sim only abonnement immers gewoon vrij om te wisselen van telefoon. Je kunt de simkaart gewoon in de andere telefoon stoppen en je abonnement loopt voor. Dat biedt ook de mogelijkheid om tweedehands een telefoon over te nemen of een oude telefoon van iemand anders te gebruiken. 

 

Deze vrijheid betekent ook dat je simpelweg uit alle telefoons kunt kiezen. Niet enkel de telefoons die door de provider worden aangeboden. Wist je dat het kopen van een mobiele telefoon op de lange termijn ook voordeliger is? Indien mogelijk is dit dus zeker de investering waard. 

2. Meer flexibiliteit


Nog een groot voordeel van sim only is dat je de bundel heel eenvoudig aan kunt passen. In de meeste gevallen is dit ook tussentijds nog mogelijk. Ben je bijvoorbeeld sinds kort thuis gaan werken? En ben je daardoor meer gebruik gaan maken van je telefoon? Dan is de kans groot dat je verbruik ook flink veranderd is. Het is prettig als je je abonnement dan tussentijds kunt aanpassen. Dit is bij sim only meestal mogelijk. 

 

Wist je dat je aan een sim only abonnement doorgaans ook veel minder lang vastzit? Omdat je bij een abonnement met toestel ook nog de mobiele telefoon moet afbetalen, zit je hier meestal wel minimaal twee jaar aan vast. Bij sim only is dit uiteraard niet het geval. Er zijn zelfs abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn! Let wel op dat deze abonnementen ook een stuk duurder zijn. 

3. Goedkoper


De belangrijkste reden om voor sim only te kiezen, is toch dat deze een stuk voordeliger is dan een abonnement met toestel. Waar de meeste mensen tegenwoordig tientallen euro’s kwijt zijn aan hun abonnement, is dit bij sim only vaak niet hoger dan enkele euro’s. Logisch ook, want je betaalt enkel voor het abonnement. Hier komen niet – zoals bij een abonnement met toestel – nog andere kosten bij.