interview met powervrouw Geriejanne van Machtigprachtig

interview met creatieve powervrouw Gerriejanne van MachtigPrachtig

interview met creatieve powervrouw Gerriejanne van Machtig Prachtig

Bij Machtig Prachtig vind je passende cadeautjes om jezelf of een ander blij te maken. Van persoonlijke kaartjes tot wenskaarten, en van schrijfwaren tot kalenders. Heb je ook de leuke kinderkoffertjes of broodplanken gezien? Ook vind je hier leuke producten om cadeaus mee in te pakken. Van cadeauzakjes tot stickers tot cadeaulint en vloeipapier.
Alles om van een cadeautje een feestje te maken!

 

 

Waar komt je ondernemerspassie vandaan?

 

Het ondernemen is ontstaan tijdens een bijbaantje. Ik werkte toen in een snoepwinkel en merkte dat het blij maken van klanten mij ook blij maakte. Tijdens het werken ging ik dan dromen over een eigen winkel en hoe dat er dan uit zou gaan zien. Toen ik mijn eigen gemaakte kaarten ging verkopen op markten en aan familie en vrienden kwamen die dromen weer om de hoek kijken. Dat gaf toch een passie en een echt een doel.

 

 

Hoe heb je de stap genomen om echt ondernemer te worden?

 

Ik ben begonnen in eerste instantie op markten. Onder het mom, hobby en dat willen laten zien. Langzaamaan merkte ik dat ik meer wilde en heb toen de stap gezet voor een kvk en een webshop bij mijnwebwinkel.

 

Wat was de reactie van je familie en vrienden?

 

Mijn familie en vrienden waren en zijn nog steeds enthousiast. Mijn man staat er volledig achter en stimuleert me ook. Hij ziet dat het voor mij ook een stukje ontspanning is als ik bijvoorbeeld een kinderkoffertje met naam schrijf of een broodplank tekst geef.

 

 

Als ik op zondagmorgen bij jou aanbel, wie is er dan thuis?

 

 

Als je op zondagmorgen aanbelt dan zijn we eigenlijk vaak allemaal wel thuis. Tenzij we naar de kerk zijn of een wandeling maken in het bos.

 

Waar kun jij geen geld aan uitgeven?

 

 

Ik kan geen geld uitgeven aan sportkleding. Al vind ik wel dat het eigenlijk moet, want iets meer sporten is zo wie zo goed. Maar daar geld aan uitgeven vind ik dan weer zonde.

Waarom ben jij ooit ondernemer geworden?

 

Ik ben ondernemer geworden omdat ik het leuk vind om mensen blij te maken met een gepersonaliseerd cadeautje, een kaartje of een ander kleinigheidje.

Welke fout tijdens je ondernemersbestaan maak jij geen 2e keer?

 

Ik ga niet snel meer zelf de webshop bouwen. Het is niet voor mij weg gelegd en ik raakte er gefrustreerd door. Soms moet je dingen uit handen geven om te kunnen groeien.

Vind je de balans tussen werk en privé moeilijk? En hoe bewaak jij deze balans zodat je niet altijd met werk bezig bent?

 

Soms vind ik balans tussen werk en privé wel lastig. Dat komt misschien ook omdat we beide een bedrijf naast een part-time baan hebben. En daardoor onze dagen niet standaard zijn. Mijn kinderen zetten me soms verplicht op een halt en dat is dan ook goed.

 

Op welke social media kanalen ben jij actief?

 

Ik ben het meest actief op instagram en daarnaast ook op facebook.

Facebook Machtigprachtig

Instagram Machtigprachtig

 

Wat is jouw favoriete maaltijd?

 

Mijn favoriete maaltijd is een goede pizza met een wijntje. Heerlijk op de vrijdag als start van het weekend.

Hoe ziet jouw dag op donderdag eruit.

