gratis uitje Gelderland

Tiktok & Instagramproof gratis uitje in Arnhem met tieners

Gratis uitje Gelderland

Wil je er eens een dagje gratis op uit met jouw pubers? Michelle van pUber Bijles heeft speciaal voor jullie een route voor een street art wandeling in Arnhem gemaakt! Helemaal Tiktok- en Instagramproof op pad
voor de mooiste plaatjes! Een museum vinden de meeste pubers saai. Maar street art is wel vet, toch?! Tijdens een street art wandeling in Arnhem ontdek je bijzondere kunstwerken, gewoon in de openbare ruimte. Met Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ en het hippe Modekwartier zit Arnhem vol met creativiteit!

gratis uitje Gelderland

Waar start dit gratis uitje Gelderland

We starten deze route vanaf het Centraal station. Handig als je met het OV naar Arnhem gaan. Komen jullie met de auto? Dan kun je parkeren in de parkeergarage onder het station!

Neem één mobiele telefoon naar keuze en open een navigatie-app zoals Google Maps. Vul steeds de volgende locatie in voor de juiste route. Deze locaties zijn dikgedrukt.

Zodra je het station uitloopt (aan de kant van het centrum) kun je de weg oversteken. Op de hoek van het Stationsplein en de Coehoornstraat zie je een gigantisch vrouwengezicht.

Loop nu richting de Blauwe golven en de Nelson Mandela brug. Onder de brug op de Boterdijk vind je héél veel streetart. Dit is de Wall of Fame, een plek waar legaal kunst gemaakt mag worden. Loop richting de Rijnkade voor nog veel meer graffiti.

Loop nu via het Roermondsplein terug naar het centrum. Het is leuk om kriskras door de binnenstad te lopen. Sla hierbij de rozemarijnsteeg niet over, hier vind je een Galaxy kunstwerk.

Nu kun je via de Varkensstraat naar de Jansstraat lopen. Aan het begin (voor jullie einde) van de varkensstraat vind je een grote zuil die meestal voorzien is van prachtige kunst. Ook vind je in deze straat twee, hoe kan het ook anders, varkentjes.

https://www.zomerzoen.nl/blog/gratis-uitje-gelderland/

Vervolgens lopen jullie richting de Jansplaats naar het Jansplein. In het steegje naast jurkenwinkel Dreamdresses op het Jansplein vind je een wasbeer. Even om ’t hoekje kijken! Loop nu over het Gele Rijdersplein, zo kun je het Jan Dommeringpad bereiken. Hier vind je, goed verstopt in dit kleine straatje, één van de mooiste muurschilderingen van Arnhem!

Nu kun je terug lopen naar het Centraal station in minder dan 10 minuten.

Wil je de dag afsluiten met een picknick in een van de mooiste parken van Nederland? Aan de achterzijde van het station vind je park Sonsbeek. Hier kunnen jullie een kleedje neerleggen of bankje opzoeken en genieten van het mooie uitzicht over de stad.

Geniet samen met jouw pubers van een leuke middag. Terwijl je samen de streetart ontdekt van Arnhem kun je een fijn gesprek aangaan. Veel plezier!

 

Lees over andere gratis uitjes

  1. gratis uitje met tieners net over de grens in Duitsland
  2. gratis uitje in België net over de grens
  3. vakantie met tieners in Nederland

 

goedkope uitjes met tieners