interieurstyliste landelijk interieur in Brabant

interview met landelijk interieurstyliste Kristel van Leeuwen van Woon(t)huis

interieurstyliste landelijk interieur in Brabant

 

  1. Wil jij voor je (nieuwe)huis de perfecte sfeer en inrichting maar weet je niet waar en hoe je moet beginnen?
  2. Weet jij wat je mooi vindt maar is het je een raadsel hoe dit naar jouw huis te vertalen?
  3. Ik help je als interieurstyliste landelijk interieur in Brabant graag bij het maken van de juiste keuzes voor een interieur waarin jij heerlijk thuis kunt komen?
  4. Mijn passie ligt voornamelijk in het creëren van interieurs warme, stoere en sfeervolle interieurs en ben inmiddels expert in de landelijke woonstijl.
  5. Bij elk nieuw project is er uiteindelijk één ding het allerbelangrijkste, namelijk een huis wat jou elke dag veel woongeluk geeft!

 

interieurstyliste landelijk interieur in Brabant

Waar komt je ondernemerspassie vandaan om te gaan werken als interieurstyliste landelijk interieur in Brabant?

Omdat ik mijn liefde voor interieur en creativiteit niet kwijt kon in mijn baan in de zorg ben ik een interieur opleiding gaan volgen naast mijn werk. Ik ging daarnaast ook één dag per week stage lopen bij mijn broer. Hij werkte al als interieurontwerper vanuit huis. Toen ik mijn diploma op zak had was het vervolgens een logische stap om voor mezelf te beginnen. Graag wil ik ook nog een nieuwtje vertellen. Je kunt nu op mijn website een gratis interieurcheck landelijk interieur van 30 minuten aanvragen.

 

Hoe heb je de stap genomen om echt ondernemer te worden

Nadat ik me in september 2007 had ingeschreven bij het KVK voelde ik me nog niet echt ondernemer. Ik was nog altijd in vaste loondienst in de zorg. De jaren erna ben ik in stappen steeds minder in loondienst gaan werken zodat ik meer tijd kreeg voor mijn onderneming. Pas in maart 2016 ben ik volledig voor mezelf gaan werken en voelde in me echt ondernemer.

 

Wat was de reactie van je vrienden en familie om te gaan werken als interieurstyliste landelijk interieur in Brabant

 

Vanuit mijn familie heb ik altijd alle medewerking gekregen om mijn eigen weg in te slaan. Waarschijnlijk omdat iedereen zag dat hier duidelijk mijn passie lag en na al die jaren nog steeds ligt.

 

interieurstyliste landelijk interieur in Brabant

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

Mijn zoon, onze Grote Zwitserse Sennenhond Thez en ik.

 

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

Aan dingen die je ‘niet ziet’ maar wel nodig hebt. Zo heb ik onlangs zonnepanelen laten leggen op mijn dak. Dat geld had ik eerlijk gezegd liever aan iets leukers uitgegeven.

 

Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

Een baan vinden als styliste in een bedrijf is lastig. Ik wilde niet in een grote woonwinkel gaan werken maar zelf bepalen hoe ik het vak zou gaan uitoefenen. Dat was niet meteen een heel bewuste keuze maar is zo gelopen…

 

Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

Ik heb mezelf moeten leren om commercieel te zijn. Dat leerde ik niet in mijn opleiding. Dus offertes maken waarin staat wat je gaat doen zodat er achteraf geen onduidelijkheden zijn over de factuur.

 

Vind je de balans tussen werk en privé moeilijk? En hoe bewaak jij deze balans zodat jet niet altijd met werk bezig bent?

 

Een goede balans tussen werk en privé is wel eens lastig. In coronatijd werkte ik bijna altijd vanuit huis en liep werk en privé helemaal door elkaar. Dat is nu wat minder omdat ik nu voornamelijk werk vanuit de interieurstudio in Boekel. Maar eigenlijk vind ik het geen probleem dat het zo met elkaar verweven is. Het hoort bij mijn dagelijkse leven!

 

Op welke social media kanalen ben je actief?

Woonthuis op Instagram

Woonthuis op Facebook

Woonthuis op Pinterest

Woonthuis op Linkedin

 

Wat is jouw favoriete maaltijd?

Naast sushi, friet met een snack en pasta’s blijft een pannenkoek met appel, kaneel en poedersuiker toch wel mijn favoriet.

