koolhydraatarme muffins

Koolhydraatarme muffins | eenvoudig recept

Koolhydraatarme muffins

Het basisrecept van mijn koolhydraatarme muffins is eigenlijk altijd hetzelfde en dan maak ik ze elke keer speciaal door er een ingrediënt aan toe te voegen. Eigenlijk was het vandaag de bedoeling om een herfstmuffin te maken. Ik had hele mooie styling props (waarmee de foto heel mooi wordt) gehaald zoals herfstbladeren en eikeltjes. Vanmorgen geraapt in het bos tijdens mijn ochtendwandeling. Zo lekker hé als de temperatuur ’s morgens nog onder de 10 graden is en dan lekker wakker worden terwijl de zon door de bomen piept. Maar goed, dat is een ander verhaal. Uiteindelijk kwam ik thuis na een uurtje wandelen en ging mijn muffinrecept maken. Ik keek in de koelkast en had nog een bakje bosbessen staan die eigenlijk op moesten dus in plaats van de herfstmuffin, werd het een blauwe bes-muffin. Ook heerlijk.

 

koolhydraatarme muffins

Koolhydraatarme muffins recept:

Onderstaande is dus mijn basisrecept wat ik altijd maak.

 • 4 eitjes (als je hele grote eieren hebt, dan zou ik er 3 gebruiken)
 • 125 gram amandelmeel (als je kha eet dan goed kijken naar het aantal kh, dat kan nog wel eens schelen. Hieronder vind je mijn shoppingtips voor amandelmeel)
 • 30 gram gesmolten roomboter ongezouten
 • 75 gram Alpro soya yoghurt (hieronder heb ik een foto geplaatst van de Alpro yoghurt die ik gebruik met 0 gram kh en 0 gram suikers)
 • 2 theelepels bakpoeder
 • erythirol (check mijn shoppingtips voor erythirol)
 • bosbessen
 • muffinvormpjes
 • bakspray (of wat roomboter en een kwastje)

koolhydraatarme ontbijtmuffins

Hoe maak ik mijn koolhydraatarme muffins met amandelmeel?

Alles hierboven in een maatbeker doen en dan 5 minuten mixen op de hoogste stand zodat de eieren goed luchtig worden. Ik

Ik vind een harde muffinvorm het gemakkelijkste. Het deeg is bij mij altijd redelijk dun en uit een papieren of siliconen vorm, loopt het deeg dan weg.

De muffinvorm spray ik in met de bakspray, heb je dat niet dan kun je ook wat roomboter smelten en met een kwastje de muffinvormpjes in kwasten. Maar deze spray vind ik zo gemakkelijk en handig. Ik wil eigenlijk niet meer anders.

Eerst schenk ik het bakmengsel in de vormen en daarna leg ik per vormpje 5-6 bosbesjes erin. Deze druk ik voorzichtig met een vorkje naar beneden zodat ze verdeeld over het vormpje liggen. De bosbessen gaan wat uitlopen tijdens het bakken. Dat maakt dat het deeg niet droog wordt.

De oven verwarm heb ik inmiddels voorverwarmd op 185 graden. Ik heb een nieuwe stoomoven dus ik zet deze altijd iets koeler (op 180 graden nu). Ik heb gemerkt dat dit beter gaat met mijn recepten, maar heb je een oven die wat ouder is dan zou ik 185 graden aanhouden. Bakken in ongeveer 30 minuten. Na 25 minuten prik ik met een sateprikker erin. Blijft er nog wat aan hangen, dan zijn ze nog niet gaar van binnen.

Smakelijk eten.

 

PS. Ik eet ze dus ook als ontbijtje. Echt heerlijk en dan vind ik het ook lekker om er wat van de Alpro yoghurt overheen te gieten en daar bovenop nog een paar bosbesjes.

koolhydraatarme muffins

Shoppingtips koolhydraatarme ontbijt muffins

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.

 

Groet Angeliek

 

Note:

 • als je een product koopt via een link uit dit blog dan ontvang ik een hele kleine vergoeding hiervoor