mijn WOZ is veel te hoog

Mijn WOZ-waarde is veel te hoog. Wat nu?

Mijn WOZ-waarde is veel te hoog

Wellicht herken je dit wel. Je hebt afgelopen jaar een ander huis gekocht en komende weken valt de WOZ-aanslag in je brievenbus. Je schrikt je een hoedje. Dit was echt niet de bedoeling en je hebt het geld ook niet 1, 2, 3 liggen om de aanslag vóór 31 mei te betalen. Lees hieronder verder als jij dit herkent: “mijn WOZ-waarde is veel te hoog”.

 

Ons overkwam het 2 jaar gelden, onze WOZ-waarde is veel te hoog

In 2017 kocht ik een ander huis. Na mijn scheiding had ik een tijdje particulier gehuurd met mijn 2 kinderen, maar de huurprijs ging jaarlijks zoveel omhoog dat het niet meer grappig was wat ik elke maand moest betalen. Een huis kopen zou echt veel goedkoper zijn en daarmee zou ik mijn maandelijkse lasten met bijna 50% verlagen. Zo gezegd, zo gedaan. De huizenmarkt was wel krap op dat moment maar gelukkig was er niet die gekte die op dit moment heerst. Er waren 2 wijken in ons dorp waar we graag zouden willen wonen. Met mijn zoon en dochter fietste ik door de 2 wijken en we hadden briefjes gemaakt die we in de brievenbus stopten. Daar stond op: “hallo, mijn naam is Angeliek en ik ben op zoek naar een koophuis samen met mijn 2 kinderen. Heb jij interesse om te verkopen, bel me dan op nummer…..”.

 

Ik fietste rond met briefjes

En toen ging het snel en 2 weken later hadden we een bezichtiging. Het huis waar we nu wonen en waar we alle 3 op slag verliefd op werden. Een modern huis van 5 jaar oud met zonnepanelen, een warmtepomp, goed geïsoleerd. De verkoper had me gebeld en we hebben samen een koopovereenkomst opgesteld aan zijn keukentafel. Net voor onze verhuizing werd ik verliefd op Joris en na 2 jaar is hij bij ons komen wonen, samen met zijn 2 kinderen. Mijn huis was er groot genoeg voor en de wijk waarin wij wonen vol met andere speelkameraadjes en een groot voetbalveld middenin de wijk.

 

Mijn eerste WOZ-aanslag

Die eerste WOZ-aanslag kreeg ik toen ik nog alleen met mijn 2 kids in het huis woonde dus zonder partner. Ik schrok me echt een hoedje. Zoveel! Toen ik op Google ging kijken zag ik dat onze gemeente 1 van de duurste was in Nederland. Zij hadden een flinke verhoging van de WOZ doorgevoerd. Moest ik net weer treffen. Gelukkig had ik genoeg spaargeld maar anders was ik echt wel even in paniek geweest. En toch vroeg ik me af die WOZ-aanslag wel terecht was. Via een vriendin kwam ik toen uit bij de Vastelastenbond en ik heb ze ingeschakeld om voor mij bezwaar te maken. Hieronder een opsomming waarom ik de Vastelastenbond zo fijn vond destijds:

 

 • het is echt 100% gratis
 • ik las dat ik tot 70% kans zou hebben om € 500 te besparen (en dat vind ik echt een mega bedrag)
 • het kost maar 2 minuten om bezwaar te maken
 • experts helpen je tijdens het proces (je hoeft zelf eigenlijk weinig te doen)
 • taxateurs van Vastelastenbond kijken naar jouw WOZ-aanslag
 • jouw gemeente past bij een gegrond bezwaar de WOZ-waarde aan voor dit jaar maar ook voor alle volgende jaren
 • het is echt op basis van No Cure, No Pay
 • is je bezwaar ongegrond dan neemt de partner van de Vastelastenbond de proceskosten op zich
 • baadt het niet, dan schaadt het niet
 • JIJ BETAALT MINDER BELASTING!

 

Mij heeft het destijds € 395 opgeleverd. Toch mooi meegenomen en ik heb er weinig voor hoeven doen.

 

Tip: heb jij nou je WOZ-waarde nog niet ontvangen? Sla dit blogartikel op in jouw mobiele telefoon bij de notities. Zodra je jouw aanslag ontvangt komende weken kun je dan meteen bezwaar maken.

 

Wil jij GRATIS hulp bij het bekijken of jouw WOZ-waarde juist is? Klik hier.

 

Wist je dat een te hoge WOZ-waarde nog meer gevolgen heeft. Je betaalt namelijk meer voor de gemeentelijke belastingen, erfbelasting en natuurlijk ook je inkomstenbelasting. 

 

 

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over

 • ondernemerschap (ben ondernemer sinds 2003)
 • stoppen met insuline spuiten
 • koolhydraatarm, suikervrij en lactosevrij eten
 • geweldige hotspots
 • mijn reizen
 • interieurs
 • en mijn 2 kids

Op Instagram laat ik je in mijn stories alles zien over mijn dagelijkse leven. Je vindt me daar onder de naam van mijn webwinkel KusTerug_naamcadeaus.

Op Pinterest pin ik dagelijks de allermooiste inspiratietips.

 

 

Note: maak jij gebruik van de diensten genoemd in dit blog dan ontvang ik een hele kleine vergoeding hiervoor