Instagramwaardige hotspots in Zuid-Duitsland

Instagramwaardige hotspots in Zuid-Duitsland | 5x

Instagramwaardige hotspots in Zuid-Duitsland

Het is midden januari en onze reis naar Marokko is over minder dan een week. Ik lig in bed met hoge koorts en een longontsteking. Mijn koffer staat al een paar dagen te wachten om ingepakt te worden. Elke keer als ik naar de badkamer strompel zie ik mijn koffer staan in de hoek van de slaapkamer. De dag van vertrek komt steeds dichterbij en nog steeds lig in bed en zie het echt niet zitten om in deze toestand een vliegtuig in te gaan. We besluiten onze reis naar Marokko te annuleren.

Omdat we allebei vrij genomen hebben, willen we toch wel graag een paar dagen weg. We besluiten om, zodra ik 12 uur koortsvrij ben, toch nog iets te boeken. Langzamerhand begin ik er een beetje zin in te krijgen en de druk om beter te moeten zijn voordat ik in het vliegtuig stap, is nu weg. We besluiten om naar Zuid-Duitsland te gaan. In mijn telefoon heb ik allemaal leuke tips staan en deze hoteltip stond al een tijdje op mijn lijstje. Omdat er een gaaf zwembad (buiten) bij zit, besluit ik bij OTTO nog een tankini te bestellen. Je kent ze wel: een zwembroekje en dan een topje daarbij. Uiteindelijk gaan we 2 dagen later dan gepland in de auto onderweg naar Garmisch Partenkirchen. Ik laat je 5 Instagramwaardige hotspots in de buurt zien. Trouwens ook ideaal als je in de zomer een tussenstop zoekt op weg naar Italië of Oostenrijk:

Instagramwaardige hotspots in Zuid-Duitsland

Instagramwaardige hotspot in Zuid-Duitsland: hotel Das Graseck mountain hideaway

De reis naar Garmisch leggen we af in een kleine 7 uur (vanuit Brabant) met een kleine stop op de heenweg. Het mooie hotel Das Graseck mountain hideaway ligt in Garmisch Partenkirchen en je kunt het hotel alleen bereiken met een privé gondeltje. Wij hebben via hun eigen site geboekt en er was een aanbieding inclusief gevulde minibar, elke avond een 5-gangen diner, badjassen, slippers voor in de relaxruimtes, fruit en drankjes en thee in de sauna. Het hotel en hun service is echt fan-tas-tisch. Ik was echt zo blij met het corrigerende badpak dat ik voor vertrek nog bestelde. Het hotel heeft een eigen privéparkeerplaats vlakbij het gondeltje dat je telkens naar boven brengt. De foto hieronder maakte ik nadat we de Partnachklamm gelopen hadden. Aan het einde van de kloof is een wandelpad naar ons hotel.

Instagramwaardige hotspots in Zuid-Duitsland

Instagramwaardige hotspot in Zuid-Duitsland: Partnachklamm

De prachtige kloof is een fantastische wandelroute. Parkeren doe je bij het stadion waar jaarlijks op 1 januari het schansspringen plaatsvindt. Vanaf die parkeerplaats is het nog een stukje lopen. De ingang vind je bij de privéparkeerplaats van het Graseck hotel. De kloof loop je in ongeveer een uurtje. Elke keer als je de hoek omgaat, zul je weer een ander prachtig spektakel zien. De entree was begin 2023 € 8 pp. Zodra je de kloof gelopen hebt, kun je via een pad naar het hotel lopen. Dit is wel een pittig klimmetje.

Instagramwaardige hotspots in Zuid-Duitsland

Telefoonkosten in het buitenland | heel goedkoop

Heb jij een abonnement dat alleen in Europa je 4G of 5G dekt? Dan heb ik iets heel handigs ontdekt. Vroeger kocht je dan in het buitenland een belkaartje bij een telefoonwinkel. Je had dan een nummer uit het buitenland en je what’s app werkte alleen nog. Maar bv. bij het bekijken van je bank moest je dan je Nederlandse sim-kaartje in de telefoon stoppen en daarna weer je buitenlandse sim-kaartje.

Dat is nu verleden tijd met een e-sim. Het werkt als volgt:

 1. klik op deze link voor elk land ter wereld
 2. check of jouw telefoon voldoet aan de eisen
 3. vraag de e-sim aan met de link uit 1.
 4. je betaalt en dan krijg je na een paar minuten een code die je kunt scannen (je maakt een foto met je telefoon en dan komt er een link in te staan)
 5. nu zitten er in je telefoon 2 sim-kaarten
 6. je nieuwe sim-kaart zet je aan zodra je in het land van bestemming bent

Instagramwaardige hotspot in Zuid-Duitsland: Eibsee

De Eibsee had ik al een paar keer op Instagram voorbij zien komen. Manlief kon niet geloven dat de kleuren echt waren. Hij was in het begin een beetje sceptisch. Alles is bewerkt hoor. Echt niet…. Deze wandelroute staat echt in onze top 3 van mooiste wandelroutes. Je loopt in 10 kilometer om het meer heen. Soms klim je een stukje dus ben je met een wandelwagen dan moet je hier wel rekening mee houden. Het meer kleurt overal anders en je kijkt uit op de Zugspitze. Parkeren kost € 8 maar je kunt je auto ook bij het gondel/treinstation neerzetten en een heel klein stukje lopen. Dat scheelt je € 3. De foto hieronder maakte Joris vanuit de gondel op de dag dat we naar de Zugspitze gingen. En de kleuren zijn in het echt ook zo mooi.

Instagramwaardige hotspots in Zuid-Duitsland

Instagramwaardige hotspot in Zuid-Duitsland: de Zugspitze

De Zugspitze ligt op de grens van Oostenrijk en Duitsland en is met net geen 3000 meter hoogte de hoogste berg in Duitsland. Al van ver zie je de grote rock liggen. Wij gingen op de heenweg met het treintje. Het station is bij de Eibsee (hotel Eibsee). Op de terugweg hebben we de gondel genomen (dat ging een stukje sneller) en werden we getrakteerd op het prachtige vergezicht over de Eibsee. Het pad dat we gisteren gelopen hebben. Het is best prijzig om naar boven te gaan. Wij betaalden € 51 p/per dag en dan kun je zelf kiezen hoe vaak en met welk vervoermiddel je naar boven en beneden gaat. Parkeren kost € 5 voor een dag.

Instagramwaardige hotspots in Zuid-Duitsland

Kasteel Neuschwanstein: Instahotspot

Ook zo’n prachtige hotspot. Disneyland Parijs bouwde dit hotel na bij de ingang van hun park. Het kasteel is echt sprookjesachtig. Je kunt naar boven lopen. Dat duurt ongeveer 45 minuten. Wij besloten met de koets en de paarden te gaan. Omhoog ben je € 8 kwijt en naar beneden € 4. Wij hebben naar beneden gelopen in ongeveer 10-15 minuten. Parkeren kost € 10. Je kunt ook kaartjes online kopen om in het kasteel te mogen kijken. Wij hoorden echter dat ze nog steeds aan het verbouwen zijn en dat je maar in 3 kamers mocht kijken. Wij besloten daarom geen kaartje te kopen om in het kasteel te kijken.

 

Hoewel het geen treinreis door Marokko werd, hebben we ultiem genoten van deze vakantie.

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste en koolhydraatarme recepten.