Een slaapkamer net als in een hotel huize dop

Een slaapkamer net als in een hotel

Een slaapkamer net als in een hotel

Elke keer als ik geslapen heb in een hotel dan kom ik thuis en wil ik mijn slaapkamer een metamorfose geven. Ik vind het sfeertje in een boetiekhotel zo fijn. Zo chill en zo rustgevend. Stoer maar toch ook sjiek. Ik hou ervan. Een nu is het moment aangebroken. We gaan als samengesteld gezin in 1 huis wonen en nu krijg ik eindelijk een slaapkamer net als in een hotel.

Hoe creëer je deze hotel uitstraling slaapkamer

Het eerste waarmee je gaat beginnen is het schilderen van alle muren in een donkere kleur. Het maakt niet uit of dat nu zwart, donkergrijs, groen of blauw is. Als de muren maar donker zijn. Als je alle muren schildert, dan voelt het veilig en geboren. Net alsof je in een nestje slaapt. Ook behang speelt een grote rol in een mooie hotel slaapkamer bij jou thuis. Ik vind het fijn om het behang achter ons bed regelmatig te vervangen. Het is maar een klein muurtje zodat het ook niet zo duur is.

 

Hotel chique slaapkamer behang

 

Onder aan dit artikel vind je shoppingtips.

 

Wat doe je met de ramen en raambekleding

Als je het durft, schilder je de ramen donker. Ik hou van zwarte kozijnen en heb de schilder opdracht gegeven om in onze nieuwe slaapkamer ook de kozijnen zwart te schilderen. Voor de raambekleding vind ik zwarte shutters heel mooi. Dat geeft ook een sjiek gevoel. Het nadeel van shutter vind ik dat er altijd wel ergens een beetje licht door naar binnen komt. Heb al zo vaak shutters gezien maar dat het helemaal donker is, ben ik nog niet tegengekomen. Ik vind gordijnen ook een erg sjiek gevoel geven. Je kunt deze ook nog aan de binnenkant laten “bekleden” met verduisteringsstof. Dan laten ze echt helemaal geen licht door. Mooi vind ik het als de gordijnen ruim vallen.

Een slaapkamer net als in een hotel

 

De accessoires van een slaapkamer net als in een hotel

Als je slaapkamer groot genoeg is, kun je in een hoekje een fauteuil met een tafeltje zetten. Zo ontstaat er een heerlijk leeshoekje. Zet op het tafeltje een mooi lampje in brons of koper. Of achter de fauteuil een mooie staande lamp in een warme kleur. Als je achter je bed mooie grote accessoires ophangt, heb je ook direct een sjiek gevoel. Wij hebben afgelopen tijd veel gereisd en we hebben uit elk land een spiegeltje meegenomen om achter ons bed te hangen. Zo ontstaat een persoonlijke wand achter ons bed. Een oude ladder doet het ook altijd goed in een sjieke kamer.

 

 

Inspiratietips voor een hotel slaapkamer

In december 2019 kocht ik een tiny house op de Veluwe en richtte dat Scandic chique in. Onderaan dit blog vind je shoppingtips voor de gebruikte accessoires.

 

een slaapkamer net als in een hotel

 

Huize Dop heeft een prachtige slaapkamer met donkere muren. Regelmatig wisselt Judith de accessoires van haar slaapkamer.

Een slaapkamer net als in een hotel huize dop

Woonthuis heeft ook zo’n mooie smaak als het op wonen aankomt. Haar slaapkamer is ook prachtig met de donkere muren. Kristel van Leeuwen heeft een mooie webwinkel maar ook een showroom (Natuurlijk Stoer) in een prachtige oude boerderij met allemaal kleine winkeltjes daarbij. Fotocredits: ©Sarah Van Hove, Wonen Landelijke Stijl, editie juni/juli 2011

een slaapkamer net als in een hotel

Ook de kinderkamer van Kristel toen haar zoontje nog jonger was, is een prachtig plaatje.

 

een slaapkamer net als in een hotel Woonthuis

een slaapkamer net als in een hotel Kristel van Leeuwen

Tienerkamer van Fenne: mijn tienerdochter heeft ook donkere muren op haar slaapkamer. Haar muren zijn geschilderd met de kleur Army van VT Wonen. Haar bed is donkergrijs en hierop ligt donkergrijs beddengoed van Zusss. Aan de wand heeft ze gouden en koperen accessoires. Haar gordijnen hebben een mooie koperkleur. Dat maakt alles af in haar tienerkamer.

slaapkamer net als in een hotel Vrouwwatbenjemooi

 

Shoppingtips

  1. dekbedovertrekken voor een slaapkamer net als in een hotel
  2. kalkverf voor de muur op de slaapkamer | wij kozen voor de kleur Black Smoke van Pure & Original
  3. accessoires voor een hotelslaapkamer
  4. gordijnen: Decorette Asten
  5. behang achter het bed: BN WALLS Texture Stories 49101 Brown Dark
  6. vloerkleed: merk Bodilson vintage grey
  7. wandlamp achter het bed: BEPUREHOME Bubble wandlamp glas zwart
  8. staande lamp leeshoekje: BEPUREHOME Dome staande lamp glas zwart
  9. plafondlamp van glas: Lucide
  10. schuifdeur in de slaapkamer: Loftdeur.nl
  11. VT Wonen dekbedovertrek
  12. behang van Graham & Brown of van Elitis (te koop bij de betere behangspeciaalzaak in jouw buurt)
  13. altijd mooi zijn de accessoires slaapkamer als in een hotel van House Doctor

 

 

 

Nog meer inspiratie voor je interieur?