Caminito del Rey tips

Caminito del Rey tips | tof wandelpad met tieners

Caminito del Rey tips

Deze hike had ik al zo vaak op Instagram voorbij zien komen. Het stond echt al zolang op mijn bucketlist. Deze vakantie hadden we 6 dagen samen. Langer lukte niet omdat we een samengesteld gezin zijn en de kinderen van manlief daarna bij ons vakantie vieren. Ik ga in dit blog de vragen beantwoorden waarop ik in andere blogs geen antwoord kreeg. Lees hieronder alles over Caminito del Rey tips. Wij vlogen naar Malaga vanaf Eindhoven airport. Ook onze tieners keken uit naar deze ervaring. Het is echt erg tof en helemaal Tiktok- en Instagramwaardig.

 

Caminito del Rey tips

 

Boek hier je ticket naar Malaga

de allertofste vakantie-ervaring ooit

 

Caminito del Rey tips

 

Waar ligt Caminito del Rey

Dit wandelpad ligt in het Zuiden van Spanje op ongeveer een uurtje rijden vanaf Malaga. Tot een aantal jaar geleden werd dit wandelpad het dodenpad genoemd. In 2016 hebben ze alle paden veranderd. Je ziet het oude pad nog vaak onder je lopen. Wij begrepen ineens ook waarom dit het dodenpad genoemd werd.

 

Caminito del Rey tips

Kun je het pad Caminito del Rey zelfstandig lopen?

Dat zou kunnen maar wij raden het af. Er zijn weinig parkeerplekken zowel bij ingang Noord als Zuid. Parkeren aan de kant van de weg mag niet en het is ook erg steil. Daarnaast loop je niet rond. Je start bij ingang Noord en eindigt bij Zuid. Je auto staat dan aan de andere kant:-) Wij raden zeker aan om tickets te kopen inclusief een busreis. Wij werden in Malaga bij het busstation opgehaald om 8.30 uur en om 15.00 uur waren we weer terug. Ook is het leuker om met een gids rond te lopen. Wij hadden Ian. Super leuke man. Vertelt leuk, ook voor onze tienerkinderen.

Wij boekten tickets bij Get your Guide. Dat doe ik altijd bij excursies in het buitenland.

 

Caminito del Rey tips

Kun je de kloof op slippers lopen?

100% nee. Er zijn veel paden die bezaait zijn met kiezeltjes. Wij zijn de wandeling gestart bij een restaurant. Daar kun je nog even naar het toilet (als je door de poortjes bent, zijn er geen toiletten meer). Via een tunnel zijn we naar de controlepost gelopen. Bij dit punt krijg je ook de helm (lekker fotogeniek) en instructies over de veiligheid. Ik vermoed dat je niet langs de slagboom komt op slippers omdat er overal bewakers staan te controleren. Daarna begin je te wandelen. Regelmatig stopt de gids om iets te vertellen bijvoorbeeld over de gieren die boven tussen de kloof vliegen. Geen zorgen, ze komen pas naar beneden als er een dood dier beneden ligt. Langzaam wordt het pad een beetje steiler. Je hebt dat eigenlijk niet in de gaten. De gids stops op schaduwrijke plekken en vertelt daar over dit prachtige natuurverschijnsel. Tijdens de tocht is er geen mogelijkheid om iets te eten te open. Aan het einde, als je over de brug bent (dus bij het einde) kom je bij 6 houten huisjes die allemaal wat anders verkopen: broodje hamburger, broodjes, ijsjes, fruit en wat te drinken. Neem dus zelf een klein rugzakje mee met daarin bijvoorbeeld een banaan en wat water. Je krijgt ook 1 flesje water per persoon bij de ingang.

Caminito del Rey tips

helaas mag de helm niet af. ook niet voor foto’s;-)

Is het eng om te lopen?

Ik heb last van hoogtevrees. In het begin vond ik het even wennen maar daarna voelde het vertrouwd. De paden zijn vrij breed. Ook vond ik het erg fijn dat je geen mensen in tegenovergestelde richting tegenkomt. Iedereen gaat dus dezelfde kant op. Wij waren er eind juli, midden in de zomervakantie, maar wij vonden het echt extreem rustig. Ik vermoed dat groepen met een gids een tijdslot moeten reserveren zodat je elkaar niet in de weg loopt. Je bent in totaal zo’n 3-3.5 uur aan het lopen. Het moment dat je op de brug staat, is trouwens maar heel kort. Daarbij waaide het best hard op de dag dat wij er waren. Ik was erg druk met het vasthouden van mijn helm, zonnebril en wilde ook nog een leuk filmpje maken voor Instagram. Tijd om na te denken waar ik op dat moment stond had ik niet. Daarbij is er ook geen weg terug dus je moet wel over de brug.

 

Wij vonden dit echt een supertoffe ervaring. Ook onze 2 tieners van 18 en 13 jaar vonden dit het allerleukste van de vakantie. Geniet van alle foto’s bij dit blog.

 

 

Is Malaga leuk?

Malaga is een super leuke stad in het Zuiden van Spanje. We zijn er nu 2 keer geweest en komen zeker ook weer terug. In Malaga zijn de restaurantjes en barretjes allemaal knap. De stad ligt direct aan het strand. Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen. En…. het eten is niet normaal lekker. Deze keer waren we 6 dagen en dat was eigenlijk 2 dagen te kort om nog even lekker aan het strand te liggen. Je kunt je dus prima een hele week vermaken in Malaga.

 

Voordelen van reserveren bij Get your Guide

 • heb je een vraag dan wordt er snel gereageerd met een antwoord
 • tickets tot 24 uur van tevoren te annuleren
 • goede prijzen
 • de kwaliteit van excursies is geweldig
 • alles rondom je trip is goed geregeld
 • excursies voor elke plek op de wereld boek je hier

excursies boeken buitenland

 

Meer vakantieblogs lezen:

 

 

 

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • het chalet dat we compleet aan het restylen zijn en vanaf eind september 2022 verhuurd gaat worden voor overnachtingen of meetings
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste en koolhydraatarme recepten.