toetje koolhydraatarm met aardbei

Koolhydraatarm toetje met aardbei

Koolhydraatarm toetje met aardbei

Deze week is het week van suikervrij eten. Daarom heb ik een koolhydraatarm toetje met aardbei online gezet. Dit toetje eet ons gezin heel erg vaak. Iedereen van jong tot oud smult ervan maar ze weten niet wat ze eten;-) En dat is meteen het mooie van dit toetje. Je hebt heel veel gezonds binnen na het eten van een schaaltje maar je proeft niet wat het is. Of anders gezegd: je denkt echt dat het een soort aardbeienmousse is.  Dit toetje is echt super snel klaar en ik maak het vaak als ik ook iets eet met bloemkoolrijst. Dan maal ik een halve bloemkool fijn in mijn Braun keukenmachine (de kleine variant) en heb ik een halve bloemkool over. Dit is dan een super fijn receptje. Ook om de volgende dag als ontbijt te eten. Psss….. niets zeggen tegen mijn man en kinderen hé?

 

toetje koolhydraatarm met aardbei

 

Ingrediënten van dit toetje koolhydraatarm met aardbei voor 4 personen:

 • 10-12 grote aardbeien
 • 4 aardbeien om te garneren
 • 250 ml kokosmelk uit een blikje (of amandelmelk als je niet van kokosmelk houdt)
 • halve bloemkool
 • eventueel eiwitpoeder of een beetje erythritol
 • eventueel wat kokosvlokjes om te garneren
 • nodig: staafmixer

Hoe maak je dit toetje?

Kook de bloemkool ruim voordat je gaat eten (ik doe het meestal ’s morgens al) gaar en giet het af. Doe de bloemkool in een mengbeker. Voeg de aardbeien, kokosmelk en eventueel eiwitpoeder of erythirol toe. Zet de staafmixer erin. Ik mix het 2 minuten zodat het extra luchtig wordt. Daarna giet ik het in mijn glaasjes of kommetjes en zet het weg in de koelkast totdat we het gaan eten. De aardbeien die ik achtergehouden heb om te garneren snijd ik middendoor en leg ik mooi op de glazen of schaaltjes. Beetje kokosvlokjes er overheen en je toetje is al klaar. Ik krijg meteen weer zin om het te maken. Heb nog een stuk bloemkool liggen van gisteravond.

Het eiwitpoeder zit boordevol gezonden eiwitten. Super gezond bij een koolhydraatarme leefstijl.

 

Shoppingtips voor dit koolhydraatarme toetje met aardbei:

 

Braun staafmixer: de allerbeste en niet duur

Eiwitpoeder / wheypoeder aardbei

Erythirol / suikervervanger / heeft ook de structuur van suiker

De grootste aanbieder van Europa als je koolhydraatarm wilt eten

Wil jij nu meer koolhydraatarme hapjes eten?

Kijk dan eens op onze andere website:

 1. koolhydraatarme sushibowl
 2. koolhydraatarme cappuccino
 3. koolhydraatarm worstenbroodje
 4. of ons andere toetje koolhydraatarm met aardbei
 5. mijn allerlaatste verslaving is dit koolhydraatarme ontbijtje met acai

 

Als je iets koopt via deze linkjes dan verdien ik een klein bedrag hiermee.