fotostudio bussum Marye zomerzoen

Interview zakenvrouw met pit: Marye van Marye Photostudio

Fotostudio Bussum

Vandaag een interview met Marye van Marye Photography. Marye is eigenaar van een fotostudio Bussum. Hieronder geeft zij antwoord op alle vragen die wij willen weten van deze zakenvrouw met pit.

 

De Woman Within fotostudio shoot is een experience voor vrouwen, waarbij ik haar in haar kracht zet. Door de focus helemaal op jezelf te zetten, laat ik jou zien middels foto’s hoe mooi en krachtig je bent en loopt je vol zelfvertrouwen en energie de deur uit. Empowering your feminine inside en bepaal zelf je pad.

 

Waar komt je ondernemerspassie vandaan om een fotostudio Bussum te starten?

Goeie vraag, ik kom niet uit een ondernemersgezin en ben opgegroeid met: “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Misschien heeft dat me wel benauwd en ben ik op ontdekking gegaan. Ik ben nieuwsgierig aangelegd, ging al jong werken, reizen maken en had de grootste plannen voor mezelf. Ik denk dat het mijn karakter is die het maximale uit het leven wil halen.

 

Hoe heb je de stap genomen om echt ondernemer te worden | fotostudio Bussum?

Eerst deed ik het gewoon naast mijn fulltime baan. Ik begon met interieur styling en later  heb ik mijn eigen dames kledinglabel opgezet. Toen er kinderen kwamen werd het te veel en ben ik op save gegaan en gestopt met het label. Ik vond dat heel moeilijk, maar de timing was gewoon niet ok. Maar na een paar jaar ging het toch weer kriebelen en ben ik langzaam als fotograaf mijn business gaan opbouwen.

 

Wat was de reactie van je familie en vrienden toen je een fotostudio Bussum startte?

 

Omdat ik weinig ondernemers in mijn omgeving had, moest ik het wiel zelf uitvinden. Dat was niet altijd makkelijk en ik heb vaak een sparringpartner gemist. Mijn omgeving vond het leuk voor me, maar begrepen niet altijd mijn drang om te ondernemen.

 

Waarom ben jij ooit ondernemer geworden en heb je fotostudio Bussum gestart?

Ik wil onafhankelijk zijn, ik heb altijd een drang om te presteren gehad en ik bepaal graag zelf hoe, wat en wanneer ik het doe. Dat dekt de landing wel, toch?

 

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Haha, nou de zondag is voor ons heilig. Omdat we de hele week een druk programma hebben, plan ik dan juist niet te veel. Dus de kans is groot, dat je het hele gezin in pyjama aantreft.

 

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Pfff nou onzin dingen waar je in mijn ogen niets aan hebt, zoals goedkoop speelgoed wat binnen no time stuk is. Voor de rest zou ik het niet weten. Eigelijk kan ik heel makkelijk geld uitgeven, maar ben ik ook erg goed in sparen en zuinig zijn.

 

Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Te snel opgeven als je niet gelijk resultaat ziet. Duidelijk je visie/doel bepalen en je niet laten afleiden, vooral niet door anderen.

 

Vind je de balans tussen werk en privé moeilijk? En hoe bewaak jij deze balans zodat je niet altijd met werk bezig bent?

Ja en nee. Ik vind mijn werk heel erg leuk, dus ik doe het graag. Omdat ik vanuit huis werk, kan ik er ook altijd zijn voor de kinderen. Het nadeel ik inderdaad dat je dan soms met twee dingen tegelijk bezig bent. Ik probeer daarom zo veel mogelijk tijdens schooltijden en ’s avonds te werken. Mijn hond Otis is mijn balans van de dag. Iedere ochtend breng ik de kids naar school en rij ik gelijk door naar het bos. Dan loop ik 45 minuten en dat is een heel fijn begin van de dag kan ik je zeggen.

 

Op welke social media kanalen ben jij actief? 

Instagram Marye Photostudio

Facebook Marye Photostudio

LinkedIn Marye Photostudio

Pinterest Marye Photostudio

 

 

  1. Wat is jouw favoriete maaltijd?

Om eerlijk te zijn ben ik zelf geen keukenprinses. Ik heb gewoonweg het geduld er niet voor.

