koolhydraatarm eten met kerst

koolhydraatarm eten met kerst | eenvoudige recepten

koolhydraatarm eten met kerst

Elk jaar wil ik met kerst een geweldig mooi en smakelijk diner op tafel zetten maar ik wil er niet teveel tijd mee kwijt zijn om het te maken. De weken voor kerst, eigenlijk vanaf half november, zijn in mijn webwinkel met gegraveerde sieraden topdrukte. Dat kun je misschien wel begrijpen. Dagelijks worden er dan heel veel orders verwerkt om vrouwen op hun allermooiste aan het kerstdiner te laten verschijnen. En natuurlijk verkopen we ook heel veel cadeautjes die tijdens of na het kerstdiner gegeven worden. Deze cadeautjes liggen soms al weken onder de boom te shinen. Met kerst wil ik dan wel graag koolhydraatarm eten maar wil ik niet teveel tijd in de keuken staan. Het leek me leuk om een blog te schrijven met heel veel recepten van andere foodbloggers die bloggen over koolhydraatarm eten met kerst. Ik heb de gerechten ingedeeld in voor-, hoofd- en nagerechten.

 

 

De mooiste tijd van het jaar, is tijd met elkaar!

 

Tafel dekken met kerst

Deze tafeldecoratie kwam ik tegen tijdens het samenstellen van dit blog. Het ziet er erg gezellig uit en je kunt het samen met jouw kinderen maken.

Je vindt deze DIY op het blog van Elsarblog

koolhydraatarm eten met kerst

Voorgerechten koolhydraatarm eten met kerst

 

# Bospaddenstoelensoep

Dit soepje kun je zeker een dag van tevoren maken en is echt koolhydraatarm. Vaak is een paddenstoelensoep gebonden maar ik vond deze koolhydraatarme variant. Je maakt een koolhydraatarme champignonsoep zo.

koolhydraatarme champignonsoep

 

 

# Oesters

Oesters vind ik zo’n lekker luxe gerecht om te eten met kerst of op kerstavond. Dit recept is super simpel. Nou zijn oesters niet helemaal koolhydraatarm als je heel weinig koolhydraten eet per dag maar ik vind het een mooi en simpel recept. En daarbij is het een puur gerecht. Daarom staat het in dit blog van Luuk genoemd.

koolhydraatarm eten met kerst

 

# Paprikasoepje met visspiesje

Toen ik dit recept zag, was ik meteen verliefd. Ik maak zelf heel vaak een paprikasoepje. Onze kinderen zijn er dol op. Maar dit is zo leuk voor de feestdagen door het kleine visspiesje dat er bovenop ligt. Je zou het bv. ook nog met gamba’s kunnen doen. Heerlijk. Het recept van dit koolhydraatarme paprikasoepje vind je hier.

koolhydraatarm eten met kerst

 

# Tartelettes met asperges en spekjes

Heerlijk gerecht dat je als voorgerecht maar ook als hoofdgerecht kunt serveren. Mochten er geen witte asperges meer zijn met kerst, dan kun je natuurlijk ook de groene variant gebruiken. Moest in eerste instantie even kijken toen ik het recept zag, of het wel echt lowcarb is. Maar dat is het echt. Check hier het recept.

koolhydraatarm eten met kerst

 

 

Hoofdgerechten

 

# Salade krans

Deze saladekrans maak ik eigenlijk elk jaar wel een keer met kerst. Het is erg eenvoudig en mijn zoon vindt het leuk om dit recept mee te maken. Ik serveer dit recept bij het hoofdgerecht als salade maar ook bij een borrelplank als bijgerecht. Je vindt deze kerstkrans bij mijn recepten.

koolhydraatarm kerstrecept

 

# Pompoenlasagne met champignons (vegan)

Dit gerecht is prima vooraf te maken zodat je het net voor het kerstdiner alleen maar op hoeft te warmen. Dat is zelfs nog lekkerder omdat de smaken dan lekker door elkaar heen getrokken zijn. Wil je toch iets van vlees serveren dan kun je dit apart op tafel zetten. Het recept van deze pompoenlasagne vind je hier.

koolhydraatarm eten met kerst

 

Nagerechten koolhydraatarm eten met kerst

# Cappuccino koolhydraatarm

Een lekker koffietje om je kerstdiner af te sluiten. Ik maak altijd deze cappuccino koolhydraatarm. Foto is ooit gemaakt toen ik in het tijdschrift Flair stond met ons huis. Dit is mijn hand;-) Gave foto hé?

cappuccino koolhydraatarm vrouwwatbenjemooi

# Chocolade truffels

Ook dit recept staat bij ons elk jaar wel een keer met kerst op het menu. Altijd lekker om een heerlijke bonbon bij een kop koffie of thee te eten. Het recept is heel gemakkelijk al een dag van tevoren te maken.

Het recept van koolhydraatarme bonbons vind je hier.

Slagroomtruffels koolhydraatarm

 

Wil je meer koolhydraatarme recepten voor de feestdagen lezen? In dit speciale kerstblog een verzameling.