beste thrillers boeken zomerzoen

spannende leesboeken top 10

Beste thrillers boeken

Ik hou van spannende leesboeken, ook wel thrillers, genoemd. Zo heerlijk om op een vrij momentje een half uurtje te lezen in zo’n thriller en helemaal meegenomen worden in het verhaal. Omdat er zo vaak gevraagd wordt naar tips, heb ik mijn beste thrillers boeken in dit blog verzameld en ga ik natuurlijk ook regelmatig aanvullen. Dit blog is echt superfijn om na te pluizen voordat je met vakantie gaat. De laatste tijd ben ik trouwens enorme fan van luisterboeken. Dagelijks wandel ik ruim een uur en voorheen had ik altijd Spotify aan staan maar de laatste tijd luister ik altijd een boek. Dat vind ik super relaxed en rustgevend waardoor ik nog meer geniet van mijn wandelingen.

 

beste thrillers boeken zomerzoen

Wil jij gratis boeken luisteren?

 

Wat is een spannende thriller?

Een opwindende thriller is een genre dat zijn oorsprong vindt in het Engelse woord “to thrill,” wat staat voor “in vervoering brengen.” Het is een meeslepend verhaal waarbij de focus ligt op actie en gevaar. Het hoofddoel is om de lezer of kijker constant in spanning te houden. Thrillers kunnen zich manifesteren als romans, films of toneelstukken.

Een psychologische thriller is een specifiek subgenre binnen het bredere thriller-genre. In tegenstelling tot conventionele thrillers, waarbij de nadruk ligt op actie en gevaar, draait een psychologische thriller om de psychologische en emotionele aspecten van de personages en het verhaal. Het doel van een psychologische thriller is om de lezer of kijker diep in de gedachten en emoties van de personages te trekken en hen op een mentaal en emotioneel niveau te beïnvloeden.

Dit subgenre maakt vaak gebruik van spanning, mysterie en onzekerheid om de plot te ontwikkelen. Het kan de lezer of kijker op het verkeerde been zetten, vragen oproepen over de ware bedoelingen van de personages en psychologische spelletjes spelen met hun geest. Psychologische thrillers kunnen ook elementen van psychologische horror bevatten, waarbij de angst en spanning voortkomen uit de duistere en verontrustende aspecten van de menselijke psyche.

 

ALLER BESTE THRILLERS BOEKEN EVER: Toen was ze weg | Lisa Jewell

Dit boek gekocht voor mijn vakantie naar Jávea afgelopen augustus. De recensies waren veelbelovend. De eerste 50 pagina’s dacht ik steeds: “hoe krijgt dit boek zoveel lovende reacties?”. Maar dan word je meegenomen in een bizar verhaal. In sneltreinvaart maar net niet snel genoeg om volop te genieten van de woorden van de schrijfster. Ik bleef maar lezen. Even 5 minuutjes op de parkeerplaats bij de supermarkt, als de verse zalm van de markt lag te pruttelen in de pan.

Dit is met recht het meest bizarre boek dat ik ooit las. Het bleef daarna nog dagen in mijn hoofd rondspelen en ik vertelde erover aan iedereen die van thrillers houd.

 

Tip: beste thrillers boeken Alter Ego | Esther Verhoef

Eindelijk weer een nieuw boek van deze favoriete schrijfster van mij. Alter Ego is het verhaal van de vrouw van de eigenaar van een sterrenrestaurant. Hij was getrouwd en heeft 3 kinderen. Ik schrijf was….. want zijn ex-vrouw is nog vaak in zijn leven. Erg frustrerend voor de hoofdrolspeelster in het boek. Ook ik kan het me goed indenken dat het niet leuk is als je verliefd bent en net met hem samen bent. Lynn, de hoofdrolspeelster werkt hard om het bedrijf van haar man naar een volgend niveau te brengen. Maar er gebeuren rare dingen. Heeft het te maken met haar verleden of is er een stalker? En dan is er ook nog Laurens. De handige klusjesman met wie ze ooit in het schuurtje beland is. Echt genoten van dit boek. Ouderwets goed.

 

Tip: beste thrillers boeken Tinca Morgan | Mooie Moorden

Afgelopen vakantie naar Bali, was ik op zoek naar boeken die eenvoudig weglezen. Begrijp je dan wat ik bedoel. Sommige boeken moet ik me echt doorheen worstelen om alle personages te begrijpen. Dat wilde ik deze keer niet. Iemand tipte me over Tinca Morgan. Zij is een Nederlandse thrillerschrijfster en heeft inmiddels 6 boeken geschreven. Ik heb er nu 5 van haar gelezen. Het leest heel eenvoudig maar is super spannend. Ik ben inmiddels groot fan. Het boek hieronder is haar eerste boek en daar kun je het beste mee beginnen.

