Dagje weg gratis

dagje weg gratis met tieners | net over de grens in België

Gratis dagje weg

Vorige week gingen we, met onze zoon van 13, een dagje weg. We zouden net over de grens in België gaan fietsen en aan het einde van de dag een lekkere Belgische friet met een dikke klodder mayo gaan eten. Omdat onze zoon geen e-bike heeft, huur ik er dan eentje voor hem. Zo kan hij toch lekker en hard mee fietsen. Eigenlijk wisten we niet zo goed waar we terecht zouden komen maar de toer was in 1 woord: ge-wel-dig. Vooral omdat we midden op de dag bij iets terecht kwamen dat valt onder de categorie: gratis dagje weg. De fietsroutes in België zijn gemakkelijk en staan goed aangegeven. Ik gebruik hiervoor altijd de app: Routiq. Deze heeft sinds kort ook fietsroutes in het buitenland in de app staan.

Dagje weg gratis

Fietsen in de buurt van Lommel in België: gratis dagje weg

Wij besloten in de buurt van Lommel te gaan fietsen en hadden op Routiq een route van 48 km. gevonden. Eigenlijk bij toeval omdat ik ’s morgens in de auto nog even op het kaartje keek, zag ik de Sahara van Lommel. Had er echt nog nooit van gehoord. We besloten eerst even daar een kijkje te nemen en onze broodjes op te eten met uitzicht op de Sahara. De sahara is een uitgestrekt gebied met: je raadt het al, middenin een grote zandvlakte zoals de Sahara met een grote waterplas. Het lijkt erg verleidelijk om even met je voeten in het water te gaan maar dat mag dus niet omdat het gevaarlijk is. Wij zagen dat de politie ook kwam controleren. Maar de Sahara is wel heerlijk om naartoe te gaan met je gezin. Lekkere lunch mee, een voetbal om een balletje te trappen of om flesvoetbal te doen.

Dagje weg gratis

Wat is er allemaal te doen bij de Sahara van Lommel tijdens een gratis dagje weg

 • wandelroutes: je kunt bij de Sahara een wandelroute lopen met verschillende afstanden. Ook kun je, zoals wij deden, fietsen over de paden. Op sommige plekken is het zand te mul en zul je de fiets aan de hand moeten nemen.
 • voetgangersbrug: de mooie voetgangersbrug verbindt de Sahara met de Blekerheide. Het is een mooie sierlijke brug waar je een prachtig uitzicht op het kanaal hebt met de kano’s en bootjes.
 • uitkijktoren: een bizarre plek om een prachtig uitzicht te hebben. Helemaal als de zon ondergaat.
 • speeltoestellen: tieners zijn over het algemeen niet meer zo dol op speeltoestellen maar ga je met kleinere kinderen dan zullen wij de speeltoestellen overal in de Sahara fantastisch vinden.
 • de Soeverein: hier vind je een grote parkeerplaats waar je gemakkelijk de auto kunt parkeren. Vanaf de parkeerplaats loop je via een bospad de Sahara bij Lommel in.

Dagje weg gratis

Wat is er in de Soeverein te doen?

Sportcentrum de Soeverein is een groot sportcomplex met een buitenbad, een fonteinpark (spray park) tennisvoorzieningen een cafetaria en een mooie brasserie, genaamd De Kantine. Hier kun je dus wel lekker zwemmen en je tieners zullen zich hier ook nog prima vermaken.

 

goedkope uitjes met tieners

 

Meer blogs lezen:

1. dagje weg gratis net over de grens in Duitsland

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.