spannende leesboeken

spannende leesboeken top 10

Beste thrillers boeken

Ik hou van spannende leesboeken, ook wel thrillers, genoemd. Zo heerlijk om op een vrij momentje een half uurtje te lezen in zo’n thriller en helemaal meegenomen worden in het verhaal. Omdat er zo vaak gevraagd wordt naar tips, heb ik mijn beste thrillers boeken in dit blog verzameld en ga ik natuurlijk ook regelmatig aanvullen.

 

Tip 1: beste thrillers boeken: Slaap maar zacht | Linda Jansma

Maud is een alleenstaande moeder met 2 tieners. Ze werkt als verpleegkundige op de IC. Op een ochtend wordt een nieuw patiënt binnengebracht. Een knappe man. Dat ziet ze meteen. Maar niemand mist de man. Wat Maud niet weet is dat haar zoon die nacht iemand aangereden heeft. Hij weet niet of het een dier of een mens is. Heel erg stom maar hij is met zijn scooter doorgereden. Er volgt een web waarin je alleen maar aan Maud en haar zoon kunt denken. Het zal toch niet dat deze man sterft en de zoon van Maud daarvoor verantwoordelijk is.

 

 

Parijs | Kiki van Dijk

Al een tijdlang ben ik fan van Kiki van Dijk. Ze schrijft heerlijk lekker weg. Mika werkt in Rotterdam als journalist in de sportwereld. Haar tweelingzusje heeft een lastige scheiding achter de rug en vertrekt naar Parijs als hun dochtertje Livia sterft kort na de geboorte. In Parijs leeft Abby, de tweelingzus in de fashionwereld. Op een avond gaat ze naar een borrel van haar werk en heeft daarna stomende sex met de buurman die in een slecht huwelijk zit. Buurman Alex is chirurg in een nabijgelegen ziekenhuis. Als Abby niet komt opdagen op het kerstdiner in Nederland met hun familie vertrekt Mika naar Parijs waar ze alle geheimen rondom de verdwijning en moord op haar tweelingzusje wil oplossen. Heerlijk leesboek.

 

Je bent aan de beurt | Loes den Hollander

Dit is het 6e boek van Loes dat ik gekocht heb. De andere 5 boeken heb ik niet uitgelezen. Na 2 jaar dacht ik: “ik probeer een nieuwe poging”. Loes is zo bekend. Dan zal ik die boeken toch ook gaaf moeten vinden. Maar helaas. Ik vind het warrig geschreven. Het geeft mij niet het gevoel om steeds verder te lezen. Dus na pagina 150 (zo ver moet ik altijd lezen van mezelf) ben ik ermee gestopt. Sorry Loes.

Tweestrijd | Linda Jansma

Hanna is de vrouw van een gynaecoloog met de naam Axel Kolman. Ze hebben elkaar op het werk ontmoet. Hanna is verpleegkundige op de afdeling van Axel. Al snel nadat ze voor elkaar vallen, verandert Axel. Op het werk is hij de vriendelijke gynaecoloog maar thuis… En dan komt Sonja tegenover hun wonen. Sonja werkt bij de politie en het valt haar tijdens het eerste koffiedrinkmomentje op dat er iets raars is met Hanna. Het boek leest heel erg gemakkelijk en je hebt het vrij snel uit. Het is eenvoudig geschreven maar toch heb ik er heel erg van genoten.

 

Vermist | Ellen de Vriend

Ik vond dit een heel bijzonder boek omdat het me steeds liet denken hoe ik me zou verplaatsen in de situatie van Karen. Karen is gelukkig getrouwd en heeft 1 dochter uit haar eerste huwelijk. Haar 1e man is overleden en ze is erg blij als ze op haar werk een hele leuke nieuwe man leert kennen. Zij naam is Joost. Joost heeft een droom. Hij wil een autorijschool starten. Karen helpt hem om die droom te verwezelijken. Het gaat goed met de autorijschool (denkt Karen) totdat de lesauto van Joost wordt teruggevonden aan het Veerse Meer. Zonder Joost. Waar is hij? Wilde hij niet meer leven of is er iemand die hem vermoord heeft.

Dit boek gaf me elke keer stof tot nadenken (want ik ben ook ondernemer). Joost’s lichaam is niet gevonden dus moest Karen nog heel veel kosten gewoon doorbetalen. Zoals een ziektekostenverzekering maar ze krijgt ook dagelijk schuldeisers aan de deur. Leerlingen die een lespakket bij Joost hebben afgenomen en nu hun geld terug willen. Maar er is geen geld.

Karen is journaliste en gaat uiteindelijk speuren in het leven van Joost. Dan ontdekt ze dingen die ze misschien liever niet had willen weten.

Ik bleef maar lezen in dit boek. Kon het gewoon niet wegleggen en nadat ik het uit had, bleef ik er nog een paar dagen aan denken. Dan weet je dat het een goed boek is geweest.

 

 

Meer blogs lezen:

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.