koolhydraatarme tussendoortjes

koolhydraatarm recept wraps

koolhydraatarm recept wraps

Dit heerlijke hapje, koolhydraatarm recept wraps, ontstond spontaan op zondagmiddag toen ik bedacht dat iedereen deze week weer moest werken of naar school moest. Dochterlief vindt het ook lekker om in haar lunchtrommeltje koolhydraatarme hapjes mee te nemen. De laatste tijd heb ik vaak de eimuffins gemaakt en ik was er een beetje klaar mee. Je weet wel…. in een muffinvorm ei met groente doen en dat bakken in oven of airfryer. Dochter vindt die niet zo lekker maar ze houdt wel heel erg van quiche lorraine. Ik dacht: “dat kan ik ook anders maken”.

 

wat heb ik nodig voor koolhydraatarm recept wraps?

  • voor 8 wraps
  • spekblokjes
  • prei
  • 3 eieren
  • wraps van Wecare (Kruidvat vaak een aanbieding)
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • geraspte kaas
  • oven of airfryer
  • boter of olie

 

koolhydraatarm recept wraps

hoe heb ik deze koolhydraatarm wraps gemaakt?

Ik heb een muffinvorm genomen. Deze paste niet in mijn airfryer dus ik heb deze in stukken geknipt. Ooit gekocht bij Action dus het is niet zo’n dure;-). De schaar lag toch op het aanrecht dus ik knipte de wraps in vieren en vouwde deze in de opening. De spekblokjes bakte ik uit in een pan. Ik gebruikte geen boter. Daarna sneed ik de prei in dunne ringetjes. Ik vulde de wraps met de prei en spekblokjes. Daarna klopte ik de eitjes in een schaaltje en voegde nootmuskaat, peper en zout hier aan toe. Ik houd altijd van lekker veel nootmuskaat maar voeg dit naar eigen gevoel toe. Zet de muffins nu in de oven of airfryer. Ik bakte ze op 155 graden en dan 10 minuten maar kijk zelf even wat de beste temperatuur is voor jou. De laatste 3 minuten heb ik nog geraspte kaas toegevoegd. Dit rasp ik altijd zelf met een mandoline omdat ik geraspte kaas in de supermarkt zetmeel zit (dus meer koolhydraten).

 

Eet smakelijk. Trouwens je kunt deze hapjes ook koud serveren op een borrelplank en ik heb er ook een aantal in de vriezer gegooid en vanmorgen ontdooid. Dat is dadelijk mijn lunch en dat gaat echt prima.