Ik ben ook een hele makkelijke eter en vind veel dingen lekker. Ik vind de gezelligheid veel belangrijker! Een tafel vol tapas, een wijntje en lieve mensen maak je mij het gelukkigst mee.

 

Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit?

Meestal heb ik op donderdag een fotoshoot staan. Eerst breng ik de kinderen naar school en dan gauw weer naar huis. Om 9 uur beginnen we aan de keukentafel met een kop koffie. Daarna volgt de visagie, de fotoshoot en de reveal. Meestal is de ochtend dan al weer om en plakken we er gelijk een lunch aan vast. De ochtendwandeling in het bos met de hond verplaats ik naar de middag en vervolgens haal ik de kinderen weer van school. Ik geniet van zulke dagen, fotoshoots geven mij energie en ik kan er ook zijn voor de kinderen. win-win

 

Wat doe je als eerste als je ’s morgens wakker wordt?

De ontbijttafel klaar zetten en de kinderen uit bed halen. Daarna volgt de koffie.

 

Welke ondernemersboeken kun je andere ondernemers aanbevelen?

Helaas neem ik te weinig tijd om te lezen, dus boekentips zijn welkom! ‘Think and grow rich’, ‘ Master your minst’ en Rich dad Poor dat  heb ik uiteraard gelezen en zijn erg waardevol.

 


Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

O wauw, ik moest het even opzoeken…… Ik zit voornamelijk op Instagram en dat is ruim 2 uur per dag. Best veel! Maar ja ik hou van beeld en het is noodzakelijk voor mijn business.

 

Als je volgende week 1 miljoen zou winnen, zou je dan stoppen met ondernemen?

Nee! Wat ik nu doe, heb ik zo naar mijn hand gezet dat ik er veel energie van krijg. Het is oprecht zo fijn om mensen blij te maken, te laten zien hoe mooi ze zijn en vol energie en zelfvertrouwen weer naar huis te zien gaan. Je zelfbeeld klopt vaak niet en ik hou die spiegel voor en laat je kwaliteiten zien middels prachtige portretfoto’s.

 

Heb je al passief inkomen of droom je hiervan?

Nog niet, maar dat staat zeker op de planning voor volgend jaar!

 

Hoe zorg je voor me-time?

Naast elke dag een boswandeling met de hond, lekker afspreken met vriendinnetjes. De volgende stap is om ook weer actief te gaan sporten, maar ik weet nog niet zo goed wat en wanneer.

 

Wie is jouw grote voorbeeld?

Een groot voorbeeld heb ik niet echt. Ik bewonder sowieso alle financieel onafhankelijke moeders met een onderneming. Het is echt niet makkelijk om; vrouw van, moeder van en onderneemster tegelijk te zijn. En niet te vergeten dat al het privé regelwerk en huishouden 24/7 doorloopt.

 

Zou je graag minder uren willen gaan werken?

Nee, ik heb het voor nu goed verdeeld zo.

 

Haal jij echt omzet uit social media?

Absoluut, Instagram is een fantastisch platform voor een fotograaf om je werk te laten zien.

 

Heeft corona impact gehad op jou als ondernemer?

Zeker! In eerste instantie heb ik een hoop shoots niet kunnen doen, waardoor ik tijd had om goed naar mijn business te kijken. Ik heb besloten om alleen maar shoots te doen die bij mij passen en waar ik energie van krijg. Gek genoeg komen er dan hele mooie dingen op je pad. Zo fijn.

 

Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Lezen doe ik echt te weinig, maar als ik lees dan lees ik functioneel. Boeken over Ondernemerschap, mindset en zelfontwikkeling. En de Vogue Living is mijn favoriete magazine, maar die koop ik eigelijk stiekem alleen voor de mooie fotoreportages.

 

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Ik hou van afwisseling, dus ik zou niet zo gauw voor de tweede keer naar eenzelfde plek gaan. De ingrediënten voor een fijn vakantie zijn voor mij: zon, zee, niet te actief en veel quality time met de kids.

 

Is er een wijze les of nog iets anders die je andere ondernemers kunt aanraden?

Gewoon doen. Ik merk als ik iets spannend vind of niet zo goed weet hoe het moet, dat ik dan in de actie-modus moet komen. Dan vergeet ik mijn angst of twijfels. En achteraf denk ik altijd, dat viel best mee.