Handbagage tips

geen stress bij drukke bagagebanden | tips om relaxed op vakantie gaan

Handbagage tips

Waar ik voorheen regelmatig een paar dagen buitenland met het vliegtuig boekte, denk ik nu wel 3 keer na met de enorme wachtrijen op de vliegvelden. Wat een drama hé? Je zou maar 4 uur in de rij hebben gestaan om alsnog je vlucht te moeten missen. Vorige zomer vloog ik 3 keer. Eind mei ging ik met mijn dochter naar Valencia, daarna vloog ik naar Marbella en eind augustus nog een keer naar Javea. It is Spain last year for our family. Ik heb een aantal handbagage tips die jou wellicht kunnen helpen om er toch elke dag leuk uit te zien in je vakantie maar waarbij je de enorme wachtrijen kunt omzeilen.

 

Enorme fan ben ik van packing cubes. Ik hou van een gestructureerde koffer. Dus deze gaan altijd mee.

 

Dit jaar vlieg ik in mei naar Noorwegen voor een rondreis vanuit Bergen Noorwegen, in augustus naar Bali, in oktober naar Mallorca en met oud&nieuw staat Dubai op de planning. Wat ik gedaan heb voor mijn reis naar Noorwegen is het volgende: zoek op Google Schiphol security tijdslot. 3 Dagen voor je vertrek kun je daar een tijdslot reserveren voor jezelf en jouw gezinsleden. Echt super handig vond ik dat. Ik heb wat tips voor je op een rijtje gezet voor handbagagekoffertjes. Van budget koffertjes tot sjieke koffers.

 

 

 

 

Handbagage meenemen tips

Vaak vlieg ik met Transavia. De regel is daar dat 70 handbagagekoffers in het vliegtuig mee kunnen. Daarbij mag je ook een behoorlijke tas of rugzak meenemen in het vliegtuig. Hoe werkt dit systeem? Bij Transavia kun je tijdens of na je boeking aangeven dat je handbagage mee wilt nemen in het vliegtuig. Je betaalt daar per persoon per vlucht € 10 of € 15 voor. Ik heb dat bedrag er graag voor over. Je hebt dan ook direct priority boarding. Dus je mag als eerste het vliegtuig in. Nou hoeft dat laatste niet voor mij, maar het is 1 pakket dat je bij kunt boeken. 70 Handbagagekoffers kunnen mee boven in de opbergvakken. Stel dat Transavia er al 45 verkocht heeft tijdens het boeken, dan is er nog plaats voor 25 koffers tijdens het inchecken. De stewart loopt dan rond met 25 stickers en begint bij de eerste in de rij. Heb je een sticker dan heb je geluk. Dan mag je koffer gegarandeerd mee in het vliegtuig. Alle andere koffers na de 25e gaan mee in het bagagevak. Daar wil ik dus, met de drukte op alle vliegtuigen, niet in belanden. Dus ik betaal vooraf dat mijn handbagagekoffer mee mag. Tip: vind je het te duur dan kun je nog overwegen dat je 1 handbagagekoffer meeneemt voor jouw gezin en diegene mag dan als eerste het vliegtuig in en plaatst de koffer in de opbergbak.

 

Tips handbagage inpakken

Een paar dagen van tevoren ga ik nadenken wat ik allemaal mee wil nemen op vakantie. Ik zorg ervoor dat ik er elke dag leuk uitzie. Als ik een week wegga dan neem ik 4 setjes voor overdag mee en 2 voor ’s avonds. Zelf shop ik graag bij Otto.nl waar ze al deze items ook hebben voor een fijn prijsje. Dit zit altijd in mijn koffer:

 

 1. microvezel handdoek / deze gebruik ik op het strand maar ook als ik het koud heb in het vliegtuig

 1. korte broek/bermuda met een bloesje/topje
 2. jurken 3 stuks die ik overdag kan dragen
 3. lange rok met bijpassend topje (het topje kan ik ook weer dragen op de korte broek)
 4. lange jurk
 5. 1 paar strandslippers (fan van Ipanema)
 6. bikini

Tijdens de vlucht draag ik:

 1. sportlegging
 2. witte blouse
 3. wit hempje onder de blouse
 4. lekker warme hoody erop
 5. sneakers aan

 

Tips voor reizen met alleen handbagage

In het vliegtuig draag ik een lange jurk met er overheen een bikerjack of spijkerjasje of bovengenoemd setje met de sportlegging en sneakers. Als ik iets sportiefs ga doen in mijn vakantie, heb ik ook daarvoor een setje bij en de sneakers nemen geen ruimte in mijn koffer in. Die heb ik nl. al aan. De lange jurk is dan ook meteen mijn 2e setje dat ik ’s avonds draag en ik draag er meteen bijpassende slippers/sandaaltjes bij. Die hoeven alvast niet meer ingepakt te worden. Ik kies een tas die ik meenemen in het vliegtuig met daarin paspoorten, mijn ereader, wat te eten, flesje water. Deze tas is ook meteen de tas die ik ’s avonds meeneem als we uit gaan eten. Vaak is het een rieten tas die bij elk setje kleding past. Of mijn nieuwe goudkleurige tas die ook weer leuk is bij mijn goudkleurige slippertjes. Zo matchen mijn schoenen en tas ook altijd en het past bij alles wat in mijn koffer zit.

Kies ik voor de sportlegging dan draag ik de blouse en het hempje ook ’s avonds als het wat frisser is. Samen met mijn slippertjes en een leuke ketting of oorbellen.

 

Tips handbagage inpakken

Als ik mijn handbagage inpak dan leg ik 3 jurkjes op bed en daarna rol ik de jurkjes op. Dat heeft een aantal voordelen. De jurkjes kreuken minder maar je kunt ook echt veel meer in je koffer. Ik heb een koffer van Suitsuit en heb daar tijdens de aanschaf ook meteen hun opbergbags bij gekocht. Super handig want ook daarin kan ik met mijn kledingrolletjes werken.

 

Reis je voor 4-5 dagen?

Toen ik eind mei naar Valencia vloog, heb ik alleen een grote tas ingepakt. De tas op de foto scoorde ik voor een prikkie op Vinted en is van Patrizia Pepe. Mijn favoriete tassenmerk. Op deze manier hoef je niet bij te betalen om je koffer in de bagagevakken in het vliegtuig te plaatsen. Een grote tas mag bij Transavia altijd mee en moet tussen je benen in kunnen staan. Toiletartikelen heb ik niet meegenomen en ook geen zonnebrand. Dat heb ik direct bij aankomst in Valencia gekocht. Waarom alles meenemen als je ook daar bij een supermarkt mini’s kunt kopen? Ook Spanjaarden hebben deo nodig denk ik altijd maar. Dus dat scheelt al. Verder had ik meegenomen:

 1. kortebroek en bijpassende blouse met langen mouwen (we gingen fietsen in Valencia en zo kon ik minder verbranden)
 2. 2 strandjurkjes waarvan 1 kort jurkje en 1 wat langer
 3. ik droeg een lange jurk met spijkerjasje op het vliegveld
 4. bikini
 5. e-reader, oortjes, iphone

Is mijn kleding echt vies of smerig en heb ik niets meer om aan te trekken dan vraag ik in het hotel of ze een wasservice hebben. Vaak is dat geen enkel probleem.

Hele fijne vakantie!

 

Andere blogs die je misschien interessant vindt

 

 1. lange autorit met kinderen
 2. bestrijden mieren
 3. unieke kindernaam | keuze uit 975 unieke kindernamen

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.