Koolhydraatarm avondeten

Koolhydraatarm avondeten | weekmenu

Koolhydraatarm avondeten

Deze week is het buiten erg warm en dan heb ik altijd wat minder inspiratie om lekker koolhydraatarm avondeten te maken. Toen ik hierover vandaag nadacht, bedacht ik me dat er vast meer mensen het lastig vinden wat te eten dat én koolhydraatarm is én lekker is als het buiten heet is. Ik deel met jou mijn weekmenu over mijn diner koolhydraatarm. Bij ons begint de week altijd op vrijdag.

 

Koolhydraatarm avondeten

 

Vrijdag koolhydraatarm avondeten

Vandaag zijn alle kinderen weer thuis en omdat het mooi weer is, gaan we BBQ’en. Ik heb gehakt gehaald dat ik zelf lekker kruid met alles wat ik in huis heb. Ik maak zelf hamburgers door ballen te rollen en die plat te drukken. In mijn keukenkastje liggen ook van die ringen. Super handig voor het maken van mooie hamburgers.. Zo hebben we allemaal hetzelfde formaat. Daarbij heb ik speklapjes gehaald omdat mijn bonuskids dat zo lekker vinden. Ik heb deze gemarineerd in sojasaus van Kikkoman, met een beetje gemberpoeder, uipoeder en knoflookpoeder. Dat heb ik vanmorgen al gedaan. De smaken hebben een hele dag kunnen intrekken. De speklapjes rijg ik aan een satéprikker met stukjes paprika en ui erbij. Voor mij wat minder ui omdat dit erg veel koolhydraten bevat. Ik maak er 2 salades bij. Een simpele salade met komkommer en eentje met spitskool die ik geraspt heb. De kids krijgen een afbakbroodje van de bbq erbij.

Koolhydraatarm brood

Omdat er onder de lezers van mijn blogs veel vraag is naar koolhydraatarm brood zal ik binnenkort mijn recept delen. Ik heb onlangs een nieuwe broodbakmachine op www.debestebroodbakmachine.nl besteld die ik op dit moment aan het testen ben.

 

Zaterdag

Vandaag krijgen we eters en maak ik mijn snel koolhydraatarm recept. Dit recept is echt om je vingers bij af te likken en het staat in 10 minuten op tafel. Echt zo eenvoudig. Mijn gasten denken dat ze risotto eten. Haha het is dus bloemkoolrijst.

Koolhydraatarm recept diner

Zondag koolhydraatarm avondeten

Vandaag is het moederdag en ons samengestelde gezin wil lekker frietjes eten. Nu eten we dat niet zo vaak dus ik vind het een prima idee. Ik bestel bij de cafetaria 1 frikandel speciaal zonder curry en 1 gehaktbal uit de jus. Niet helemaal koolhydraatarm maar ik heb vandaag ook 1.5 uur gewandeld dus dat compenseert weer. En nu hoor ik je denken waarom ik geen curry bestel bij mijn frikandel speciaal. Een tijd geleden prikte ik mijn bloedsuiker voor en na het eten van een frikandel speciaal met curry. Ik schrok me echt rot. Voor het eten 6.3 en na het eten 20.7. In die curry zitten dus echt mega veel suikers.

 

curry zonder suiker

Mijn eigen curry van Action

Sindsdien heb ik mijn eigen curry van Action. Smaakt heerlijk als ik deze meng met een beetje mayo en uitjes. Dus ik neem deze gewoon mee als we ergens iets eten waar ik curry lekker bij vind. Ik eet bij mijn snacks wat komkommer in schrijfjes en wat paprikareepjes.

Als toetje heeft de rest van het gezin ijs en ik eet een plakje van mijn overheerlijke koolhydraatarme peperkoek .