 

Hoe ziet jouw donderdag eruit?

Nadat mijn zoon naar school is ga ik een wandeling maken met Thez. Daarna werk ik in onze interieurstudio in Boekel. Aan het eind van de middag ben ik weer thuis nadat ik eerst een paar boodschappen heb gedaan. Mijn zoon gaat dan sporten en laat ik onze hond nog uit. Als we allemaal weer thuis zijn eten we iets makkelijks. Wat er nog in de (koel)kast ligt of gaan iets halen of soep met brood. De soep maak ik zelf van verse groenten. We eten dan lekker op de bank voor de tv. Heel relaxed en gezellig!

 

Wat doe je ’s morgens als eerste als je wakker wordt?

De wekker nog een keer op snooze drukken en daarna even 10 minuten op insta kijken voordat ik echt mijn bed uit stap.

 

Welke ondernemersboeken kun je andere ondernemers aanbevelen?

Echt ondernemersboeken lees ik niet. Op dit moment wel lesmateriaal van mijn marketing coach.

 

Hoeveel minuten per dag zit jij op social media?

Dat verschilt per dag en week. Soms ben ik een beetje ‘social media moe’ en ben ik er dagen niet veel mee bezig. Terwijl ik een ander moment weer heel actief ben en anderen volg. Ik ben er nog niet consequent genoeg in…

 

Als je volgende week 1 miljoen zou winnen, zou je dan stoppen met ondernemen?

 

Nee zeker niet! Ik wil zo lang mogelijk blijven werken omdat ik het interieurvak of elke dag geweldig vind. En om mensen te helpen bij het realiseren van een fijn (T)huis!

 

Heb je al passief inkomen of droom je ervan?

Momenteel ben ik bezig met het maken van een online programma. Het is bijna klaar en erg benieuwd wat mensen er van gaan vinden. Binnenkort is het op mijn website te vinden.

 

Hoe zorg je voor me-time?

Om op te laden ga ik wandelen met mijn hond, sport ik een aantal keer per week en houd ik héél erg van etentjes en terrasjes met vrienden en familie.

 

Wie is jouw grote voorbeeld?

Ik heb niet perse een groot voorbeeld maar laat me graag inspireren op beurzen en interieurmagazines. Door de samenwerking met mijn broer en schoonzus van AOZ interieur raak ik ook geïnspireerd en wij vullen elkaar ook aan in het creatieve proces van een interieurontwerp. Op social media volg ik ook inspirerende accounts, enkele uit Australië waar met stoere en doorleefde materialen wordt gewerkt maar de algemene sfeer wel rustig en licht blijft.

 

Zou je graag minder uren willen gaan werken?

Ik werk fulltime en dat vind ik prima voor nu. Echt volledig vakantie nemen vind ik nog wel eens lastig, er is altijd wel werk te doen.  Maar het lukt me steeds beter om daar een goede modus in te vinden.

 

Haal je echt omzet uit social media?

Doordat mensen me volgen op Facebook en Instagram krijg ik wel nieuwe opdrachten doordat de interieurstijl hen aanspreekt. Maar ook omdat ze mijn naam via vrienden hebben doorgekregen en op mijn social media zien wat ik doe. Dus de berichten die ik post dragen bij aan een stuk bekendheid in mijn werk en interieurstijl.

Heeft corona impact gehad op jou als ondernemer?

In coronatijd heb ik het juist enorm druk gehad met werk. Veel nieuwe aanvragen die ook een opdracht werden. Ik heb in die tijd niet ‘stil gezeten’.

 

Wat is jouw favoriete boek of tijdschrift?

Natuurlijk het magazine Wonen Landelijke Stijl. Daarvoor maak ik al sinds 2011 stylingreportages die in het blad te zien zijn. Ook mijn eigen huis heeft daar vorig jaar weer in gestaan.

 

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Tot nu toe is dat Mallorca en Ibiza voor de zon, terrasjes en de ontspanning. En in het najaar de `Belgische Ardennen. Heerlijk wandelen met de hond en daarna lekker eten, drinken en spelletjes doen. Met de feestdagen gaan we weer!

 

Is er een wijze les of nog iets anders dat je andere ondernemers kunt aanraden?

Creëer je eigen baan door te doen waar je goed in bent. Dat geeft energie en werkplezier en op die manier daag je jezelf uit om beter te worden in iets wat je graag doet.