Bespaartips voor boodschappen

Bespaartips voor boodschappen

Bespaartips boodschappen

Jongens, jongens, wat is alles duur geworden hé? Overal om me heen hoor ik het. Afgelopen vrijdag liep ik door mijn favoriete supermarkt en ik hoorde echt 3 mensen zuchten: “jeetje zijn mijn boodschappen nu weer duurder geworden”. De gasprijzen zijn afgelopen tijd enorm gestegen maar ook de boodschappen. Zelfs bij een winkel als Lidl vind ik de boodschappen soms echt duur. Afgelopen weken ben ik wat vaker op de aanbiedingen gaan letten en dan vooral bij boodschappen die we het hele jaar door nodig hebben en die niet kunnen bederven zoals toiletpapier, schoonmaakmiddel, ranja. Ik vind het wel een sport om maandelijks niet meer op ons huishoudrekening te storten maar het te kunnen doen met het bedrag dat we ook vorig jaar voor boodschappen reserveerden. Ik heb een aantal bespaartips boodschappen voor jou op een rijtje gezet.

Ons huishouden bestaat uit 2 volwassenen, 2 eigen kids, 2 bonus kids en de vriend van mijn dochter is in het weekend ook vaak bij ons. In het weekend zijn we vaak met 7 personen en onze tieners eten echt veel;-)

 

Mijn bespaartips voor de wekelijkse boodschappen

 1. ik doe 1 keer per week boodschappen en ik maak vooraf een lijstje.
 2. ik kijk wat in de aanbieding is bij de winkel die de boodschappen bezorgt en daar omheen stel ik ons weekmenu samen. Bij mij is dat eigenlijk altijd de Plus.
 3. sinds ik mijn boodschappen laat bezorgen heb ik nooit meer inpulsaankopen. Je herkent het misschien wel. Je loopt in de supermarkt en er ligt meer in je mandje dan de bedoeling was. Dat heb ik dus niet.
 4. boodschappen laat ik bezorgen op vrijdagochtend. Dan maak ik even de koelkast schoon en gooi weg wat niet meer goed is.
 5. soms laat ik Jumbo of AH bezorgen. Ik heb dus die handige folderapp ontdekt en kijk even waar het meeste in de aanbieding is. Vooral de 1+1-acties vind ik handig.
 6. de lijstjes met wat we eten per dag, bewaar ik in de notities van mijn iphone. Als ik een keer geen inspiratie heb, scroll ik terug. In die notities bewaar ik ook meteen de link naar de recepten bv. op Pinterest.
 7. het komt maar zelden voor dat ik door de week nog iets bij moet halen. Het weekmenu stel ik zo samen dat we in het weekend en maandag/dinsdag de verse dingen eten en aan het eind van de week maak ik vaak ovenschotels.
 8. ik kook wat vaker voor 2 dagen. De kookplaat of oven staan dan toch aan en er zijn vaak ingrediënten die ik voor veel gerechten gebruik zoals uien, knoflook. Scheelt weer in de energiekosten.
 9. op donderdagavond hebben we altijd het: “koelkast-leeg-eet-diner”. Er komt dan gezellig een hapjesplank op tafel en alles wat nog in de koelkast ligt, komt erop. En ja, dat zijn ook wel eens ooit minisnacks of mini worstenbroodjes. Elke week is het dus een verrassing wat er op de “koelkast-leeg-eet-hapjesplank” komt. De kids zijn er dol op.
 10. bij onze Plus hebben ze brood van een échte bakker en vlees van mijn favoriete slagerij. Dat laat ik ook meteen meekomen met mijn weekboodschappen. Ik wil niet bezuinigen op goed brood en lekker vlees.
 11. vaak is er een kortingscode voor gratis bezorging bij onze supermarkt, maar vaak krijg je dit ook bv. bij 3 verpakkingen wc-papier. Daar let ik op en zo betaal ik nooit voor de bezorgkosten.
 12. op vrijdag is er markt bij ons in het dorp en bij 1 marktkraam heb je zakken groente voor € 1. Heerlijk voor soep. Maar ook voor een favoriet gerecht bij ons. Dat is een schotel met heel veel verse rauwe groente, met satesaus, wat kroepoek, een eitje of een kipspiesje. Voor de groenten neem ik dan paprika in alle kleurtjes, komkommer, tauge soms plakjes courgette. Die leg ik op een mooie schaal en die dippen we in satesaus. Stokbroodje of kroepoek erbij voor de kids (ik eet geen koolhydraten) en we hebben heerlijk gezond gegeten. Ook een fijn gerecht als je eters krijgt.
 13. we zijn begonnen om 1 keer per week geen vlees meer te eten. Een lekker vers soepje met een uitsmijter is ook erg lekker.
 14. ga ik zelf boodschappen doen in de supermarkt (komt niet zo heel vaak voor), dan kijk ik ook eens naar het onderste vak. Daar liggen vaak de huismerken. Net zo lekker en minder duur.
 15. eitjes halen we bij de eitjesboer uit de automaat. In de zomermaanden halen we daar ook aardbeien, peultjes of ander lekkers.

 

Hoe doe ik dat?

Als ik ooit aan anderen vertel dat ik 1 keer boodschappen doe per week hoor ik altijd: “dat kan ik echt niet”. Heb je het al ooit geprobeerd dan? Het scheelt je niet alleen veel geld, maar ook veel tijd. Je bent al snel 10 minuten in de supermarkt x 5 dagen per week. Dat is toch een uur dat ik lekker in de zon een boek lees.

Het heeft ook echt te maken met plannen. Wij eten heel erg afwisselend en ik kook altijd vers. Bij ons nooit een zakje, pakje of kant-en-klaar-maaltijd. Ik denk dat mijn zoon niet eens weet dat er ook soep in een soort envelopje verpakt bestaat.

Folders online bekijken

Ken je deze app al? Al jarenlang ben ik gestopt om folders in de brievenbus te krijgen. Ik scheid afval, houd rekening met onze energie en dan vind ik het niet meer dan logisch dat ik ook let op al die bergen papier die in een brievenbus bezorgd worden.

Deze app is echt megahandig. Zo kan ik ook alle folders van mijn favoriete winkels checken:

 • Lidl
 • Aldi
 • Leen Bakker
 • Jumbo
 • Kruidvat
 • Albert Heijn
 • Blokker
 • Coop
 • Bristel
 • Gamma
 • Intratuin
 • Karwei
 • Vomar

Het werkt echt super handig. Je meldt je 1 keer aan en krijgt dan de folders in de app. Aanmelden kan hier:

 

boodschappen bespaartips

 

 

 

klik op de foto om je GRATIS aan te melden

 

 

Vind je het leuk als we vaker tips over onze huishouding / boodschappen delen? Laat het in een reactie onder dit blog weten.

 

 

Meer blogs lezen:

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste en koolhydraatarme recepten.