 

Koolhydraatarme ontbijtkoek

 

Maandag snelle lasagne

Het is nog steeds erg warm en ik heb vrijdag voor de hele week onze boodschappen besteld. Ik besluit om de lasagne te maken. Hiervoor heb ik een lasagnepakket besteld. Dit maak ik helemaal zoals op de verpakking staat behalve de lasagnebladen. Die bewaar ik voor als alle kids een keer thuis zijn. In plaats van de bladen gebruik ik repen courgette die ik schaaf met de kaasschaaf. Ik meng nog een beetje cremefraiche door het gehakt met groente en het dekseltje van de lasagneschotel wordt lekker geraspte kaas. Oude stukken kaas bewaar ik altijd en deze hak ik in mijn molentje fijn. Geraspte kaas koop ik nooit omdat er veel zetmeel in zit. Misschien heb je je wel eens afgevraagd waarom geraspte kaas uit de supermarkt nooit klontert. Juist daarom!. Ook maak ik meteen ons avondeten voor dinsdag. Meal preppen vind ik heerlijk. Manlief is morgen wat later thuis en als het dan helemaal klaar staat, dan kan ik eventueel ook eten als ik al trek heb.

Dit hakmolentje is echt mijn meest favoriete keukenapparaat en gebruik ik bijna dagelijks. Noten, kaas of een dressing voor bij mijn salade.

Dinsdag frittata

Omdat ik de groente van het lasagnepakket iets teveel vond voor het aantal personen en ik ook nog wat in de groentela van de koelkast had, maak ik meteen het gerecht voor dinsdag als ik op maandag alle groente voor de lasagne snijd. Ik heb dan toch de snijplank staan en of ik nu 2 of 3 paprika’s in stukje snijd, dat maakt qua tijd bijna niets uit.

Dochterlief is vandaag ook thuis met het avondeten en zij vindt quiche lorraine heel erg lekker. Maar die bodem is killing voor mij. Ik snijd wat prei, paprika en wortel fijn. Eigenlijk dezelfde groentes als in het lasagnepakket. Ik gooi er 6 eitjes bij en een scheutje slagroom. Samen met peper, zout en nootmuskaat klop ik dat met de mixer even luchtig en ik giet het in een cakevorm. Zo hebben we morgen een groente/eischotel die we het lekkerste koud vinden. Vind ik het nu iets te weinig voor morgen dan heb ik altijd 1-persoons porties soep in de vriezer en pak ik die even uit voordat we gaan eten. Ik heb nu nog verse tomatensoep en kippenbouillon. Ik sluit de dag af met een koolhydraatarm toetje.

Koolhydraatarme ijskoffie

 

Woensdag | te lekker beenhamsalade

Vandaag is het weer lekker warm buiten en we eten beenham. Voor mezelf met sla (dit keer uit eigen tuin) en voor de rest met een broodje en sla. Ik maak zelf knoflooksaus door het volgende te mengen:

  1. Belgische mayonaise 2 eetlepels
  2. Soya yoghurt 2 eetlepels
  3. knoflookpoeder naar smaak
  4. verse peterselie (ook die heb ik gezaaid in pot en pluk ik uit eigen tuin)

 

Donderdag

Op donderdag is het bij ons altijd de koelkast-leeg-eet-dag. Elke vrijdagochtend komt de Plus boodschappen brengen. Heel fijn omdat ze ook vlees van de slager verkopen én brood van de bakker en ik dat allemaal gewoon mee kan laten komen met mijn boodschappen. Op donderdag eten we echt alles wat we nog in huis hebben. Op vrijdagmorgen sop ik even snel de koelkast uit en deze kan daarna weer gevuld worden. Vandaag heb ik nog het volgende voor mij dat ik koolhydraatarm kan eten:

  • olijfjes
  • cervelaatworst met weinig koolhydraten
  • stukje kaas
  • komkommer
  • Kesbeke augurkjes
  • Kesbeke uitjes
  • stukje paprika
  • courgettesoep uit de vriezer
  • zelfgemaakte tonijnsalade van Tijn op schijfjes komkommer koolhydraatarm eten met kinderen 

 

 

En dan is het alweer vrijdag en komen de nieuwe boodschappen. Het handige van boodschappen bestellen voor een hele week is dat we zeer gevarieerd eten en dat altijd alles opgaat.

 

Klik hier voor de winkel waar ik veel koolhydraatarme producten koop

 

 

Meer blogs lezen:

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste en koolhydraatarme recepten.