koolhdyraatarme chips zelf maken

Koolhydraatarme chips zelf maken | lekker simpel & goedkoop

Koolhydraatarme chips zelf maken

Sinds ik koolhydraatarm eet, ben ik op zoek naar lekkere snackjes voor ’s avonds. Je kent het wel. Rond een uur of 8 zit je voor de tv en heb je zin in iets lekkers. Vaak nam ik dan nog een stukje kaas, worst of komkommer. Of ik vulde een plakje kipfilet met een beetje roomkaas. Al langer was ik op zoek naar koolhydraatarme chips zelf maken. Dit recept is echt super simpel en heel erg lekker.

koolhydraatarme chips zelf maken

Ingrediënten van koolhydraatarme chips

1 stronk boerenkool (ik haal deze op de markt)

olijfolie

soyasaus van Kikkoman

uienpoeder

knoflookpoeder

garnering van sesamzaadjes of sushimix (ik koop deze bij de Sligro maar je kunt deze ook online bestellen. Ook heerlijk door een salade of op een gebakken eitje)

koolhydraatarme chips zelf maken

 

Hoe maak je deze koolhydraatarme chips van boerenkool

Tot het moment dat ik de chips ga maken, bewaar ik de boerenkool buiten. Anders wordt deze heel snel slap als je deze binnen bewaart. Ik rits de blaadjes van de stronk boerenkool. Het mogen best wat grotere stukjes zijn. Deze meng ik in een schaaltje met een beetje olijfolie en de soyasaus en wat uien- en knoflookpoeder. Dat laat ik een uurtje staan. Dan zet ik de oven aan en leg een bakpapiertje op een bakblik. Ik verwarm de oven voor op 180 graden. Daarna strooi ik de boerenkool uit over het bakblik en bak het in een minuut of 8 goudbruin en knapperig. Ik blijf er wel bij staan want het kan snel verbranden.

Ook in de airfryer kun je deze boerenkoolchips maken

Ik was een keer de oven aan het schoonmaken toen ik geen zin had om daarop te wachten. Ik had zo’n zin in de chips dus ik gooide ze in de airfryer. Gewoon in het mandje. Binnen 6 minuten had ik een heerlijk schaaltje chips dat ik opat tijdens het schoonmaken van de oven. Ook weer elke minuut even kijken of ze niet aanbranden.

Zodra ze klaar zijn, strooi ik er wat sesamzaadjes overheen. Maar je kunt ook chilivlokken of sushimix erover strooien. Echt superlekker. Ik serveer deze boerenkookchips ook regelmatig op een hapjesplank. Onze kinderen vinden ze ook lekker.

 

Lees meer:

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.

 

Startpagina gratis