ik wil een electrische fiets kopen

ik wil een electrische fiets kopen | test van een consument

Ik wil een electrische fiets kopen

Een jaar geleden, eigenlijk midden in de corona lockdown was ik dagelijks 10.000 stappen aan het wandelen. Na een aantal maanden had ik de omgeving in mijn buurt wel gezien. In het weekend gingen we dan met de auto een stukje rijden en daar een rondje lopen. Totdat mijn man zei: “ik wil een electrische fiets kopen“. Eerst vond ik dat een super belachelijk idee. Ik en een e-bike. Echt niet! Dat vond ik voor mensen boven de 60. In juni dat jaar gingen we een weekendje weg naar een mooi Fletcher hotel. In het hotel verhuurden ze e-bikes en mijn man zag zijn kans en huurde 2 fietsen. Toen moest ik wel.

 

Mijn eerste ervaring met een e-bike

Die dag fietsten we 69 km over de Sallandse Heuvelrug. Ik vond het echt fantastisch. De route was glooiend en dat fietste ik met mijn e-bike echt super gemakkelijk. En zeg nou zelf. 69 km op 1 dag fiets ik niet met mijn gewone fiets hoor. Maar ik wilde het nog niet tegen mijn man vertellen want dan wist ik wel wat er ging gebeuren. Een week later zouden we bij de fietsenwinkel staan;-)

Toen ik bij thuiskomst aan mijn kinderen vertelde over mijn ervaring met een electrische fiets merkte ik dat ik toch wel erg enthousiast was. En ik was inderdaad “om. Ik wil een electrische fiets kopen.

 

Mijn eisen | ik wil een e-bike kopen

 • accu niet erg zichtbaar (dus geen accu achterop)
 • fietsrekje moest voorop kunnen want dat maakt de fiets sportiever
 • bijzondere kleur die niet iedereen heeft
 • er moet een hippe fietstas mee kunnen die ik niet als rugzak of schoudertas draag

 

Het testen van e-bikes

 

Stella

Als eerste vroeg ik een brochure op van Stella. Die had ik al super snel in de brievenbus. Ik vond dat heel prettig om ’s avonds aan de keukentafel rustig, samen met mijn man door de mooie brochure te bladeren en alvast wat voorwerk te doen voordat we gingen testen. We hebben een aantal modellen aangekruist en meteen die avond al een afspraak voor proefritten gemaakt.

 

Voordelen Stella

 • testrit centra op heel veel plekken in Nederland
 • service aan huis als je fiets kapot is
 • veel verschillende modellen
 • vooraf in een brochure bekijken wat jij een mooi model vindt en daarna testen bij een testritcenter

 

 

Gratis brochure van Stella

Vraag een brochure aan van Stella

 

Gratis brochure en kans op een GRATIS e-bike

Vraag de gratis brochure aan en maak kans op een e-bike!

Gazelle

Tijdens ons weekendje-weg hebben we een gloedjenieuwe Gazelle e-bike getest. Deze fietste echt super lekker en mijn ouders hebben ook een Gazelle e-bike. Daar wist ik al van dat het oerdegelijke fietsen zijn. Wat me verder aansprak bij Gazelle is het volgende:

 

 • keuze uit ruim 70 modellen
 • binnen 2 weken geleverd
 • 10 jaar garantie op het frame
 • ruim 1000 servicepunten door heel Nederland
 • 1 jaar gratis pechhulp onderweg
 • 5 Gazelle experience centers door heel Nederland in Waalwijk, Amersfoort, Dieren, Nijmegen en Groningen

 

Minder prettig was onze ervaring bij de Gazelledealer vlakbij ons. Ik ben daar 3 keer in de winkel geweest. De eerste keer moest ik bijna 2 uur wachten, de tweede keer een uur en de derde keer ben ik omgedraaid toen ik de rij voor me zag. En dan ook echt staand wachten hé. Nergens een tafel om een kopje koffie te drinken. Dat mocht in die tijd nog gewoon. Maar hoe mooi de fietsen ook zijn. Die service was ik snel beu.

 

Qwic

De volgende test was op een Qwic e-bike. In ons dorp zit een Qwic-dealer en daar kregen we goede uitleg en mochten we een proefrit maken op een Qwic-fiets. Wat een mooi model. Ook super fijn dat de accu geïntegreerd zit in de stang voor zodat het wat minder op een electrische fiets lijkt. Tijdens mijn proefritje zag ik ook mensen kijken zo van: “is het nu een e-bike of toch niet”. Dat vond ik dan ook wel weer prettig.

Voordelen van een Qwic:

 • minder modellen dus ook minder keuzestress
 • accu in de stang
 • bijzondere kleuren die niet iedereen heeft
 • kleinere dealers in dorpen waar persoonlijk contact voorop staat

ik wil een electrische fiets kopen test

 

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een Qwic en mijn man voor een Stella. Met allebei de merken hebben we een super goede ervaring en zouden we zo weer kopen. Het grote voordeel van Stella is dat ze aan huis komen. Als er geen Qwicdealer in onze woonplaats zou zitten, zou ik voor Stella gekozen hebben. Simpelweg omdat zij een fantastische service hebben door heel Nederland.

 

Wat ik wel als tip mee wil geven. Stel het kopen van een e-bike niet te lang uit. Het voorjaar is de allerbeste tijd. E-bikes zijn echt mateloos populair in Nederland. Elk merk laat een aantal fietsen produceren. Meer kan niet omdat de productiecapaciteit vol zit. Vorig jaar sprak ik een aantal mensen die een e-bike wilde bestellen in augustus en september. Je hebt dan weinig keuze uit verschillende modellen. De meeste zijn dan al lang uitverkocht en dan is het voor het merk en de dealer weer afwachten wanneer de nieuwe voorraad komt (en dat is meestal in het voorjaar).

Dus ben je echt op zoek naar een e-bike. Vraag de brochure aan zoals die van Stella, plan je proefrit en ga vooral heel veel plezier hebben van je fiets.

 

Meer lezen:

 

 

Klik hier voor de winkel waar ik veel koolhydraatarme producten koop

 

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.