Leuke dingen voor een lockdown

Leuke dingen voor een lockdown

Leuke dingen voor een lockdown

Pffff….. alweer een lockdown. De zoveelste op een rijtje. Wat zijn nu leuke dingen voor een lockdown. Soms is het echt lastig om iets te verzinnen waar jouw kinderen blij van worden. Ik weet het zelf maar al te goed met 2 tieners en 2 bonustieners in huis. Op onze social media kanalen hebben wij een oproep geplaatst en we gaan de leukste tips op een rijtje zetten en zullen dit blog steeds blijven aanvullen. Alles staat door elkaar. Uitjes die mogen in een lockdown maar ook dingen die je gemakkelijk online kunt bestellen.

 

Tip 1 van leuke dingen voor een lockdown

Klimduin in Schoorl (Noord-Holland). Nu hoor ik je denken: niet iedereen woont in Schoorl. Maar woon je wel in Noord-Holland of ben je er toevallig op vakantie dan is dit een superleuke tip. Onder aan het duin kun je lekker warme choco met slagroom drinken.

Speelbos Herperduin (Noord-Brabant). In dit speelbos kwamen wij regelmatig met de kinderen. We hebben er in 2020 nog een feestje met mijn ouders gevierd. Het bos is groot genoeg en meestal kun je bij het restaurant aan de ingang van het speelbos wat lekkers kopen.

Speelbos Maasduinen in Well (Limburg). In dit speelbos komen wij nog regelmatig. Picknicktas mee met lekkere dingetjes die ze zelf in de supermarkt uitgezocht hebben.

 

Tip 2 maak een poule in de lockdown

Dit deed ik jaren geleden met mijn vriendinnetje. We pasten elk 2 dagen op elkaar kinderen. Ik had mijn eigen bedrijf al, www.kusterug.nl en mijn vriendinnetje werkte in loondienst. We deden eigenlijk niet eens zo heel veel op zo’n dag. Filmpje kijken, rondje wandelen, lekker lunchen maar gewoon het feit dat ze ander speelgoed hadden, was al prima. Zo kon ik 2 hele dagen op kantoor werken zonder gestoord te worden en mijn vriendin had 2 dagen bij haar werkgever. Heb nog een leuke foto in bad maar ik denk dat de, inmiddels tieners er niet zo blij mee zijn als ik die hier post.

Tip 3 leuke dingen voor een lockdown: maak een thuisbioscoop

Zet op het aanrecht een paar bakjes klaar met lekkere dingen. Geef de kinderen klein geld en maak kaartjes wat alles kost. Plak je ramen af met vuilniszakken of doe de gordijnen dicht. En voila je hebt je eigen thuisbioscoop. Matrassen naar beneden slepen en lekker een hele dag movieday. Dit was echt een gegarandeerd succes in mijn gezin toen mijn kinderen nog kleiner waren en ik er als alleenstaande moeder alleen voor stond. Ik ging ook lekker op een matras liggen. Soms keek ik een film mee, soms deed ik een dutje of las een boek op de ipad.

 

Tip 4 wandel een figuur

Dit zag ik laatst ergens voorbij komen. Hier heb ik me nog niet in verdiept maar ik vond het zo grappig. Lekker in de buitenlucht en dan kijken op de app of het figuur goed is. Ik vind het een beetje lijken op wat we vroeger deden in zo’n kleurboek met nummertjes. Van nummer 1 naar 2 etc.

Klik hier voor wandel een figuur

 

Tip 5 kampeer in de woonkamer

Dit was ook echt zo’n hit in de tijd dat ik een alleenstaande moeder was. Ik kocht een pop-up tentje en zette dat op in onze woonkamer. Ze deden spelletjes in de tent, kleuren, eten. Alles wat niet meer leuk was in de speelgoedkast werd weer uit de kast gehaald voor in de tent. Zoveel plezier met een tentje gehad. Op de foto zie je Tijn, inmiddels een tiener op de middelbare, in zijn tentje.

Tip 6 tiener tip

Vorige week kocht ik dit boek als kerstcadeautje voor mijn 17-jarige dochter. Ze was er ongelooflijk blij mee. Het lag al een paar dagen in onze keuken en toen zaterdag bekend werd dat er ook een lockdown voor de middelbare school kwam, heb ik het haar gegeven. Ik ga het zelf ook lezen. Mijn zoon van bijna 13 gaat vandaag een ander boek uitkiezen. Ook hij leest regelmatig. Niet heel graag maar als hij eenmaal aan het lezen is, vindt hij het wel heel fijn.

Tip 7 plan een foodtocht

Dit is ook een leuke en hebben wij vorig jaar meerdere malen gedaan. Plan een wandeltocht in een andere stad en zoek uit welke tentjes open zijn. Zo hadden wij een soort van picknick. We begonnen met warme choco, daarna een tosti of lekker broodje en bij het laatste adresje een wafel met slagroom. Ga dat komende week weer een keertje doen. Een snackbar is overdag altijd wel open en ook zijn er weer oliebollenkramen. Zo heb je toch wat aan beweging gedaan, heb je een lekkere lunch en ben je toch al snel 2-3 uurtjes aan het wandelen met de tussenstops erbij.

 

Tip 8 Pokemons vangen

Leuk om ook elke dag even te bewegen en ook nog de leuke poppetjes te vangen. Wij reden daar ook wel eens voor naar een ander dorp of stad. Dan is de beleving net weer anders.

 

Tip 9 fototocht

Misschien leuk om met een paar moeders te doen. Iedereen maakt foto’s in de eigen wijk/straat. Daarmee maak je dan een fototocht. Je kunt de foto’s printen en ze belonen als ze het goed gedaan hebben.

