koolhydraatarm recept met gerookte zalm

koolhydraatarm recept met gerookte zalm

koolhydraatarm recept met gerookte zalm

Gerookte zalm vind ik van de allerlekkerste visjes. Ik eet het dan ook best wel vaak. Moet alleen opletten dat zoonlief de zalm niet ziet liggen in de koelkast want hij vindt dat ook heerlijk. Gelukkig heeft hij nog wel een leeftijd dat hij nog netjes vraagt of hij het pakje mag open maken. Dit koolhydraatarm recept met gerookte zalm maak ik al een jaar of 25. Het was een hele tijd geleden dat we dit aten maar voor mijn verjaardag had ik mijn schoonouders en moeder uitgenodigd en ik had beloofd te koken zoals met kerst. Dit was een perfect voorgerecht. Ik had soep en dit voorgerecht gemaakt en iedereen mocht kiezen. Mijn schoonvader vond het er zo lekker uitzien en nam allebei;-) Hij heeft zitten smullen. Het is een gemakkelijk recept dat je al een dag van tevoren kunt maken.

Ingrediënten koolhydraatarm recept met gerookte zalm

Voor 4 personen

 • gerookte zalm 200 gram
 • roomkaas 2 eetlepels (mag een goedkoop merk zijn)
 • Belgische mayo (kijken naar het aantal koolhydraten) 2 eetlepels
 • verse bieslook
 • peper en zout
 • walnootjes handjevol
 • Hollandse garnaaltjes 1 verpakking
 • huishoudfolie
 • 1 glas of kopje

Hoe maak je dit koolhydraatarm recept met gerookte zalm?

Dit kun je allemaal 1 dag van tevoren maken zodat je op de dag zelf alleen maar de bonbons uit de folie hoeft te pakken en de bonbon mooi op een bordje te leggen. Ik vind dat ook wel lekkerder omdat de smaken dan lekker door elkaar trekken.

Ik gebruik gelijke delen roomkaas en mayonaise. Dat meng ik in een kommetje goed door elkaar. Het is niet lekker als er nog brokjes roomkaas in het mengsel zitten. Dan knip ik met een schaar (ik heb een speciale schaar hiervoor in de keukenlade) bieslook door het mengsel. Hak de walnootjes in grovere stukjes en roer deze door het mengsel. Schep er ook 3/4 van de garnaaltjes doorheen en wat peper en zout. Proef of het mengsel lekker is? Doordat de smaken een tijdje intrekken, wordt het mengsel nog sterker van smaak. Heel soms doe ik er ook nog een druppeltje erythirol doorheen. Dan wordt het iets zoeter.

koolhydraatarm recept met gerookte zalm

koolhydraatarm recept met gerookte zalm

 

koolhydraatarm recept met gerookte zalm

 

koolhydraatarm recept met gerookte zalm

Hoe maak je de bonbon?

Het lijkt misschien moeilijk maar dat is het niet. Je pakt een kopje of glas. Hoe groter de doorsnede hoe groter de bonbon gaat worden. Je spant een stukje huishoudfolie over de bovenkant van het glas. Met je hand maak je een kuiltje. Dan leg je de zalm in het kuiltje. Zorg ervoor dat stukjes overlappen aan de zijkant van het glas en de bodem helemaal bedekt is. Dat wordt straks je bovenkant. Dan schep je met een eetlepel het mengsel erin en je vouwt de bonbon dicht. De huishoudfolie vouw je dicht als een snoepje. Je draait het teveel van folie als een bonbon in elkaar. Dat gaat de koelkast in.

Als je de bonbon gaat eten pak je een beetje sla en je legt deze op een mooi bordje. De zalmbonbon komt erop en aan de bovenkant een paar mooie takjes bieslook en een paar garnaaltjes.

Je kunt dit ook maken met carpaccio of rookvlees of gekookte ham als je eters niet van gerookte zalm houden.

Smakelijk!

 

waar koop ik keto

 

Meer blogs lezen:

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste en koolhydraatarme recepten.