Drie tips voor een onvergetelijke Valentijnsdag

Drie tips voor een onvergetelijke Valentijnsdag

Drie tips voor een onvergetelijke Valentijnsdag

Of je nu net samen bent of al jaren getrouwd bent, Valentijnsdag blijft de dag waarop je elkaar echt eens flink in de watten mag leggen. Dit wordt niet voor niets de meest romantische dag van het jaar genoemd. Tegelijkertijd is het ook de dag die heel veel stress kan geven. Want welk valentijnscadeau geef je? Hoe vul je de dag in? Soms is er angst voor onuitgesproken verwachtingen. Wat als je partner meer verwacht dan jij hebt bedacht? Of andersom? Als hij of zij juist met een heel groots gebaar komt en jij het klein wilde houden? Dit maakt het er niet makkelijker op.

Gelukkig zijn er genoeg manieren om deze dag op de juiste manier in te kleuren en de stress te verlichten. Bovenal hoort het gewoon een hele leuke en onvergetelijke dag te worden. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Met de volgende drie tips moet dit zeker lukken.

1.      Let op kleine opmerkingen

In aanloop naar Valentijnsdag is het belangrijk om al op subtiele opmerkingen te gaan letten. De meeste mensen doen dit erg onopvallend en soms zelfs zonder dat ze dit zelf door hebben. Soms communiceren we zonder dat we hier zelf bij stil staan. Let dus goed op eventuele achteloze opmerkingen die worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de opmerking dat jullie al lang niet meer samen zonder de kinderen zijn weggeweest of dat hij zo graag een keer terug naar dat restaurant zou willen. Goed om dergelijke uitspraken op te slaan en te gebruiken op Valentijnsdag.

2.      Plan de hele dag vrij

Hoe vaak komt het voor dat jullie echt samen zijn? Alleen jullie tweetjes? Waarschijnlijk veel te weinig. Dit terwijl dit juist de manier is om echt eens samen te communiceren, weer goed contact te leggen. En dan niet door alleen met elkaar in dezelfde ruimte te zijn, maar door echt de tijd te nemen om belangrijke gesprekken te voeren. Dit brengt jullie dichter bij elkaar en maakt de relatie sterker. Spreek daarom met je geliefde af dat jullie de hele dag vrij plannen.  Kook die avond samen wat lekkers, maak bijvoorbeeld samen sushi en neem echt tijd voor elkaar. Lukt dit doordeweeks niet? Doe dit dan in het weekend en vier Valentijnsdag gewoon wat later.

Hebben jullie samen kinderen? Kijk dan de grootouders of goede vrienden eens lief aan of zij een dagje willen oppassen. Dat geeft meer rust en tijd voor jullie samen.

3.      Doe weer wat extra moeite voor elkaar

Als je al jaren samen bent is het soms wel heel vanzelfsprekend om volkomen op het gemak te zijn bij elkaar. Hierdoor zitten jullie het liefst allebei in een oude joggingbroek met ongekamde haren en een dekentje op de bank. Geen enkel probleem natuurlijk, maar daarom des te leuker om een keer extra moeite voor elkaar te doen. Trek een mooie jurk of een mooi pak aan om de ander te verrassen. Kleed jezelf aan zoals je voor een eerste date had gedaan en doe dit nog eens dunnetjes over.