leuke tips voor gratis tieneruitjes

leuke tips voor gratis tieneruitjes

Leuke tienertips voor gratis tieneruitjes

 

De ene tiener is de ander niet. Maar veel tieners brengen hun vrije tijd graag door met winkelen, naar feestjes gaan, met vrienden zijn, films kijken en lezen. Maar ook strand- of parkbezoek scoort hoog naast uiteraard gamen en lekker bezig zijn op sociale media en WhatsApp. Toch waagt dit artikel zich aan verschillende tienertips en dan die weinig tot niets kosten. Voor jou als tiener maar ook voor de ouder(s) om deze opties te ‘droppen’. Want gratis plezier willen we allemaal wel. Wat is jouw favoriete keuze om er op uit te gaan?

 

Tip 1: Bezoek gratis een event

Kijk eens in de stadgids, zoek online of ga langs de plaatselijke VVV. Er zijn altijd wel gratis festivals, shows en museumexposities bij jou in de buurt of regio. Wat dacht je alleen al van de concerten op Koningsdag of de gratis Bevrijdingsfestivals? Een museumbezoek klinkt misschien stoffig maar er zijn veel spannende thema’s om er op uit te gaan. Kijk bijvoorbeeld eens in Amsterdam naar Het omgekeerde museum, Rembrandts Amsterdam Experience of Amsterdam Street Art Museum. En wat dacht je van het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer! De meeste musea bieden een dag in de week gratis toegang en daarnaast bestaat er de jaarlijkse “Nationale Museumweel”. Veel musea zijn dan gratis of met korting toegankelijk. Ook organiseren veel musea allerlei leuke activiteiten. Stel je dus open en stap uit je comfortzone: doe iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan.

 

Tip 2: Laat de of een hond uit

Neem je hond mee eens voor een veel langere wandeling en in een gebied waar je niet eerder kwam. Dat kan natuurlijk heel goed alleen maar ook met een goede vriend(in). Als je geen hond hebt, leen er dan een van een buren, familie of vriend. Er bestaan ook online platforms waar je je als vrijwilliger kunt aanmelden. Zowel de hond als de eigenaar zullen het zeker waarderen. Je ziet een nieuwe omgeving, bent lekker buiten en in beweging. Als bonus zal je merken dat je makkelijk contact maakt met andere hondenbezitters. Zo maak je voor je het weet weer wat nieuwe vrienden.

 

Tip 3: Speel een balspel op een gratis baan

In de buurt kan je op een speelplaats of schoolplein vast wel een tafeltennistafel vinden. Pingpongen is een ideaal en gezellig spel. Je hoeft alleen maar je eigen batje en balletje mee te nemen. Op de camping is ‘een rondje om de tafel niet voor niets zo populair. Zo ontmoet je snel nieuwe maatjes. Maar ook basketbal, voetbal of tennissen kan op veel plaatsen op een gratis baan of kooi in een openbaar park. Als er bij jou geen banen beschikbaar of vrij zijn, speel dan op je oprit, een lege speelplaats of parkeerterrein.

 

Tip 4: Speel een game in het winkelcentrum

Deze tip vraagt wel wat creativiteit en durf. Ga hiervoor naar het winkelcentrum met je vrienden en deel je op in teams. Vervolgens spreek je af wie er gratis de meeste spullen kan scoren (zonder te stelen natuurlijk) binnen bijvoorbeeld een half uur. Geef een punt voor elk uniek item, zoals parfummonsters en boodschappentassen. Het team met de meeste punten wint en krijgt alle gratis items. Succes en heel veel lol verzekerd!

Tip 5: Ga voor een gratis make-over

Als je toch in het winkelcentrum bent, ga dan ook naar een make-upbalie voor een make-over. Als je tevreden bent met de visagie, zal je waarschijnlijk wel minstens één product moeten kopen dat ze op je heeft gebruikt. Er is gelukkig meestal een relatief goedkoop item om uit te kiezen. Anders vraag je vooraf even of er een koopverplichting is.

Leuke tienertips?

Dit waren de vijf tips maar er is echt veel meer mogelijk dus laat je creativiteit maar stromen. Hopelijk geven deze leuke tienertips voor gratis uitjes je extra inspiratie om er actief op uit te gaan en veel plezier te beleven.