Breng warmte aan in je interieur met deze items Zomerzoen

Breng warmte aan in je interieur met deze items

Breng warmte aan in je interieur met deze items

Veel mensen zijn blij met hun interieur, maar hebben vaak het gevoel dat er nog wat mist. Vaak geven ze aan dat ze meer warmte in huis willen aanbrengen. Dit kun je op veel verschillende manieren doen en veel van deze manieren zijn makkelijk toe te passen. Een wand verven, een Volero vloerkleed en mooie accessoires kunnen een warmer gevoel geven. We gaan je wat tips geven!

Een plaid en kussen

Meestal hebben mensen wel wat kussens op de bank liggen, maar een fijn en zacht plaid op de bank ontbreekt vaak nog. Deze toevoegen aan de bank kan makkelijk bijdragen aan een knusse en warme sfeer. Het plaid hoef je niet opgevouwen neer te leggen, maar voegt juist meer toe als je hem mooi over de leuning of een ander deel van de bank drapeert. Je kunt zo ook mooie combinaties maken. Op een moderne en strakke bank mag een zacht en fluffy plaid eigenlijk niet ontbreken. Door verschillende natuurlijke materialen te combineren zoals wol en linnen, voeg je warmte toe, maar heeft het nog steeds een chique uitstraling.

Een vloerkleed

Als je nog geen vloerkleed in de woonkamer hebt, kan de toevoeging ervan al een groot verschil maken. Vloerkleden hoeven ook niet per se duur te zijn, er zijn namelijk ook erg mooie en goedkope vloerkleden te vinden. Zo kun je ook met een kleiner budget een mooi vloerkleed toevoegen. Een mooi wollen of hoogpolig vloerkleed neerleggen voegt meer textuur en sfeer toe aan de kamer. Daarnaast zal het niet alleen qua sfeer warmte toevoegen, maar ook letterlijke warmte. Een vloerkleed zal lekker warm aanvoelen onder de voeten en kan ook warmte vasthouden. Hier staat wol bijvoorbeeld om bekend. Een wollen vloerkleed zal dan ook warmte vasthouden en fungeren als een extra isolatielaag op de vloer.

Sfeerverlichting in de kamer

Verlichting in huis is veel meer dan alleen functioneel. Een felle lamp kan al snel kil en koud aanvoelen. Sfeerverlichting heeft ook een zeer grote bijdrage aan het toevoegen van warmte en sfeer in huis. Dit kun je doen door een mooie dimbare vloerlamp te plaatsen, maar ook mooie wandlampen staan decoratief en sfeervol. Sfeerverlichting zal net een donker hoekje in de kamer kunnen oplichten en zo warmte toevoegen. Denk hierbij ook eens aan sfeerverlichtingen wat juist op de grond of geplaatst staan. Een mooie gebogen vloerlamp naar de grond biedt zowel licht, sfeer als warmte.