 

Tip: beste thrillers boeken een lege plek | Sophie Wester

Dit heerlijke boek gelezen op een regenachtige zondagmiddag. Als je het boek niet weg kunt leggen maar steeds blijft lezen, weet ik dat het een goede thriller is. Je wordt in het verhaal meegezogen. Birgit is fertiliteitsarts en ineens staat haar ex voor de deur met een bizarre vraag. Omdat ze nog steeds van hem houdt, gaat ze hierin mee maar zijn nieuwe vrouw vindt dat niet zo tof. Dat is nog zacht uitgedrukt. Ik heb meteen de andere boeken van deze schrijfster gedownload om te lezen.

 

Tip: beste thrillers boeken Ziek van jou | Julienne Brouwers

Enorm genoten van dit boek. Als ik zelfs tussen het koken door steeds wil lezen, is het voor mij een goed boek. Dit boek een keer met een andere invalshoek als heel veel thrillers. Het verhaal speelt zich af in een ziekenhuis waar een knappe jonge onderzoeker voor het eerst in haar leven haar eigen afdeling runt. Ze weet als over bestralingen bij kankerpatiënten. Maar wat als een jonge moeder overlijdt een paar dagen nadat ze een bestralingsbehandeling heeft gekregen. Hoe is het mogelijk als alles gecontroleerd is en op de correcte wijze toegediend blijkt te zijn?

 

Tip: beste thrillers boeken Vluchtweg | Jet van Vuuren

Ook van dit boek erg genoten omdat het zich afspeelt in de omgeving waar mijn broer 3 jaar geleden naartoe verhuisd is. Als we in de vakantie bij ze op bezoek zijn dan bezoeken we vaak Lemmer dus in mijn gedachten zag ik een aantal dingen gebeuren. Tijdens een zeiltocht in Friesland sterft het mooie zusje van de 17–jarige hoofdrolspeler door een klap van de giek. Jarenlang heeft ze een trauma omdat ze het voor haar ogen zag gebeuren. Maar was dit wel zo of is het destijds toch anders gegaan. Als ze door omstandigheden terugkomt in Lemmer komen ook herinneringen weer terug en stukje bij beetje blijkt haar geheugen toch wat anders te hebben opgeslagen. Is haar zusje door een ongeluk om het leven gekomen of vermoord?

 

 

Tip: beste thrillers boeken: Schaduwspelen | Marelle Boersma

Wederom een thriller die zich in mijn buurt afspeelt. Voor een gedeelte dan. Het boek vertelt 2 verhalen die door elkaar heen lopen. Het ene verhaal over een schoonheidskliniek net over de grens in Duitsland. De eigenaresse is een Nederlandse vrouw, met een man en gehandicapte zoon. Het andere verhaal is van 3 topatletes die zich geplaatst hebben voor de Olympische Spelen in China. Een alleenstaande moeder mag als journaliste een artikel schrijven over de Olympische Spelen en belandt in een Chinese cel. Waarom? Dat blijft tot het einde een vraag. Ik vond de afwisseling tussen de 2 verhaallijnen super fijn om te lezen. Elke keer wilde je gewoon weten wanneer de volgende verhaallijn weer start. Al met al: genoten van elke pagina van dit heerlijke boek. Echt een aanrader voor aan het strand of in een hangmat op een zonnig eiland.

 

Tip: De rouwbrief | Sanne ter Zee

De man van Inge sterft geheel onverwachts. 2 Weken na de begrafenis ontvangt ze een bos bloemen van een onbekend persoon. Het blijkt haar jeugdliefde te zijn. Maar is hij wel wie hij zegt te zijn. Dit boek wil je meteen na de eerste 10 pagina’s verder lezen. Het is gemakkelijk geschreven maar ik heb er enorm van genoten.

 

Tip: Het vervloekte huis | Lydia van Houten

Dit splinternieuwe boek is een adembenemend verhaal. Ik vertelde mijn zoon gisteren nog: “ik heb weer uitstelgedrag”. Dan vind ik een boek of film zo spannend dat ik het einde (nog) niet wil weten. Dit boek gaat over Mika en haar 2 kinderen. Haar man heeft onlangs zelfmoord gepleegd en laat haar, geheel onverwacht, een huis na. Ze besluit om in dat huis te gaan wonen met haar kinderen. Maar dan gebeuren er heel kort na elkaar steeds vreemdere gebeurtenissen. Dan is er ook nog haar gruwelijk knappe buurman met wie ze in bed beland een dag voordat zijn vrouw sterft. Echt op het puntje van je stoel als het einde nadert.