 

Tip 10 beelden- of graffitiroute

Loop een beelden, kunst of graffittiroute in jouw eigen stad. Dit heb ik vorig jaar ooit gedaan met mijn bonuskids in Helmond. We kwamen op plekjes die we niet kenden en ze vonden het allebei erg leuk om de beelden te zoeken en even te kijken wat het precies was.

 

 

Tip 11 kasten opruimen

Minimaal 1 keer per jaar ruimen wij samen kasten op. Mijn dochter doet het zelf. Mijn zoon help ik. De kleding zetten ze zelf op Vinted met hun eigen telefoon. Als ze het verkopen mogen ze het bedrag zelf houden en daarvan een spel voor de PS of wat anders kopen. Mijn dochter vindt het fijn om dan weer wat andere kleding te shoppen en kan echt uren kijken en zoeken in online winkels naar het leukste jurkje. Zo heb je meteen de kasten opgeruimd, leren ze zelf handelen en sparen voor iets. Ook mijn zoon van bijna 13 vindt het nooit erg want hij vindt het ook heel spannend om te kijken of iets verkocht is.

Ze verkopen hun kleding niet te duur. Vaak voor een paar euro. We pakken het dan ook samen in, met een leuk briefje erbij en dan wandelen we ook weer naar het centrum om de pakjes weg te brengen. Onderweg wat lekkers te drinken uitzoeken in de supermarkt en je bent ook weer een tijdje bezig.

Wil jij ook en profiel op Vinted? Volg dan mijn linkje.

 

Tip 12 zoek zoveel mogelijk spullen

Zoek in huis spullen met een bepaalde letter, vorm of kleur.

 

Tip 13 maak kerststukjes

Er is vast iemand in de buurt die wat groen in de tuin heeft. Maak kerststukjes in oude glazen, theelichtje erbij en breng die met een lief kaartje naar bejaarden of familie in de buurt.

 

Tip 14 Basisschool kids

Deze tip werd echt vaak genoemd. Nu ook nog eens met stapelkorting bij Bol.com. Ik lees dat ze zich er uren mee kunnen vermaken.

 

Tip 15 anders-dan-anders-lunch

Dit doen wij nog steeds wel eens in de vakantie. Eten moeten we toch en dan roep ik ’s morgens: “dadelijk pizzaretten?”. Ze helpen allemaal mee in de keuken met bakjes vullen en dan zitten wij gewoon om 13.00 uur met de pizzarette op tafel. Of gourmetten doen we ook wel eens gewoon ’s middags. Zelf een frikandelletje, speklapje of hamburgers maken van gehakt en dan lekker met groente en stukje brood bakken. Ik heb hiervoor een klein gourmetplaatje gekocht. Ideaal. En weet je wat ik handig vind aan gourmetten. Ik heb wel eens zakjes in de vriezer met 1 lapje vlees. Dat vind ik dan teveel met het avondeten en vries ik in. Die zijn dan ook meteen op.

 

Deze heb ik gekocht een paar jaar geleden. Dit kleine gourmetplaatje gebruiken we ook als iemand jarig is of met pasen of kerst. Dan zet ik dat tijdens het ontbijt erbij op tafel met kleine worstjes, tomaatjes, een eitje of pannenkoekenmix en dat mogen ze dan zelf bakken. Om de beurt, dan duurt het ook wat langer. Je zou in de lockdown-tijd natuurlijk ook kunnen ontbijten hiermee.

 

 

Tip 16 Geo-caching

Zelf heb ik het nog nooit gedaan maar ik hoor van iedereen dat dit zo ontzettend leuk is. Je installeert een app op je telefoon en gaat dan schatzoeken.

 

Tip 17 old-school aan de keukentafel

Deze heb ik weer besteld voor ons. Ik leg de puzzel op de keukentafel in de puzzelkoffer en iedereen schuift aan om wat te drinken of om mee te helpen. Ook kleinere kinderen kunnen dit al mee doen als jij ze bv. wat kantjes geeft die ze kunnen maken.

Dit vind ik helemaal een uitkomst. Ik kocht deze in november en de puzzel blijft echt goed liggen als je de koffer dichtmaakt met de rits.

Tip 18 diamondpainting

Deze tip heb ik afgelopen week ook voor mijn dochter, mijn bonusdochter en mijzelf gekocht voor deze tijd. Gewoon lekker aan de keukentafel. Kerstliedjes aan en een mooi schilderij maken.


Het voordeel van iets bestellen op Bol.com vind ik dat ze met bezorgdiensten speciale afspraken hebben en heel veel gewoon de volgende dag bezorgd wordt. Ik vermoed altijd dat zij net iets meer betalen met de pakkettarieven zodat zij voorrang krijgen. Let wel op dat je iets besteld dat Bol.com zelf kan versturen. Bij een partner kan het dan ook wel weer eens lang duren.

 

Tip 19 leesboeken

Kijk eens in mijn boekenblog of er nog leuke leesboeken in staan voor jou. Ik lees veel ook op mijn e-reader dus wellicht is dit het moment om een e-reader te kopen. Ik heb goede ervaringen met deze:

Boeken lezen in de vakantie. Lees mijn blog.

 

Tip 20 filmtip

Wij hebben een PatheThuis abonnement afgesloten zodat we nu ook de nieuwste films kunnen bekijken. Ik doe dat vaak voor een vakantieperiode in de winter. Zeg het daarna weer op en dan kunnen we voor een relatief klein bedrag de nieuwste films bekijken. Ik betaal volgens mij € 4,50 per film. Dan kan ik er veel huren voor een rondje bioscoopkaartjes voor het hele gezin.

Wil je dat ook? Kijk dan hier. 

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

  • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
  • stoppen met insuline spuiten
  • koolhydraatarm eten
  • geweldige hotspots
  • mijn reizen
  • interieurs
  • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.