mascarpone toetje koolhydraatarm

mascarpone toetje koolhydraatarm | gemakkelijk te maken

mascarpone toetje koolhydraatarm

Dit jaar had ik geen zin in een groot feest met mijn verjaardag. Ik nodigde mijn moeder, schoonouders en schoonzus uit voor een etentje. Gewoon lekker een avondje genieten van 4 gangen, wijn op tafel, lachen en herinneringen ophalen. Daar had ik zin in. Ik besloot om bij elke gang 2 keuzes te maken. Eentje voor de mensen die koolhydraatarm eten (of minder suikers willen eten) en eentje voor de andere helft. Ik had van dit mascarpone toetje koolhydraatarm toch wat extra gemaakt omdat ik wilde proberen of het de volgende dag ook nog lekker zou zijn. Wat denk je: alles op. Niks meer over voor de volgende dag;-) Het zal wel een goed teken zijn. Er waren zelfs 3 eters die dit toetje én nog ijs met warme kersen en slagroom lustten. Het toetje is geïnspireerd op het recept van Elsarblog. Ik heb er een koolhydraatarm toetje van gemaakt.

 

Ingrediënten mascarpone toetje koolhydraatarm

8 personen

1/2 eetlepel vanille aroma

500 gram mascarpone

1/2 theelepel zout

Sukrin frost naar smaak

erythirol naar smaak

4 eitjes | neem verse eitjes | tip: haal ze bij de boer dan weet je zeker dat ze vers zijn

8 mooie glazen

citroen

stukje keukenpapier

mixer (ik ben fan van de staafmixer hieronder)

 

Hoe maak je dit mascarpone toetje koolhydraatarm?

Omdat dit recept rauw ei bevat, heb je echt verse eitjes nodig. Ik haal ze altijd rechtstreeks bij de boer. Op steeds meer plekken zie je automaten langs de kant van de weg staan. Zo weet je zeker dat ze vers zijn. In de supermarkt weet je dat niet zeker en dat is wel belangrijk voor dit toetje.

Pak 2 bakjes en breek de eitjes. Doe de dooiers in het ene bakje en het eiwit in het andere bakje. Ik snijd de citroen middendoor en druppel wat op een stukje keukenpapier. Daarmee ga ik door de binnenkant van het bakje/kommetje van de eiwitten. Daarmee haal je alle vetten weg en je eiwit klopt dan beter stijf. Voor het breken van de eiwitten heb ik een heel klein zeefje. Zorg ervoor dat eigeel en eiwit niet door elkaar komen.

De eidooiers klopt je met de erythirol tot een romige massa. Dat zal ongeveer na 2 minuten kloppen zijn. Doe de mascarpone en het vanille aroma hierbij. En meng dit met elkaar tot een egale massa. Ik proef een beetje tussendoor en kijk dan of het recept nog wat extra erythirol nodig heeft.

In het andere kommetje klop je de eiwitten stijf met het zout. Spatel alles door elkaar maar zorg ervoor dat de massa luchtig blijft.

De styling

Schep de massa in mooie kommetjes of glazen schaaltjes. Telkens 2 eetlepels, dan een laagje aardbeien en daar bovenop weer een laagje mascarponemousse. Aftoppen met wat aardbeitjes. Strooi er net voordat je het toetje serveert wat Sukrin ice overheen. Je kunt het toetje al ruim van tevoren maken. Maar of het een dag later ook nog lekker is, weet ik dus niet.

Smakelijk!

 

waar koop ik keto

 

Meer blogs lezen:

 1. .koolhydraatarm recept met zalm
 2.  sushi koolhydraatarm
 3.  koolhydraatarm recept avondeten
 4. koolhydraatarm weekmenu

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 tienerkids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste en koolhydraatarme recepten.