 

Tip: beste thrillers boeken: Slaap maar zacht | Linda Jansma

Maud is een alleenstaande moeder met 2 tieners. Ze werkt als verpleegkundige op de IC. Op een ochtend wordt een nieuw patiënt binnengebracht. Een knappe man. Dat ziet ze meteen. Maar niemand mist de man. Wat Maud niet weet is dat haar zoon die nacht iemand aangereden heeft. Hij weet niet of het een dier of een mens is. Heel erg stom maar hij is met zijn scooter doorgereden. Er volgt een web waarin je alleen maar aan Maud en haar zoon kunt denken. Het zal toch niet dat deze man sterft en de zoon van Maud daarvoor verantwoordelijk is.

 

 

Tip: beste thrillers boeken: Bloedzuster | Anita Kroef

Meeslepend boek wellicht ook omdat de dochter van een kennis op dit moment in Afrika is voor haar stage. De vriend van Samantha, Sam in het boek, gaat vreemd. Sam runt een bloemenwinkel in een Brabants dorpje en heeft daarnaast samen met haar vriend de rozenkwekerij van haar ouders overgenomen. Haar beste vriendin en bloedzuster Noor gaat werken in een kindertehuis in Afrika. Nadat ze heeft ontdekt dat haar vriend vreemdgaat met iemand van zijn personeel, reist Sam af naar Afrika. Ze wil even uitrusten en tot zichzelf komen na die heftige gebeurtenissen. Maar eenmaal in Afrika aangekomen is haar vriendin nergens te bekennen. Het boek benauwd me op de één of andere manier. Ik kan het niet helemaal goed uitleggen maar ik heb er van genoten. Als dit haar debuut is, ben ik toch wel erg benieuwd naar haar volgende boek.

 

Barca | Kiki van Dijk

Heerlijk boek om te lezen op een vliegveld. Je vliegt door het boek heen in ongeveer 1.5 uur en het is een spannend verhaal. De hoofdrolspeelster is ooit zwanger geweest en bevallen. Tijdens de geboorte gaat er iets mis met haar kindje. Ze woont in Barcelona waar ze in de mediawereld werkt. Rondom haar woonplek in Barca (Barcelona) verdwijnen een aantal jongetjes in de leeftijd van 5-7 jaar. Is dit toeval?

 

Schaduwdag | Noortje Brink

 

Naomi keert terug naar haar geboortegrond. De mooie plaats Zierikzee in Zeeland. Maar wat voor heel veel mensen een ultiem vakantiegevoel is in Zierikzee, is het voor Naomi de hel. Naomi wordt verrast door haar geliefde om een weekend terug te keren naar haar geboorteplek. Ze vieren hun 1-jarig jubileum. Het zou een vakantie moeten worden in het teken van vlinders en verliefdheid. Maar dan treft ze in een souvenirwinkeltje iemand uit haar verleden die ze nooit meer tegen had willen komen. De hel breekt uit.

Het is een boek dat heel gemakkelijk weg leest vanaf de eerste bladzijde maar je voelt gewoon dat je keel langzaam dichtgeknepen wordt door alles wat Naomi meemaakt. Het boek is niet zo dik en geweldig om in 1 middag of avond op vakantie uit te lezen.

 

 

Parijs | Kiki van Dijk

Al een tijdlang ben ik fan van Kiki van Dijk. Ze schrijft heerlijk lekker weg. Mika werkt in Rotterdam als journalist in de sportwereld. Haar tweelingzusje heeft een lastige scheiding achter de rug en vertrekt naar Parijs als hun dochtertje Livia sterft kort na de geboorte. In Parijs leeft Abby, de tweelingzus in de fashionwereld. Op een avond gaat ze naar een borrel van haar werk en heeft daarna stomende sex met de buurman die in een slecht huwelijk zit. Buurman Alex is chirurg in een nabijgelegen ziekenhuis. Als Abby niet komt opdagen op het kerstdiner in Nederland met hun familie vertrekt Mika naar Parijs waar ze alle geheimen rondom de verdwijning en moord op haar tweelingzusje wil oplossen. Heerlijk leesboek.

