muren van de kinderkamer zolder blog zomerzoen

Muren van de kinderkamer | 10x inspiratie van Zomerzoen

Muren van de kinderkamer

Als wij interieuradvies geven, horen we vaak dat het zo lastig is om een leuk idee voor de muren van de kinderkamer te verzinnen. Manlief wil vaak traditioneel behang, terwijl jij graag wat creatiefs wilt. Jij kunt best goed schilderen en je wilt iets wat niet zoveel mensen hebben. De kinderkamer moet toch een creatief project van jezelf worden. En je hebt er ook zin in om het anders dan anders te maken maar je zoekt een écht leuk idee voor de muren van de kinderkamer. Wij hebben er een aantal voor jou verzameld met verf, behang en alles wat daar tussen zit. Met handige shoptips.

 

#tip 1: Zwarte muren | muren van de kinderkamer

Ik hou hiervan voor de kinderkamer. Ons huis ademt een Scandinavische sfeer uit en deze kinderkamer van AnneMarie van der Steen zou hier heel goed in passen. Zwart heeft iets gezelligs in de kinderkamer. Je kunt het met veel kleuren combineren en in combinatie met hout wordt het heel warm. Deze foto hebben wij ontvangen van The Home & The Kid. Je vindt haar op Instagram. Klik hier.

muren van de kinderkamer in zwart wit blog zomerzoen

 

Op de foto is de kleur Black Smoke van Pure & Original gebruikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

#tip 2: Pallet tegen de muur | Muren van de kinderkamer

Ook wij gebruiken regelmatig een pallet als wandrek tegen de muur in de kinderkamer. Dit keer hebben wij de pallet wit geschilderd en door de pallet aan de onderkant met een plank dicht te maken ontstaat een boekenrekje dat mijn zoon altijd boven zijn bed heeft gehad. De letters “Milan” hebben wij erop gestempeld. Uitgeprint op een A4. De letters uitgeknipt en deze gestempeld op de pallet met donkergrijze verf.

muren van de kinderkamer in pallet aan de muur zomerzoen

 

 

#tip 3: Knuffelrekje met een autoband

Met een mal stempelden wij letters op het opbergrek.

Wat wij ook regelmatig gebruiken voor een stoere jongenskamer zijn autobanden. Deze kopen we nieuwe bij de bouwmarkt en schroeven deze boven een bed of bureau. Foto afkomstig van de website van Zomerzoen.muren van de kinderkamer autoband aan de muur zomerzoen

We hebben hier een knuffel in de autoband gezet. Groot fan zijn wij ook van het schilderen van een muur voor de helft. De onderkant donker, de bovenkant licht zodat je een soort lambrisering krijgt. Ik vind het dan mooi om accessoires zoals de autoband op de scheiding van de lambrisering te hangen. En daar dan ook een groepje te maken van accessoires zodat je 1 geheel krijgt.

 

 

#tip 4: Steigerplank met naam en geboortedatum | muren van de kinderkamer

muren van de kinderkamer steigerplank met naam zomerzoen

Altijd een succes is een steigerplank met de naam van het kindje erop. Dit DIY idee voor de kinderkamer hebben we hetzelfde gedaan als omschreven staat bij de pallet.

 

#tip 5: Muurschildering in de kinderkamer

Als ik dit op internet voorbij zie komen dan zou ik altijd willen dat ik zo creatief was dat ik dit zelf kan maken. Helaas is dat niet zo. Ik ben wel creatief in het ontwerpen van de mooiste kinderkamers maar zo’n muurschildering lukt me echt niet. Deze prachtige muurschildering vonden wij op Pinterest.

 


muren van de kinderkamer flamingo

 

 

 

 

#tip 6: Muur met hartjes van vinyl

Dimphy Aelfers stuurde ons deze foto waarbij ze de muur in de kinderkamer in 2 kleuren schilderde. Op het lichte deel van de muur plakte ze vinyl stickertjes met hartjes. Ze zijn in heel veel kleuren leverbaar. Je kunt ze hier bestellen. Lees hieronder verder over muren van de kinderkamer.

muren van de kinderkamer polkadots zomerzoen

#tip 7: Muren van de kinderkamer in roze

Deze foto kregen wij van Liesbeth Zwarteveen (je vindt haar mooie Instagram account hier). Liesbeth schilderde de muur in de kamer van haar dochter in 2 kleuren. Het bovenste gedeelte is dezelfde kleur als het plafond. Zo ga je optisch de grens tussen plafond en muur verleggen. Mooie rustige aankleding maken haar kinderkamer tot een plaatje.

