Acai bowl recept koolhydraatarm

Acai bowl recept koolhydraatarm

Acai bowl recept koolhydraatarm

Als je koolhydraatarm eet, vind ik het een kunst om elke keer weer iets te bedenken waarnaar ik kan uitkijken. Ik vond de laatste tijd dat mijn ontbijtjes best saai waren en daar moest verandering in komen. Vorige week was ik op Ibiza en daar zag ik heel veel acaibowls. Ik vroeg in een restaurantje naar de ingrediënten en heb nu mijn acai ontbijtje gemaakt met nagenoeg geen koolhydraten. Lees hieronder over mijn nieuwste verslaving: deze acai bowl recept koolhydraatarm.

Acai bowl recept koolhydraatarm

Koolhydraatarm ontbijt met acai

Deze heerlijke smoothie eet ik als toetje en dan maak ik wat extra’s zodat ik de volgende morgen een gezond, lekker, koolhydraatarm ontbijtje heb. Ik vind het vaak lekkerder als deze smoothie een nachtje in de koelkast heeft gestaan.

 

Dit heb je nodig voor een acai bowl:

 1. pak Alpro Mild & creamy zonder suikers (0 koolhydraten en 0 suikers)
 2. Acai poeder | het fijnste vind ik het poeder | je kunt Acai poeder hier kopen
 3. slagroom
 4. als je het lekker vindt een paar framboosjes, blauwe besjes, bramen of aardbei (alles wat eindigt op -berry in het Engels mag je een beetje eten op een dag)
 5. erythirol | dit heeft geen invloed op je bloedsuiker | erythirol online hier kopen
 6. walnoot of pecan noot voor de topping
 7. chiazaad | chiazaad online hier kopen
 8. kokosvlokken | kokosvlokken online hier kopen

 

Hoe maak je dit koolhydraatarme acai smoothie recept?

 

In een mengbeker doe je een paar scheppen van de Alpro yoghurt. Daarbij een paar frambozen, blauwe bessen, aardbeien of bramen. Een eetlepel Acai poeder, een 1/2 eetlepel erythirol. Daar zet ik even de staafmixer in zodat het een dikke massa wordt. Vind je de smoothie te licht qua kleur dan voeg je wat Acaipoeder toe. Houd je van iets zoeter, voeg dan wat meer erythirol toe. Als laatste een eetlepels chiazaad.

Daarna klop je wat slagroom stijf. Ik voeg daar geen zoetstof aan toe. Ik vind het lekker dat de smoothie wat zoeter is en de room juist niet.

De smoothie doe je in een mooi glaasje, schaaltje of in een klein weckpotje (bij Xenos). Daarop schep ik een flinke eetlepel slagroom erop. Niet te netjes en te zuinig. Het mag een stoer ontbijtje of toetje worden. Mooi aftoppen met een paar stukjes rood fruit. Let op dat je niet teveel rood fruit eet als je koolhydraatarm doet. Er zit ook al wat fruit in de smoothie. Ik hak een paar nootjes fijn en strooi deze samen met een paar chiazaadjes over de smoothiebowl.

Houd je van kokosvlokken? Dan kun je deze nog in de smoothie zelf doen of hiermee aftoppen.

 

Sinds een paar weken heb ik iets geweldigs ontdekt. Ik maak deze smoothie regelmatig en decoreer alleen met het rode fruit. De rest mix ik door elkaar met een klein handkloppertje. Super handig en alleen afspoelen onder de kraan. Ik heb deze ontdekt:

Een melkopschuimer die je kunt opladen met 2 opzetstukken. Een melkopschuimer en slagroomklopper. Echt super handig. Gaat erg lang mee als je deze helemaal opgeladen hebt.

Deze melkopschuimer heb ik hier gekocht.

 

Waarom is de acai bes helemaal hip, trendy en super gezond?

 • de acaibes is rijk aan linolzuur en vetzuren en ze bevatten meer antioxidanten dan andere besjes. Dit kleine besje bevat veel vezels en gezonde vetten voor het hart. En acaibessen zijn koolhydraatarm. Je vindt alles over de acaibes op deze site.

 

Meer koolhydtaatarme recepten:

 

Shoppingtips koolhydraatarm ontbijt

Veel van mijn producten bestel ik elke 8 weken op de site van Afvallen met Bregje. Zij zijn echt de allergrootste aanbieder van Nederland als het gaat om koolhydraatarme producten.

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.

 

Smakelijk eten.