Koolhydraatarme ijskoffie

koolhydraatarme ijskoffie

Koolhydraatarme ijskoffie

 

Dit is echt mijn lievelings op warme zomerdagen. Hoewel ik ook nu het najaar begint, regelmatig geniet van deze koolhydraatarme ijskoffie op dagen dat de zon lekker schijnt. Een instant vakantiegevoel is voor mij dit koffietje, een leesboek en dan ’s middags even op onze loungebank met Ibiza kussens in de tuin ploffen. Deze koffie is echt supersimpel om te maken. En ja…. nog lekker wordt ie met een bolletje vanilleijs maar dan is het natuurlijk niet meer koolhydraatarm.

 

Koolhydraatarme ijskoffie

 

Hoe maak ik een koolhydraatarme ijskoffie?

 1. zet 3 kopjes espresso. Ik gebruik hiervoor de koffieboontjes van de Lidl en heb een Jura koffiezetapparaat. Alle shoplinkjes vind je hieronder. De koffie maak ik iets zoeter met erythirol. Ik doe de erythirol erbij als de koffie nog heel heet is, dan lost deze mooi op. De koffie zet ik in de koelkast om af te koelen. Wil ik mijn koffietje snel drinken dan zet ik de koffie in de vriezer.
 2. als ik de koffie wil gaan drinken, dan maak ik het melkschuim. Van Alpro soya heb je tegenwoordig ook baristo-varianten. Deze schuimen heel mooi op. Op dit moment ben ik weg van de amandelvariant. Deze schuim ik op met mijn nieuwe melkopschuimer met USB-aansluiting.
 3. haal de koffie uit de koelkast of vriezer en doe een paar ijsklontjes bij de koffie. Voor het echte ijskoffiegevoel.
 4. daarna giet je heel voorzichtig het melkschuim erbij.

 

Weet je trouwens waarom ik erythirol gebruik? Als ik zoetjes of zoetstof van een ander merk gebruik, piekt mijn bloedsuiker. Dat heb ik nooit geweten totdat ik stopte met het spuiten van insuline. Ik prikte in het begin 14 keer per dag mijn bloedsuiker en zag tot mijn grote schrik en verbazing dat ik enorm piekte op sommige zoetjes en zoetstof.

Erythirol is de enige zoetstof die geen piek in je bloedsuiker veroorzaakt.

Nog een weetje: wist je dat in melk heel veel melksuikers zitten? Hierdoor gaat je bloedsuiker ook omhoog. Als je koolhydraatarm of keto doet, is het beter om geen melk te gebruiken. Dat wist ik ook niet maar vroeger had ik een ander koffiezetapparaat dat hele mooie cappuccino’s maakte. Na het drinken van 3 cappuccino’s op een dag was ik echt beroerd. Pas daarna wist ik dat ik diabeet ben en dat dit kwam door de melksuikers in gewone melk.

 

 

Smakelijk!

 

Shoppingtips:

 1. Jura koffiemachine met boontjes
 2. melkopschuimer met USB-aansluiting (ik heb die van Inter)
 3. erythirol
 4. goudkleurige onderzetters
 5. koffieglas

 

Wil je weten hoe onze tuin eruit ziet waar ik geniet van deze koolhydraatarme ijskoffie? Ik heb een IGTV opgenomen in onze tuin. Je vindt het filmpje over onze Ibiza tuin hier.

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.

 

Groet Angeliek

 

Note:

 • mocht jij weten wie dit geweldige recept ooit bedacht heeft? Laat het me ajb weten. Ik neem heel graag de bron op in dit recept.
 • als je een product koopt via een link uit dit blog dan ontvang ik een hele kleine vergoeding hiervoor