 

Je bent aan de beurt | Loes den Hollander

Dit is het 6e boek van Loes dat ik gekocht heb. De andere 5 boeken heb ik niet uitgelezen. Na 2 jaar dacht ik: “ik probeer een nieuwe poging”. Loes is zo bekend. Dan zal ik die boeken toch ook gaaf moeten vinden. Maar helaas. Ik vind het warrig geschreven. Het geeft mij niet het gevoel om steeds verder te lezen. Dus na pagina 150 (zo ver moet ik altijd lezen van mezelf) ben ik ermee gestopt. Sorry Loes.

Tweestrijd | Linda Jansma

Hanna is de vrouw van een gynaecoloog met de naam Axel Kolman. Ze hebben elkaar op het werk ontmoet. Hanna is verpleegkundige op de afdeling van Axel. Al snel nadat ze voor elkaar vallen, verandert Axel. Op het werk is hij de vriendelijke gynaecoloog maar thuis… En dan komt Sonja tegenover hun wonen. Sonja werkt bij de politie en het valt haar tijdens het eerste koffiedrinkmomentje op dat er iets raars is met Hanna. Het boek leest heel erg gemakkelijk en je hebt het vrij snel uit. Het is eenvoudig geschreven maar toch heb ik er heel erg van genoten.

 

Vermist | Ellen de Vriend

Ik vond dit een heel bijzonder boek omdat het me steeds liet denken hoe ik me zou verplaatsen in de situatie van Karen. Karen is gelukkig getrouwd en heeft 1 dochter uit haar eerste huwelijk. Haar 1e man is overleden en ze is erg blij als ze op haar werk een hele leuke nieuwe man leert kennen. Zij naam is Joost. Joost heeft een droom. Hij wil een autorijschool starten. Karen helpt hem om die droom te verwezelijken. Het gaat goed met de autorijschool (denkt Karen) totdat de lesauto van Joost wordt teruggevonden aan het Veerse Meer. Zonder Joost. Waar is hij? Wilde hij niet meer leven of is er iemand die hem vermoord heeft.

Dit boek gaf me elke keer stof tot nadenken (want ik ben ook ondernemer). Joost’s lichaam is niet gevonden dus moest Karen nog heel veel kosten gewoon doorbetalen. Zoals een ziektekostenverzekering maar ze krijgt ook dagelijk schuldeisers aan de deur. Leerlingen die een lespakket bij Joost hebben afgenomen en nu hun geld terug willen. Maar er is geen geld.

Karen is journaliste en gaat uiteindelijk speuren in het leven van Joost. Dan ontdekt ze dingen die ze misschien liever niet had willen weten.

Ik bleef maar lezen in dit boek. Kon het gewoon niet wegleggen en nadat ik het uit had, bleef ik er nog een paar dagen aan denken. Dan weet je dat het een goed boek is geweest.

 

 

Vader van Luca | Greetje van den Berg

Bij toeval kwam ik dit boek tegen. Ik las de recensies en besloot het te kopen. Het is geen thriller maar zo leest het wel. Het boek blijft in je hoofd zitten. Je wilt weten hoe het gaat aflopen. Bijzonder boek en je kunt je zo inbeelden hoe het voor de hoofdpersoon moet zijn om dit te ervaren. Luca is een jongetje uit haar buurt. De moeder van Luca is een alleenstaande vrouw die het niet breed heeft. Luca staat regelmatig bij het appartementencomplex van de hoofdpersoon als zij uit haar werk komt. Op een dag, als het regent en koud is, besluit ze Luca binnen te vragen voor warme choco. Ze gaat zich steeds meer aan Luca hechten, ook omdat hij graag piano speelt. Haar passie. Maar dan ineens komt de vader van Luca aan haar deur.

Rauw | Marjolein Hartman

 

Eigenlijk valt dit boek niet onder de spannende boeken en past het niet helemaal in dit blog thuis. Ik zag Marjolein bij een talkshop op tv en herinnerde me ineens weer het vreselijke bericht in 2021 dat er 5 jonge surfers omgekomen waren in Scheveningen. Marjolein is even oud als ik en heeft een zoon en een jongere dochter. Haar zoon is 1 van de 5 surfers. Marjolein beschrijft alles. Van het moment dat ze het bericht hoorde tot aan de dag van vandaag hoe het nu met haar gaat. De dochter van een vriendin is ook gestorven op dezelfde leeftijd als Max. Ik wilde het ook lezen om misschien tips te krijgen hoe ik soms beter cq. anders met situaties om kan gaan als het over haar overleden dochter gaat. Het boek over Max leest snel en gemakkelijk en eerlijk is eerlijk. Ik kreeg er ook vaak een steen in mijn maag van.

Meer blogs lezen:

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.