 

Mijn donderdag start met een wekker om 6.30u. Dan ook uit bed, kloffie aantrekken. De kinderen uit hun bed halen, ontbijten met kwark en eigen gemixete muesli. Dan om 7.30u de kinderen dag zeggen, ze gaan dan naar de gastouder. Zelf nog even op de bank met een bakje koffie en dan rond 8.30u naar mijn werk. Ik geef dan tot 16.00u les als docent wiskunde. Ga om 16.30u richting huis en haal onderweg de kinderen op. We eten als gezin rond 17.30u. De kinderen gaan in bad na het eten. En dan plof ik op de bank om 19.00u samen met mijn man.

Wat doe je als eerste als je ’s morgens wakker wordt?

 

 

Als ik wakker wordt check ik mijn telefoon. Een berichtje lezen of kijken of er nog bestellingen zijn gedaan. Tenzij een van onze kinderen ons wakker maakt en er bij wil liggen, dan laat ik de mobiel even op het nachtkastje.

 

Welke ondernemersboeken kun je andere ondernemers aanbevelen?

 

 

Ik heb geen idee welk boek. Eerlijk, ik heb er ook geen in de kast over ondernemen.

 

 

Hoeveel minuten zit jij per dag op social media?

 

De ene dag zit ik meer op social media dan de andere dag. Mijn werkdagen als docent ben ik ook echt minder bezig met social media. De andere dagen zit ik er gewoon teveel op.

 

 

Als je volgende week 1 miljoen zou winnen, zou je dan stoppen met ondernemen?

 

Als ik 1 miljoen zou winnen dan zou ik een pand kopen in het centrum van Ede en dan mijn grote droom verwezelijken. Daarnaast ook een nieuwe badkamer laten komen, hahah.

 

 

Heb je al passief inkomen of droom je hiervan?

 

Ik heb geen passief inkomen. Zou wel echt een droom kunnen worden. Ben er nog niet zo mee bezig merk ik.

 

 

Hoe zorg je voor me-time?

 

Me-time vind ik lastig. Wanneer mijn man training geven is en de kinderen op bed liggen is er een soort van me-time. Een fijne vrouwen serie of een goed doordachte serie kijk ik dan graag. Daarnaast vind ik naar de schoonheidsspecialiste ook echt wel lekker hoor. Even daar niks kunnen en gewoon iemand die voor jou zorgt.

 

Wie is jouw grote voorbeeld?

Mijn grote voorbeeld.. Oef dat vind ik een lastige vraag. En heb ik ook niet echt goed een antwoord op.

 

 

Zou je graag minder uren willen gaan werken?

 

Minder uur werken zou ik niet gelijk doen. Ik vind het heel fijn om uit huis te kunnen en mijn eigen ding te kunnen doen. Daarnaast ook even in een andere omgeving en een andere rol te zijn.

 

Haal jij echt omzet uit social media?

Ik haal nog te weinig omzet uit social media. Daar ben ik wel mee bezig aan de hand van een cursus.

 

Heeft corona impact gehad op jou als ondernemer?

 

Corona heeft zeker impact gehad. Maar dan in de positieve zin. De kaarten gingen toen hard in de webshop, even als de kleine brievenbuscadeautjes.

 

Wat is jouw favoriete boek? Tijdschrift of vakblad?

Mijn favoriete tijdschrift is toch wel een woonblad. Heerlijk om interieur te kijken en daar weer creatieve inspiratie uit op te doen.

 

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

 

Een favoriete vakantiebestemming is denk ik toch wel Kroatië, Italië of
Spanje. Lekker de zon, de zee en ook mooie omgeving. Een land waar je
lekker kan wandelen, cultuur op kan doen en ook nog een portie vitamine
d krijgen.

 

Is er een wijze les of nog iets anders die je andere ondernemers kunt aanraden?

 

Een wijze les is dat je soms dingen gewoon moet doen. Maar ook juist dingen uit handen moet geven wanneer het jou niet gelukkig maakt. En daarnaast genieten van de stappen die je dan weer hebt gezet. En blijf daarin jezelf.