gratis uitje met tieners

Gratis uitje met tieners | net over de grens in Duitsland

Gratis uitje met tieners

Voor alle ouders met tieners, deze tip voor een gratis uitje met tieners. In ons gezin zijn 4 tieners en vandaag gingen de 2 jongens mee een dagje uit. Het is carnavalsvakantie en het weer is perfect begin maart. Een graad of 11 en een stralend zonnetje. Vaak vind ik het best lastig om een uitje met tieners te verzinnen. Misschien herkenbaar maar als ik zeg dat ze een hele dag mogen gamen dan vinden ze dat echt fan-tas-tisch. Als ik zeg dat we ergens gaan wandelen dan hoor ik gezucht en gemopper. Toen ik met deze tip kwam, reageerden ze enthousiast. Wow, dat ben ik niet van ze gewend.  Even iets anders: ben je toevallig op zoek naar een naambord huis?

 

gratis uitje met tieners

Naar het Ruhrgebied voor een gratis uitje met tieners

In mijn iphone heb ik een lijstje met leuke tips die ik ergens lees. Dat kan zijn op internet, in een tijdschrift of krant of ergens online op Instagram of Facebook. Dit had ik al een tijdlang in het lijstje staan. Het lijkt op een achtbaan waar je op kunt lopen. Deze achtbaan heet Tiger & Turtle in Duisburg (Ehinger Str. 117, 47249 Duisburg). Nu is Duisburg niet zo’n mooie stad, vind ik om daar verder nog andere dingen te doen dus ik ben in de buurt gaan zoeken naar andere uitjes.

gratis uitje met tieners

goedkope uitjes met tieners

Tiger & Turtle Duisburg | Ehinger Str. 117, 47249 Duisburg

Ik vond dit er wel spectaculair uitzien en onze 2 tieners ook. Het staat overal in Duisburg aangegeven maar als je het bovenstaande adres volgt dan kom je er ook. Parkeren is gratis in de wijken rondom het grote bouwwerk. Wij hadden lekkere broodjes bij de Duitse bakker onderweg gekocht en ik had beleg van thuis meegenomen. Bij Tiger & Turtle aangekomen hebben we eerst lekker gepicknicked en wat gedronken. Zo hoefden we niks meer naar boven te sjouwen. Het is even zoeken maar dan vind je al snel het pad dat naar boven gaat. Neem voor de zekerheid een mondkapje mee. Er staat dat het verplicht is maar niemand heeft het op. Wij gingen dus in de voorjaarsvakantie en het was super rustig. Het is een flink bouwwerk waar je prachtige foto’s van kunt maken. De jongens vonden het een aanrader.

 

Kasteel Landsberg Ratingen

Onderweg naar onze volgende stop komen we langs dit kasteel, we stopten en ik zocht even op Google naar Kasteel Landsberg Ratingen. Klik op de link als je meer wilt lezen hierover. Wij hadden te weinig tijd maar anders waren we zeker even door de tuinen gelopen. Op naar onze volgende stop:

 

Kettwig | gratis uitje met tieners

Het oude stadje Kettwig stond ook op ons lijstje vandaag. Het is niet zo ver rijden vanaf de Tiger Turtle in Duisburg. Kettwig ligt aan het water en is een prachtig oud stadje. We hebben heerlijk rondgelopen. Een stuk langs het water en door het stadje weer terug. Je krijgt meteen een vakantiegevoel door de leuke oude huisjes. Er zijn talloze restaurantjes, ijswinkeltjes en andere leuke winkeltjes met souvenirs.

Al met al was het een hele fijne dag met de tieners en hebben we toch zo’n 10.000 stappen gelopen en het erg gezellig gehad.

 

gratis uitje met tieners

 

Ons volgende uitje:

Dat hebben we net geboekt voor de volgende vakantie. Wij boekten tickets naar Malaga via Transavia. Ik boek altijd rechtstreeks bij de airline. We hebben aan het begin van de coronacrisis tickets geboekt via Vliegwinkel naar Bangkok. Het heeft ons echt 1.5 jaar gekost om het bedrag van de tickets (€ 2800) terug te krijgen. Sindsdien boek ik rechtstreeks. Lees hier meer tips over een dagje weg met het gezin.

 

Boek hier rechtstreeks een vakantie met Transavia

 

 

 

Lees over andere gratis uitjes

 

  1. gratis uitje in België net over de grens
  2. vakantie met tieners in Nederland
  3. Instagram- & Tiktok streetartwandeling in Arnhem (Gelderland)

 

 

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.