muren van de kinderkamer zolder blog zomerzoen

 

#tip 8: De boskamer

Deze foto is gemaakt in onze showroom in de tijd dat we nog een winkelpand hadden. Jullie weten het wel. Het pand dat Barry Atsma ooit opende;-). Wij hadden midden in onze winkel een kabouterspeelbos. We hadden dat behangen met bosbehang. Het behang van de foto is niet meer te koop. Maar je kunt via de link wel andere leuke behangetjes vinden. Ik vind dat bosbehang zo ontzettend leuk. Je hebt direct een mooie sfeer in je kinderkamer. Als je het aankleedt met leuke accessoires is het niet zo heel moeilijk om een prachtige kinderkamer te maken. De paddestoelkrukjes komen van Blokker. De bloementjes aan het bed van Action. Links zie je ons bevertje nog net uit het bos komen lopen. Dit bosbehang heeft nl. ook een pad in het midden. Ik zocht afgevallen takken van een berkenboom in het bos. Deze schilderde ik wit met een whitewash effect zodat de structuur van de tak nog zichtbaar was. We hebben deze vastgeschroefd in 2 steigerhouten balken. Boomschors ertussen gestrooid en het bevertje erop gezet. We kochten dat ooit bij Intratuin. En zo kwam het bevertje gezellig uit het bos gelopen in het kabouterbos in ons winkel die we destijds hadden.

 

muren van de kinderkamer boskamer zomerzoen

 

#tip 9: Het behang van Barry Atsma

Barry Atsma opende in 2013 ons kantoorpand en hij bestelde ook meteen voor zijn dochter deze prachtige bureauslaper. Barry koos voor een soort retrokamer met bloemenbehang in vrolijke kleuren voor zijn mooie meisje. Het bed op de foto is bed Juul uit onze collectie.

Shoptip: het behang is afkomstig van Bol.com. Klik hier voor de link. 

muren van de kinderkamer barry atsma zomerzoen

 

#tip 9: Stoer industrieel behang

Bij deze muur van onze kinderkamer model Sascha hebben we 1 muur in de slaapkamer behangen met een blow-up van steentjes. We hebben een foto gemaakt van een afgebrokkelde muur in Rotterdam. Deze hebben we vergroot en hiervan fotobehang laten maken. Dit geeft een super leuk effect in een stoere jongenskamer. De andere muur hebben we donkergrijs geverfd en de accessoires in wit/zwart gehouden om de stoere look te benadrukken.

 


muren van de kinderkamer steentjesmuur blog zomerzoen

 

 

#tip 10: Jongenskamer voor een voetballer

Deze kinderkamer van Thijs heeft muren in armygreen. De bovenkant is bewust licht gelaten omdat de kamer niet zo groot is. Ook hier hebben we een pallet tegen de muur gemaakt als boekenrekje. Boven het bed van Tijs hangen kleine fruitkistjes die we bij Ikea kochten en wit spoten met verf van Action. Ook hier weer de autoband voor zijn knuffel. We hebben een woordslinger gebruikt met de tekst: “Even a topscorer must go to sleep”. Tijs is namelijk spits. Een letterbak op zijn bureau maakte zijn kamer helemaal af. In deze letterbak kan hij elke week de score bijhouden van de goals die hij maakte. Het bed in de kamer van Tijs is onze halfhoogslaper. Ideale hoogte om nog even een verhaaltje voor te lezen of voor een lieve knuffel. Maar onder het bed heel veel ruimte waar Tijs lekker kan lezen of met zijn Lego kan spelen met zijn vriendjes. Het vloerkleed op deze kamer in zwart/wit is een buitenkleed dat je in de zomermaanden volop kunt kopen bij Kruidvat of Action. De gele nummerplaat komt van een antiekmarkt in Belgie en de knuffel in 1 van de fruitkistjes is de Artisknuffel.

Shoptip verf: deze hebben we gekocht bij VT Wonen, het is de kleur VT Wonen Army Green. Klik hier voor de link.

muren van de kinderkamer legerkamer blog zomerzoen

 

 

#tip 11: slaapkamer voor een mooi meisje in een boerderij uit 1645

Deze tip kregen wij via onze Facebookpagina. Wat een gaaf huis. Je kunt alle vorderingen van de verbouwing hier volgen op Insta.

muren van de kinderkamer build in bed blog zomerzoen

Shoptip verf: deze hebben we gekocht bij VT Wonen. Klik hier voor de link.

 

 

 

Lees meer

 

goedkope uitjes met tieners

 

Wil jij nu meepraten over muren van de kinderkamer? Mail ons dan op info@zomerzoen.nl