Koolhydraatarm koken met kinderen

Koolhydraatarm arm koken met kinderen | Tijn maakt zijn lievelings

Koolhydraatarm koken met kinderen

Tijn is nu 12 jaar en hij houdt enorm van eten. Echt een lekkerbek en zoete dingen vindt hij niet zo. Zijn theorie is dat dit komt omdat ik zwangerschapsdiabetes had tijdens de zwangerschap van hem en dat hij niet gewend is aan zoet. Dat klopt inderdaad. Ik ben ook niet zo gek op zoet en tijdens zijn zwangerschap lette ik echt heel goed op om zo weinig mogelijk zoet binnen te krijgen. Tijn laat deze keer weer zien hoe je heerlijk en gemakkelijk kunt kookhydraatarm koken met kinderen. Dit gerechtje maakt hij regelmatig. Ik hoef dan zelf niets meer te doen. Ook deze foto heeft hij zelf gemaakt. Trots op mijn kanjer.

 

Wat heb je nodig voor dit recept? koolhydraatarm arm koken met kinderen

 

1 pakje gerookte zalm

1 bakje zeewier

roomkaas (de goedkoopste, maar kijk wel naar de koolhydraten)

sushikruiden

een hakmolentje

 

serveerringen


mooie borden

 

Koolhydraatarm koken met kinderen

Tijn begint met het zeewier en doet hiervan flink wat in het hakmolentje. Daar doet hij een grote schep roomkaas bij.  Dat mixt hij door elkaar. Hij kijkt dan goed dat het een stevige massa is. Op de foto is het iets te dun zegt hij. Dan loopt het een beetje uit. Het moet echt wel zo stevig worden als dat de roomkaas in de verpakking is.

Hij zet de serveerringen op een bord en begint met het vullen van de ringen. Een klein laagje van het mengsel op de bodem. De borden met ringen zet hij in de koelkast. Heb je niet zoveel plek in de koelkast dan kun je ook het mengsel op laten stijven in een kommetje en daarna in de ringen doen.

Net voordat we gaan eten, snijd Tijn de zalm in dunne stukjes. Soms koop ik ook wel eens zalmstukjes kant en klaar. Als een jonger kind dit gaat maken, is dat zeker een optie zodat je niet met een mesje hoeft te snijden.

Deze zalmsnippers strooit hij over de ring die hij net voor het serveren van het bord gehaald heeft.

Hij topt het lekkere gerechtje af met deze heerlijke Kameya original  kruiden. Die eten wij overal bij. Zelfs op een gebakken eitje met avocado. Echt heerlijk. Het is niet helemaal koolhydraatarm net zoals de zeewier. Maar het gerechtje is wel gezond en soms is het ook jezelf een paar koolhydraten gunnen.

 

Meer recepten Koolhydraatarm arm koken met kinderen

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.