Handbagage tips

geen stress bij drukke bagagebanden | tips om relaxed op vakantie gaan

Handbagage tips

Waar ik voorheen regelmatig een paar dagen buitenland met het vliegtuig boekte, denk ik nu wel 3 keer na met de enorme wachtrijen op de vliegvelden. Wat een drama hé? Je zou maar 4 uur in de rij hebben gestaan om alsnog je vlucht te moeten missen. Deze zomer vlieg ik 3 keer. Eind mei ging ik met mijn dochter naar Valencia, volgende week vlieg ik naar Marbella en eind augustus nog een keer naar Javea. It is Spain this year for our family. Ik heb een aantal handbagage tips die jou wellicht kunnen helpen om er toch elke dag leuk uit te zien in je vakantie maar waarbij je de enorme wachtrijen kunt omzeilen.

 

Handbagage meenemen tips

Vaak vlieg ik met Transavia. De regel is daar dat 70 handbagagekoffers in het vliegtuig mee kunnen. Daarbij mag je ook een behoorlijke tas of rugzak meenemen in het vliegtuig. Hoe werkt dit systeem? Bij Transavia kun je tijdens of na je boeking aangeven dat je handbagage mee wilt nemen in het vliegtuig. Je betaalt daar per persoon per vlucht € 10 of € 15 voor. Ik heb dat bedrag er graag voor over. Je hebt dan ook direct priority boarding. Dus je mag als eerste het vliegtuig in. Nou hoeft dat laatste niet voor mij, maar het is 1 pakket dat je bij kunt boeken. 70 Handbagagekoffers kunnen mee boven in de opbergvakken. Stel dat Transavia er al 45 verkocht heeft tijdens het boeken, dan is er nog plaats voor 25 koffers tijdens het inchecken. De stewart loopt dan rond met 25 stickers en begint bij de eerste in de rij. Heb je een sticker dan heb je geluk. Dan mag je koffer gegarandeerd mee in het vliegtuig. Alle andere koffers na de 25e gaan mee in het bagagevak. Daar wil ik dus, met de drukte op alle vliegtuigen, niet in belanden. Dus ik betaal vooraf dat mijn handbagagekoffer mee mag. Tip: vind je het te duur dan kun je nog overwegen dat je 1 handbagagekoffer meeneemt voor jouw gezin en diegene mag dan als eerste het vliegtuig in en plaatst de koffer in de opbergbak.

 

Tips handbagage inpakken

Een paar dagen van tevoren ga ik nadenken wat ik allemaal mee wil nemen op vakantie. Ik zorg ervoor dat ik er elke dag leuk uitzie. Als ik een week wegga dan neem ik 4 setjes voor overdag mee en 2 voor ’s avonds. Zelf shop ik graag bij Otto.nl waar ze al deze items ook hebben voor een fijn prijsje. Dit zit altijd in mijn koffer:

 

 1. handdoek die we in Marrakech kochten. Fijn voor op het strand, maar mijn kinderen slaan die ook wel eens om (als grote sjaal) als we ’s avonds buiten een spelletje doen.
 2. korte broek/bermuda met een bloesje/topje
 3. jurken 3 stuks die ik overdag kan dragen
 4. lange rok met bijpassend topje (het topje kan ik ook weer dragen op de korte broek)
 5. lange jurk
 6. 1 paar strandslippers (fan van Ipanema)
 7. bikini

 

Tips voor reizen met alleen handbagage

In het vliegtuig draag ik een lange jurk met er overheen een bikerjack of spijkerjasje. Dat is dan ook meteen mijn 2e setje dat ik ’s avonds draag en ik draag er meteen bijpassende slippers/sandaaltjes bij. Die hoeven alvast niet meer ingepakt te worden. Ik kies een tas die ik meenemen in het vliegtuig met daarin paspoorten, mijn ereader, wat te eten, flesje water. Deze tas is ook meteen de tas die ik ’s avonds meeneem als we uit gaan eten. Vaak is het een rieten tas die bij elk setje kleding past. Of mijn nieuwe goudkleurige tas die ook weer leuk is bij mijn goudkleurige slippertjes. Zo matchen mijn schoenen en tas ook altijd en het past bij alles wat in mijn koffer zit.

 

Tips handbagage inpakken

Als ik mijn handbagage inpak dan leg ik 3 jurkjes op bed en daarna rol ik de jurkjes op. Dat heeft een aantal voordelen. De jurkjes kreuken minder maar je kunt ook echt veel meer in je koffer. Ik heb een koffer van Suitsuit en heb daar tijdens de aanschaf ook meteen hun opbergbags bij gekocht. Super handig want ook daarin kan ik met mijn kledingrolletjes werken.

 

Reis je voor 4-5 dagen?

Toen ik eind mei naar Valencia vloog, heb ik alleen een grote tas ingepakt. De tas op de foto scoorde ik voor een prikkie op Vinted en is van Patrizia Pepe. Mijn favoriete tassenmerk. Op deze manier hoef je niet bij te betalen om je koffer in de bagagevakken in het vliegtuig te plaatsen. Een grote tas mag bij Transavia altijd mee en moet tussen je benen in kunnen staan. Toiletartikelen heb ik niet meegenomen en ook geen zonnebrand. Dat heb ik direct bij aankomst in Valencia gekocht. Waarom alles meenemen als je ook daar bij een supermarkt mini’s kunt kopen? Ook Spanjaarden hebben deo nodig denk ik altijd maar. Dus dat scheelt al. Verder had ik meegenomen:

 1. kortebroek en bijpassende blouse met langen mouwen (we gingen fietsen in Valencia en zo kon ik minder verbranden)
 2. 2 strandjurkjes waarvan 1 kort jurkje en 1 wat langer
 3. ik droeg een lange jurk met spijkerjasje op het vliegveld
 4. bikini
 5. e-reader, oortjes, iphone

Is mijn kleding echt vies of smerig en heb ik niets meer om aan te trekken dan vraag ik in het hotel of ze een wasservice hebben. Vaak is dat geen enkel probleem.

Hele fijne vakantie!