koolhydraatarm kerstrecept | in 5 min. klaar
Koolhydraatarm kerstrecept
Elk jaar is het de weken voor kerst hollen en niet stilstaan. Voor mijn webwinkel met naamcadeaus en gegraveerde sieraden KusTerug ben ik erg druk vanaf half november. Eigenlijk het moment dat sinterklaas weer in het land komt. Met kerst wil ik vaak toch wel gezellig koken omdat we de rest van het jaar al regelmatig gourmetten;-). Ik heb dit jaar een super gemakkelijk koolhydraatarm kerstrecept gemaakt dat ik als voorgerecht ga serveren. Maar je kunt het bv. ook bij je hoofdgerecht op tafel zetten. Dan zou ik een warme groente maken en deze als koude groente serveren. Ook is het een heerlijk tussengerecht maar kun je het ook gebruiken bij een hapjesplank. Het is echt in 5 minuten klaar en je kunt het aanpassen zoals jij dat het lekkerste vindt. Hieronder geef ik tips om het recept aan te passen.
Ingrediënten voor mijn versie van het koolhydraatarm kerstrecept
- ruccola
- ander soort sla
- mozzarellabolletjes
- bramen
- framboosjes
- ansjovis
- radijs
- goede olijfolie
- parmaham
- Belgische mayonaise
- blender of staafmixer
- mooie ronde platte schaal of een taartplateau
Hoe maak ik dit recept:
Dressing: ik start met het maken van de dressing. Ik heb 10 ansjovisjes, samen met 2 eetlepels Belgische mayonaise en een scheutje van de lekkere olijfolie in mijn blender gedaan. Even goed mixen zodat alles goed door elkaar gemengd is.
In een schaal meng je de 2 soorten sla. Daar giet je de dressing bij en dat meng je samen. Dit laat je even staan.
Dan was ik de bramen en de framboosjes. Ik heb hiervoor gekozen omdat deze het minst in koolhydraten zijn. De zoute smaak van de dressing is heerlijk bij een zoeter vruchtje. Let op dat je niet alle vruchten kunt nemen bij een koolhydraatarm recept. Alleen wat eindigt in het Engels op -berry is goed.
Daarna begint het leukste werk. Het opmaken van de schaal. Je legt sla in een cirkel op de schaal. Daarom is heen ronde schaal ook het fijnste. Als eerste leg je de parmaham tussen de sla met dressing. Daarna de mozzarellabolletjes en zo leg je alles mooi neer tussen de slablaadjes. Als laatste snijd je een radijsje in 6 kleine stukjes en daar eindig je mee.
Inspiratietips voor dit koolhydraatarme recept
- maak dit recept met gerookte zalm rolletjes en kleine garnaaltjes
- maak het recept met gegrilde groente die je af laat koelen
- maak dit recept voor kinderen met een knakworstje, mozarellabolletje en mango (dan is het natuurlijk niet meer koolhydraatarm
Shoppingtips
- mooie garneerschaal
- Braun multiquick (mijn blender)
SMAKELIJK!
Mijn naam is Angeliek en ik blog over
- ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
- stoppen met insuline spuiten
- koolhydraatarm eten
- geweldige hotspots
- mijn reizen
- interieurs
- en mijn 2 kids
Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven.
Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.